AHOJTE manžel chodí do práce do zahraničia, mam po s nejaké stipance a zacala som googlit co to môže byť.. a napadlo ma plostica.. manžel ani syn nemajú žiadne stipance po sebe.. normalne je 5h ráno ja od 2 nespím hľadám po posteli.. a nasla som nejakú mušku co lietala chytila som ju do fľašky. Môže to byť plosticA?
@lubkovaandrejka ja čítam ze áno... skúsim poslať foto inak
Z fotky veľmi dobre nevidno, ale môže to byť plostica. Plostica posteľná, ta ktorá štípe, tak ta určite nelieta, pretože je to bezkrídly hmyz. Nemáš na postelnom prádle malé hnedou červené fľaky?
@patus_2 flaky? Nenašla som.. skúsim odfotit za denného svetla
@victory7897 fuuu. Mňa inak trasie ale z čoho tie stipance po mne
Ťažko povedať keď si si istá že to lietalo, ploštica nelieta a blcha skače
@victory7897 no skakalo to ... akurát prehladavam izbu a je tu jedna mucha ale muchy nestipu tak neviem si to vysvetlit
Toto je blcha. Blcha ma dlhuuu zadnu nohu a skace. Plostice neskacu.
Vypadá to takto zdialky ako blcha
Podla fotky je to blcha...
A ked uz si citas o plosticiach, nie su k tomu aj obrazky, s ktorymi si mozes toho svojho chrobaka pohodlne porovnat? 🤷♀️
Aj mňa hneď napadla blcha, ako som pozrela na foto...
@victory7897 ale zas ten len tak ludi nestipe ci myslis, ze by mala potom tie stipance z niecoho ineho? ako mne vobec nepride, ze by to mohla byt plostica
@diewcatqoo baby a ta blcha sa ski pane bože dostane do domu? Nemám žiadne zvierata doma
Ploštice neskáče ani nelieta a koži len v tme cez deň býva ukrytá a tie štípance máš vedľa seba alebo rozmiestnené viac od seba
@bert22 čo len tak ľudí neštipe ? Ploštica a blcha potrebuje dôvod uštipnúť? 🤷 živí sa krvou keď nemá blcha ,,po ruke,, psa urobí štipance hocičomu a hocikomu
@autor tak je to blcha keď skakalo, nebolo u Vás nejaké zviera pred časom môže byť aj mesiac dozadu aj viac alebo sa doniesla zvonku na niečom..v každom prípade lepšie ako ploštica všetko vyper postelne ,deky na vyššom stupni a malo by to byť oki
Je to blcha, stipe najma zeny. My sme si ju priniesli kedysi davno z dovolenky :/ Najprv stipala len dceru a potom aj mna. Najprv som mysleka, ze to je komar. Vsetko vyprat, poriadne vsetky kuty, postele, sedacky, povsavat, postriekat insekticidom a mala by si sa toho zbavit..
@andrejka1974 rozmiestnene
@dadis máš ss
Inak, blcha na teba skoci kdekolvek. Mne sa raz stalo, ze na mna skocila u nas v aute. Citila som, ako ma nieco stiplo na ruke a automaticky som sa druhou rukou pleskla, ze to zabijem a hla, blcha. Cele auto som prekutrala, prestriekala... potom som parkrat objavila ako sa pomedzi auta na parkovisku prechadzaju tulave macky. Tak je mozne, ze niekde tam spala pri nasom aute ta macka a z nej sa to tam dostalo. Nastastie, nikdy sa to neopakovalo uz, ziadnu dalsiu blchu som tam uz potom nenasla.
Tak si daj aj tu pascu na noc na blchy.. Co tu baby spominali
Suhlasim s dievcatami nizsie.
Fuj je mi zle celý deň mám zimomriavky vyorala som všetko v izbe ppzyvsavala vystriekala bioliom ppvysavala posteľ... dúfam ze sa to nejako nerozmnozi
Ked si si domov doniesla jednu blchu a hneď sa jej zbavila, tak sa ti to nenamnozi...
Ja som mala v posteli jednu a pes nič, ten bol cisty😄 to kľudne na teba skočí aj v MHD...nikdy nevieš...
@gejb no dúfajme ze jednu ja som na nete citala ze sa to veľmi rýchlo množí..
@gejb netuším kde sa to mohlo nabrať
Ahoj, fotka je dost neostra, takze tu musku poriadne nevidno, ale plostica to isto nebude, tie nelietaju 🙂