Karanténa i napriek tomu, že sme negatívni

ramona7
11. mar 2021

Ahojte, manžel chodí domov BJ vo štvrtok a v nedeľu večer ide do KE do práce. V nedeľu už v KE mal teploty, aj v pondelok. Volal lekárke a hneď ho dala na marodku. Na testy bol a je negatívny, na testy som sa objednala aj ja.. Výsledok tiež negatívny. Dnes chcel prísť domov, no lekárka mu povedala, že je v karanténe (a to bol negatívny) a je na marodke a pobyt nahlásený v KE. Tak mu povedala, že pobyt marodky sa zmeniť dá, no keď bude so mnou, tak aj ja s deťmi musíme dodržať karantenu. Veď sme negatívni, tak ako to je? Alebo si môže zrušiť marodku a home office , no karanténu musí dodržať v KE, sa mi to nejak nezdá 🤔
Ako to vlastne je?

e1i
11. mar 2021

@ramona7 negativni po PCR ste? aj negativny uzky kontakt po PCR musi byť 14 dni v karantene. on by vsak mal byt po pozitivnom az.

pribinak
11. mar 2021

Však to už nie sú iné choroby ako covid?

ramona7
autor
11. mar 2021

@e1i manžel mal teplotu v nedeľu večer a v pondelok, pcr negativ

ramona7
autor
11. mar 2021

@pribinak veď to

hettinka
11. mar 2021

@ramona7 ako mohol ist na PCR test hneď na druhy deň? Ten sa predsa robí najskôr na 5. deň, podľa najnovšieho až na 8. deň.
Kedy sa stretol s pozitívnou osobou?

viki128
11. mar 2021

No test môže vyjsť negatívny aj ak je pozitívny, príznaky má tak lekárka usúdila že je to covid a dala mu PN s tým že musí byť samozrejme s covidom v karanténe 14 dní. A s nim aj všetci čo sú v spoločnej domácnosti. Takže ak ostane v KE tak vy nemáte karanténu, ak príde k vám domov tak budete všetci 14 dní.
.. Berte ale do úvahy že on zrejme covid má aj keď je negatívny, takže sa určite nechcete vy aj deti nakaziť. Aj my sme mali, muž mal našťastie ľahký priebeh tak sa vládal starať o bábätko. Malý to zvládol super, len mierna teplota ale fungoval. A ja som mala hrozný priebeh. Týždeň som nevstala z postele. Keby sme obaja mali horší priebeh tak neviem kto sa postará o bábätko..

alchemilkazltozelena
11. mar 2021

@hettinka on sa s pozitivnou osobou ani nestretol... niektori si myslia ze ine choroby ako covid nie su 🙈 vsak teplotu moze mat z hocicoho..

hettinka
11. mar 2021

@alchemilkazltozelena to mi je jasne, ale tak z niečoho musí lekár usúdiť, že to môže byt covid. Cele cudne. Má PCR sa toez na druhy deň nechodí...

ajka0207
11. mar 2021

@viki128 z čoho usudzujes že keď má teplotu tak ma kovid? Veď to môže byť tisíc iných veci.

@ramona7 treba povedať doktorke nech mu tu covid PN zruší, keďže to covid asi nie je. Nemôže každý chorý dostať 14 dni PN, nie?

ajka0207
11. mar 2021

@hettinka a kedy sa chodí na PCR, môj muž bol na tretí deň od začatia priznakov.

hettinka
11. mar 2021

@ajka0207 oficiálne na 8. deň karantény. V prípade príznakov môže byt o niečo skôr.

ajka0207
11. mar 2021

@hettinka a kedy začne karantena. Dňom prvého príznaky?

ajka0207
11. mar 2021

@hettinka samozrejme mal príznaky, ale to aj autorkin manžel. Pretože mal príznaky, tak sa hlásil na test. Bol na ten tretí deň Od zaciatku príznakov, druhý deň od objednania.

mitako
11. mar 2021

Ja by som na jeho mieste po dohode s lekarkou este raz podstupila PCR test. Ak by vysiel opat negativny, tak zrusit covid PN a zacat patrat po pricine teplot. Inak, chodi sa aj na druhy den, manzel mal kolegu, ktory sa v utorok rano zobudil bez cuchu a chuti a so zvysenou teplotou, volal lekarke, hned v stredu bol na PCR teste a vysiel pozitivny. V pondelok vecer mu este nic nebolo, boli spolu do 22. hod v praci a na nic sa nestazoval.

