Je opäť vlna covidu?

22. okt 2024

Ahojte. Celá rodina sa cítime už dva týždne pod psa. Syn má miznúcu a objavujúcu sa teplotu už viac ako týždeň. Ľahkú nádchu a kašeľ. Inak je plný energie, nič ho nebolí, lieta ako splašený, papá, pije. Všetko ok. Ja nemám chuť a čuch, ale neviem či to nie je spôsobené len sprejom do nosa, lebo u mňa bola tá nádcha silnejšia. Manžel a ďalšie deti mali pár dní horúčku a ľahký kašeľ. Trápi ma len tá teplota syna. Lekárka povedala, že sledovať. Nedala ani lieky. Povedala, že ak to neprejde, tak na krv. Mám stres. Nestretla som sa a takou zvláštnou teplotou. Jeden deň je, druhý nie. Nič vysoké. 37,4 max. Máte skúsenosti? Čakali by ste ešte pár dní?

gugu15
22. okt 2024

uz som mala covid vsetky osoby v rodine to mali je toho vsade plno vrchol ma byt koncom novembra kedze je to virus chytis hocikde

autor
22. okt 2024

@gugu15 naozaj mám pocit, že to je ono. Asi kúpim test. Myslíš, že to zachytí aj po dvoch týždňoch?

gugu15
22. okt 2024

v krvi to bude ale skusit mozes tak sa iba test pokazi ale mozes skocit aj k doktorke

sense
22. okt 2024

Ja som mala pred mesiacom covid

radacak
22. okt 2024

Aktuálne ním pravdepodobne prechádzame,netestovala som ale dcéra mala tiež výpadok chute
A všetci sa striedame či sa u nás deje ozaj len pri covide

arieska
22. okt 2024

my sme mali celá rodina v auguste a aj veľa ľudí v mojom okolí. Najhoršie je, že teraz je vraj taká varianta, že nie je záruka keď ho prekonáš že ho o týždeň nemáš opäť. Nezískava sa imunita

vikusjk
22. okt 2024

Ano, uz od septembra sa covid siri a teraz sa k nemu pridava aj chripka. Dostat kupit aj kombinovane testy uz ze covid + chripka. Tiez sme si tym presli vsetci, ani by ma nenapadlo, ze covid a pediatricka ze spravte si testy

elli333
22. okt 2024

U mojej dcerky bolo presne to iste, az 2tyzdne takato zahadna teplota.. okrem tej teploty (37,6 , 37,4 a pod.) ziadne ine priznaky, dieta cule, ziadna bolest, jest jej chutilo. Az po cca 2tyzdnoch zrazu teplota 39,6 a uz to islo, kasel, vysoke teploty. Nato uz aj ja som to dostala, kaslem ako tuberak a mladsia dcerka 40ky teploty uz 4ty den. Testy na covid negativne. Crp negativne, ukazuje virusovu infekciu. Cize zrejme taka chripka koluje

deti95060810
22. okt 2024

covidu je plno... u nás v sa nepíšeš nič - o covide ani zmienka...
zato česi píšu o covide že je toho veľa už min. mesiac ... hlavne upozorňujú ľudí aby viac dodržiavali hygienu...

autor
22. okt 2024

@elli333 fúha. Chúďa malé. Vôbec jej tá teplota neprechádza? 😳

janinah
22. okt 2024

Dva týždne niekoľko ľudí s problémami a teraz asi kúpiš test....ani sa nečudujem.ze je tých chorých toľko.

grof_monte_christo
22. okt 2024

Je vlna kovidu. My ho máme aktuálne za sebou.

autor
22. okt 2024

@janinah boli sme u lekárky. Covid ani nespomenula. Ale vďaka za zbytočnú pripomienku.

erikamamo
22. okt 2024

vlna chripok, prechladnuti, covidu - kazdy to vola inak 🙂

15tibetan3
22. okt 2024

urcite je, dcera pred mesiacom doniesla zo skoly. Tyzden mi chodila do skoly s tym, ze u nich v triede je vela soplavych deti, ze v priebehu tyzdna poslali z ich triedy 3 decka zo skoly domov co im nebolo dobre. Nasledne na to mi mama jej spoluziacky s ktorou sedi napisala, ze maju covid. Samozrejme sme to potom doma dostali vsetci. Neskor uz aj triedna pisala na Edupage, ze ho mame triede rozsireny.

