Je možné za 8 hodín niekoho nakaziť kašľom?

8. apr 2023

Píšem tu prvý krát.A som anonym lebo ma tu viac ľudí pozná.Chcem len vedieť názor iných žien a či len ja som taká vadná ako sa o mne vraví.Totiž to,mám vlastne iba rodinu z mužovej strany.Bol utorok,kedy môj muž začal drhnúť, mladšia dcéra začala vo štvrtok.Dovtedy u nás nikto nebol.Včera večer prišiel mužov brat aj s frajerkou,ktorá drhla...Vedeli,že sme nechladnutí.A dnes ráno píše mužov brať,že drhne a zvalil to na nás,že to od nás sa nakazil.Mne to príde nereálne ale tak iná časť rodiny má na to iný názor 🤷Ja len chcem vedieť,či je možné sa za cca 8 hodín nakaziť od niekoho?

denithestrange1993
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
8. apr 2023

Absolutne by som z toho nic nerobila, starala by som sa akurat o to, aby moja domacnost bola cimskor zdrava. Vedeli, ze ste doma chori, tak k vam nemali chodit, predpokladam, ze su dospeli a svojpravni.

autor
8. apr 2023

@denithestrange1993 Ďakujem pekne o vyjadrenie sa k téme.A áno https://slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=kašlat

marcellka32
8. apr 2023

@denithestrange1993 drhnut je asi kašľať

solange7
8. apr 2023

A ako mate akoze disponovat s tou informaciou, ze kasle aj on? Chce odskodne? Nechapem naco to riesis. Teraz pojdete pred nejaky sud a cela rodina vas zavrhne?

petulda333
8. apr 2023

Ano,je to mozne sa nakazit,aj za kratsiu chvilu. A ja by som neriesila,vedeli,ze ste chori ,tak nemuseli chodit. Koniec

taminka1986
8. apr 2023

Vedeli ze ste chori a aj tak prisli. Ich chyba.ked viem ze je niekto chory,tak sa nepcham na navstevu.

lindous
8. apr 2023

Teoreticky, reálne to je, inkubačná doba niektorých vírusov môže byť aj len pár hodín - 1 deň...prakticky si myslím, že skôr to má od partnerky (dokázať to nedokážeš), ale hlavne to je úplne jedno podľa mňa + vedeli, že ste nachladnutí a prišli dobrovoľne... neviem, to obvinenie bolo nejaké závažné a hnevá sa teraz na vás, že máš potrebu sa obhajovať alebo prečo sa vôbec o tom strhla debata medzi rodinou? 😅 ak sa mi aj stalo, že som bola s niekým chorým a náhodou som ochorela, tak ak sme boli v kontakte, "posťažovala" som sa, že asi som to asi chytila, ale nikdy to nebola výčitka...

autor
8. apr 2023

Nieee ide o to,že on chudák nemohol ísť dnes na omšu,lebo kašľal a vlastne je to naša vina 🤷A všade sa takto sťažoval a vyhováral.

0silvia0
8. apr 2023

Tak hadam vas nezadrhnu, ked kvoli vam drhnu...
Nabuduce nech nelezu na navstevy k chorym.

petulda333
8. apr 2023

Tak nech, bolo by mi to jedno.

h2
8. apr 2023

V živote by som nikomu nevyčítala, že ma nakazil. Možno s výnimkou ľudí, ktorí sú chorí, vedia o tom a aj tak sa dotrepú do práce napríklad. Ale ináč to je vec, za ktorú nikto nemôže. Zvlášť, keď vedeli dopredu, že nie ste zdraví a aj tak prišli.

solange7
8. apr 2023

Nemohol ist na omsu... Hotova katastrofa. 🤪

zenulkaaa
9. apr 2023

Jasne ze sa nakazili od vas. Virusy su rozne, niektorym staci len maly kontakt s chorou osobou. Tskze je to uplne realne.
Ale ak vedeli o tom ze ste chori a isli napriek tomu k vam, tak ich chyba.