ramona7
autor
11. mar 2021

@hettinka nestretol sa s pozitívnou osobou( nie sme si toho vedomí), no mal teplotu a hneď mu dala pn

lucia147852
11. mar 2021

Ja som tiež mala teplotu a nebol to covid, po neg teste má normálne dr vyšetril. Svokra napr mala covid a pcr jej tiež vyšiel neg. Ale ona bola v jednom byte s pozitívnym svokrom a švagrinou, takze to je iné. Zvláštny postup dr

janulla1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brezza
11. mar 2021

@hettinka chodi sa aj na druhy den. Muz mal priznaky objednal sa na pcr a na druhy den rano bol na pcr testoch. Ja ako uzky kontakt az na 8 den od kontaktu s nim. Cize ten kto ma priznaky moze ist aj hned, kto bol len v kontakte s pozitivnou osobou najskor na 8 den.

hettinka
11. mar 2021

@ramona7 inak, to ordinovanie lekárov a diagnoza cez telefón je fakt od veci.

nikazuz
11. mar 2021

Na pcr sa moze aj hned ked su priznaky. Vacsinou vtedy je uz clovek infekcny a pcr vyjde pozitivne... ale poznam pripad, kedy 2 antigeny a 1 pcr test vysiel znamej negativne (mala uz priznaky) ale mala teploty, slabost, kasel tak bola doma a az 10 dni po prvych priznakoch isla zas na pcr a az vtedy jej vysiel pozitivny. Takze tazko povedat ci ma kovid alebo nie 🤷‍♀️

ramona7
autor
11. mar 2021

@hettinka na pcr bolna 3.deň, nie sme si toho vedomí, aby sme s niekým pozitívnym boli, keďže ja som s deťmi doma

hettinka
11. mar 2021

@ramona7 tak hádam to covid nebude. Ale na mizivom mieste by som skočila ešte na antigen skôr ako pôjde domov.

ramona7
autor
11. mar 2021

@hettinka v nedeľu mal teploty, a na testy bol v stredu..
Ak je dotyčný/á s pozitívnym, na testy sa ide neskôr
..ak má príznaky, pošle info a objednanie, tak nie ja(my) určujeme termín testu, keď príde termín, tak sa ide

katarinka289
11. mar 2021

@ramona7 kwd ma pcr negativny,tak nie je dovod na karantenu.Ved sa unho covid nepotvrdil.Axh uz nech tento blazinec skonci,lebo bezna viroza a zapal hrdla uz tusim ani neexistuje

elizabet173
11. mar 2021

@ramona7 nech sa spoji znovu s lekarkou. Isla by som este raz na test, ale zrejme to kovid nebude. Aj ine choroby maju takmer totozne priznaky

hettinka
11. mar 2021

@katarinka289 lenže nariadenia sú take, že človek musí karantenu dokončit aj v prípade negatívneho výsledku.

Ja za seba, radšej by som odsedela tu karantenu, ako vystaviť riziku svoju rodinu. Však už má skoro týždeň za sebou.
Aj ak je to ina viroza, alebo bakteriálna infekcia, isla by som domov až po vyliečení, pokial môže byt v tých Košiciach. Ale neviem, či sa ešte cíti chorý, alebo mu zo už úplne prešlo.

katarinka289
11. mar 2021

@hettinka a aku karantenu,ked je negativny a nebol s nikym pozityvnym?? Len za to,ze mal teplotu?

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mitako
12. mar 2021

@nikazuz nieco podobne mala sesternica, od stredy teploty, nadcha, kasel, v sobotu isla na Ag test, ten bol negativny, v pondelok PCR pozitiv. Manzelov kolega sa necitil dobre uz v piatok, dal si v praci urobit Ag test, bol negativny, v pondelok do prace radsej nesiel, lebo mu bolo este horsie, robili mu opat Ag test, zasa negativny a v stredu PCR pozitivny a v rodine sme mali pripad, ze starsi pan v domove dochodcov, tyzden vysoke teploty, 3 Ag testy v domove negativne, v nemocnici pri nastupe mu robili oba testy naraz, Ag negativ a PCR pozitiv. Bohuzial, uz bol v takom stave, ze liecba nezabrala 😢

ajka0207
12. mar 2021

@hettinka lenže karanténu v prípade negatívneho výsledku máš len ak si bola s pozitívnym a on nebol.