Ahojte, tie čo nosíte okuliare, ako rýchlo ste si zvykli po zmene dioptrií na tie nové? Nové okuliare nosím už od štvrtku, ale stále sa mi z nich točí hlava. Večer ma aj bolí. Dokedy by to malo prejsť?
Nikdy ma nebolela hlava pri nových. Máš ich dobre nastavené?
@januska12323 áno mám ich dobre nastavené.
@ivkav5 mne sa to deje pri každých, ale väčšinou to za dva dni prejde .
Nikdy sa mi to nestalo. Daj si urobiť vyšetrenie zraku u očnej lekárky. Ona napíše presne aké dioptrie potrebuješ. Alebo podľa recenzií v optike v Tvojom meste. Kde robia i vyšetrenie zraku
Podľa mňa ich budeš mať jednoducho zle nastavené. Daj si ešte raz urobiť vyšetrenie. Nemalo by to veru trvať dlho.
@isis234 vyšetrenie mi robila aj očná lekárka aj optomerista v optike. Mám ich nastavené dobre .
Davno som nemenila dioptrie, ale pamatam si ten pocit, ked som si nasadila nove, no trvalo to vzdy len chvilu, u mna nikdy ani tak, ze cely den… mas ich skontrolovane aj lekarom? No teraz som googlila a vraj na nove okuliare si oci zvykaju aj tyzden 🙈 ked pises, ze to mas pri kazdych, zrejme ty si ten typ co potrebuje viac dni, no je to zvlastne… 🤔 asi by som to riesila s ocnym, ak to teda ani po tom tyzdni neprejde (u multifokalnych aj viac vraj) 🤷🏻♀️
@anavixy áno predpísala mi ich očná lekárka, ale pred tým som si dávala merať zrak aj v optike .. je to akože strašné. Vnímanie skreslené ako keby som vypité mala 😂
Máš kontrolovaný aj očný tlak a také veci? Alebo skúsiť o kúsok slabšie dioptrie. Mne lekárka dá aj o pol dioptrie menej keď vidí, že obe oči zvládnu aj také.
Mne to trvalo asi 3 dni a presne ten pocit, točenie hlavy akoby som mala promile v sebe....
max 3dni viac nie raz sa mi to stalo a museli mi upravit dioptrie na slabsie
A nemáš ich mať napr. len na čítanie alebo len do diaľky? Ja mám podobný problém. Okuliare mám mať len na čítanie, v optike ma presne upozornili na akú vzdialenosť a ak si ich zabudnem dať dole už pri pozeraní napr. na klávesnicu alebo monitor, mám podobné stavy ako popisuješ. Predtým som nosila do diaľky ale tie mi až tak nevadili ani pri čítaní
@samuelson35 mám normálne do diaľky. Ale nosím ich stále, aj keď čítam bez nich si nevidím ani pred nos .
Šla by som za očnou lekárkou a povedala jej o nežiadúcich účinkoch. Niekde bude problém.
Mala som to pri jedných slnečných okuliaroch, ktoré sa mi zdali, že boli akoby trochu dioptrické. Vyhodila som ich...
Nenosila by som také okuliare. Akurát si uškodíš. Okuliare maj byť ok hneď po založení. Takýto problém som mala iba 1x a tiež ma presviedčali, že sú dobre nastavené. No išla som do optiky opakovane, našťastie som natrafila na kompetentnú osobu, ktorá mi ich "preštelovala" a daný problém bol okamžite preč.
Myslela som skor ci ich nespravili nejako zle, ci uz tie nove okuliare videla dr, ale podla mna tam bude nejaky problem, nemusia byt ani zle spravene, ale proste prilis silne, zle cylindre alebo nieco take..
@sashabb určite nemusia byť ukuliare ok hneď. Záleží od výšky dioptrie, ale aj cylindra a pod. Sama očná lekárka má upozornila, že pri vysokých dioptriách si oko ťažšie zvyká , len mi nepovedala ako dlho to môže trvať .
@anavixy pôjdem si to dať zajtra pre istotu premerať, ale nemyslím, že je niečo zle. V podstate mi menila len dioptriu , cylindre mám bez zmeny už dlhodobo. Ja mávam vždy tento problém lebo mne sa zrak extrémne rýchlo zhoršuje. Za dva roky som šla z -1,5 na -8,5 to sú extrémne skoky.
Moju mamu merala očná aj ich tam hneď vyrábali.A boli zle po týždni ich vrátila, že je ako opitá.Reklamovala a ďalšie boli v poriadku
Máš diabetes či inu dg, keď sa ti tak rapídne zhoršil zrak?
@eliska13 nie. Zrak sa mi zhoršil počas tehotenstiev.
Mám jedny, boli prvé, prvá polovica je do dialky a spodná na čítanie. Nie to vidno, že sú dvoje, oni pozvolna prechádzajú . Možno také by si potrebovala. Keď ich máš i na čítanie
Tyzden sa to kludne moze diat, mozog si potrebuje zvyknut.
@isis234 také ako opisuješ sa volajú multifokalne a tie určite nepotrebujem. Ja by som do blízka videla nebyť cylindrov. Mám astigmatizmus, moje oči majú bez tórických šošoviek problém zostriť. Mýlia sa mi niektoré písmenká a tď.... Dioptrie potrebujem len do diaľky
@seahorse27 ďakujem. Tak asi ešte počkám do štvrtku a potom pôjdem dať premerať okuliare či náhodou nedošlo k chybnému vyhotoveniu. Ale to si teda nemyslím, lebo vidím dobre, ostro len ma " krúti".
Tak ja nosím okuliare celý život, mám taktiež aj cylindre, čiže to beriem podľa seba. Jednoducho by som také okuliare nenosila, lebo to z môjho pohľadu nie je ok.
Preto som myslela, keď píšeš že ich máš do diaľky, ale s nimi i čítaš. To sú akoby + aj -
Týždeň
Tyzden.. nosila som prve tri dni 1-2hodinky, potom so pridala dalsiu hodinu a postupne som ich mala dlhsie a dlhsie
Ak sa môžem opýtať,aké dpt si mala predtým a teraz v nových?zmenila si aj výraznejšie tvar rámu?
Nie je normálne zvykať si na nové okuliare dlho,musí v tom niečo byť.
Dialo sa mi to pri starých, trvalo to aj mesiac, nakoniec som ich prestala nosiť a spôsoboval mi to cylinder…teraz mám nové, od prvého momentu som si na nich zvykla, úplne mi vyhovujú a fakt je vsětko super 🙏