nikpa
9. apr 2023

Nakaziť niekoho môžeš aj tak, že sa stretnete na pár sekúnd a okašleš ho, stačí tvoja spŕška bacilov, ktoré on vdýchne alebo sa mu dostanú do nosa, do oka a už aj to ide. Veď ako sa šíri kovid, chrípka.... Ale nechápem ten detský rozum, že vás obvinili, že ste ich nakazili 🤦 Keď sa k vám trepali aj napriek tomu, že vedeli že ste chorí tak teraz nech čušia ale sprostému nevysvetlis 🙄

anjelicek26
9. apr 2023

Nakazit sa da za par minut v spolocnom priestore, ked su tam kvapocky s virusom... takze nespekuluj, ze to nemoze byt od vas, samozrejme, ze to moze byt od vas, ze sa im pohorsilo...

Pointa ale je, ze oni to, ze ste chory vedeli velmi dobre a proste to podcenili...ich vlastna chyba, oni isli vedome do rizika...

jaskolka
9. apr 2023

Áno, je možné sa takto nakaziť, aj za oveľa kratšiu dobu. A ano, môže sa to aj prejaviť za takú krátku dobu, ak sa pýtaš na to. Ale oni vedeli, že ste chori, tak tam nemali chodit, je to ich problém.

anjelicek26
9. apr 2023

btw. fakt si s toho v hlave nerob prilisne kino, ze mamke-tatkovi-kamosovi povedal, ze sa nakazil vcera u vas je len zhrnutie faktov a nemusi ani byt vycitka, neinterpretuj do toho viac, ako tam za tym bolo... taketo komunikacie s tretej ruky vedia vypalit uplne mimo ciele a robit dusno v rodine, pritom pravdepodobne povedal, ze boli sme s frajerkou vcera u nich a nachytali tam od nich kasel, bohuzial nemozeme ist na omsu, lebo nakazime pol kostola... nadych-vydych, zajtra im zavolaj, ako sa citia, ci su ok...

judit47
9. apr 2023

Ano da sa,moj skolkar by ti vedel hovorit potom ako je dva tyzdne doma ide zdravi a vydrzi az 1-3 dni v skolke😂

Nieje jedno od koho sa nakazil,ak ta mrzi ze hovori na vas mu povedz ze ti to vadi btw-ake ste boli chori naco ste suhlasili ze k vam niekto pride😅ked to dospeli nechapu medzi sebou netreba sa cudovat ze chore deti davaju rodicia do skolky…

maryetta
9. apr 2023

Ak vedel že ste chori tak iba hladal vyhovorku preco neist na omsu.
Uplne trapna vyhovorka. No padlo mu to asi vhod.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
9. apr 2023

za 8 hodín? nakaziť sa dá aj za 8 minút 🙄

sono2
9. apr 2023

Jasne je možné nakaziť!

loliku
9. apr 2023

Ked jeho frajerka kaslala ma to skor od nej, ved boh vie co robili 🤭 ale je ako male decko ten jeho brat 🤦 toto vykrikat

loliku
9. apr 2023

Mali ste mu odpisat ze sa memal olizovat s chorou priatelkou, mozno by neochorel 🤪

mmoni89
9. apr 2023

Áno dá sa nakaziť aj za kratší čas. Keby nie, nenosili by decká zo školy každú chvíľu niečo 😃

oli18
9. apr 2023

Necitam, co napisali baby, ale moja odpoved je, ze sa da. Ja som sa tak nakazila od vnuka. Prave som chora.

jeanne14
9. apr 2023

Veď oni prišli k vam. Nie vy k ním. Tak čo sa sťažuje.

lb1984
9. apr 2023

Nečítala som reakcie ale áno nakazis sa aj za pár sekúnd ide len o to čím a za akú rýchlu dobu to prepukne. Naša mrnava sa nakazila covidom medzi 11-14 a o 20 dostala 39 horucky, viem to na 100% lebo 2 týždne sme doma na riti všetci sedeli ani v obchode sme neboli. Neterka sa za pol hodiny nakazila od priateľa a na druhy deň ráno už začala brhlat a smrkat nos 🤗

dankanka
9. apr 2023

Isli sa ku vam nakazit a podarilo sa 🙂. Tak to treba vidiet