mima172
22. okt 2024

Teraz ma tu zožerú ale baby nebláznite, je obyčajná jeseň, obdobie kedy je chorobnosť roky rokúce vysoká. Nádcha, kovid, chrípka, je to absolútne jedno, keď sme chorí tak buďme doma a liečme sa. Moja malá mala tiež tak týždeň aj všetko, aj nič - raz nižšia teplota, raz vyššia, potom 1 deň hnačky, potom stratila hlas, kašeľ, sople, no nechápala som, doslova každý deň niečo iné. Pointa? Asi 20x som za ten čas dostala otázku, či som jej robila kovid test. Nie, nerobila. Načo? Akú odpoveď mi to dá? Jedinú - čučme doma, liečme sa.
Autorka a to nemyslím v zlom, prajem celej tvojej rodinke skoré uzdravenie, no reálne si myslím, že či nejaký test vyjde pozitívny, či negatívny nemá absolútne žiadnu výpovednú hodnotu. Proste tekutiny, vitamíny, izolácia, ak to neprejde tam na krv. Držte sa 🙂🙏

autor
22. okt 2024

@mima172 ďakujem. A súhlasím. Hľadám len odpovede, lebo je to presne takáto choroba. Aj je, aj nie je.

mimuska328
22. okt 2024

@janinah a čo ti pomôže ten test ? Však aj kovid aj chrípka prechladnutie sa lieči úplne rovnako. Je to len obyčajná chrípka nič iné tak nechápem načo sa ešte vôbec ľudia zbytočne testujú

maialeo
22. okt 2024

To bude reakcia na ten piesok zo Sahary... tusim v auguste to sem lopatovali v tych Soros lietadlach. 🙂

rude_baby
22. okt 2024

V stredu som mala pozitívny AG test, v nedeľu už negatívny. Takže už je neskoro na test...

maialeo
22. okt 2024

@mima172 lenze oni jej v TV povedali, ze je vlna kovidu. A oni v tom fakt ziju. Proste vylezie na ulicu a bojuje o zivot, lebo v telke povedali. V realite je ale normalna krasna jesen. 🙂

maialeo
22. okt 2024

@15tibetan3 no a? Kedysi sme si takto z rodiny do rodiny posielali vsi... a luxusom boli ovcie kiahne. To si musela dat aj uplatok (bonbonierku a karafiat), aby sa ich chore dieta mohlo zahrat s tvojim. 🙂 Nech to mate cim skor vo vyhovujucom case za sebou. Ach... krasne casy.

januska12323
22. okt 2024

Načo test, stačí liečiť príznaky.

autor
22. okt 2024

@maialeo niečo si si ráno dala? 🍷

panda21
22. okt 2024

Áno, teraz je všade. Ja som najprv myslela, že klasicky zápal pľúc a potom som stratila chuť a čuch a hneď dve čiarky vyskočili 😅 akože neovplyvní to nič, lebo doma si tak či tak a liečis sa rovnako.. ale áno, je teraz všade a dosť dlho držia aj sople a kašeľ.

autor
22. okt 2024

@maialeo prepáč, beriem späť. Pozrela som si tvoj profil..."hermetička" Astrológia, tarot, kabala, karma...už mi je to jasné.

autor
22. okt 2024

@panda21 ďakujem. Tak prečkáme.

zmrzlinka8
22. okt 2024

@mima172 covid ale nie je ako iné bežné infekcie. Má rôzny vplyv na ľudí, nie každý ho zvládne dobre, môže mať aj následky. Preto si treba robiť testy, treba chodiť s rúškom, keď som pozitívny, aby sa to veľmi nešírilo.

zmrzlinka8
22. okt 2024

@rude_baby už by jej ukázal iba PCR test.

iwesska
22. okt 2024

@mimuska328 A ty si taka odbornicka a este si sa za 5r.nenaucila,ze covid je uplne iny typ virusu ako chripka?? A ze "len chripka" je vazne virusove ochorenie? Nechapem potom,na kieho frasa si zeny robia tehotenske testy,ked im aj tak raz narastie brucho🤷‍♀️