Hrčka na zápästí

bbbbbbbbb
22. máj 2020

Ahojte kočky. Už asi pol roka ma bolí ruka v zápästí, ale iba ak sa na neho vzopriem alebo niečo ťažšie zdvihnem, inak vôbec. Tá bolesť je presne na tom mieste ako je označené na obrázku a bolí to aj pri dotyku. Zdá sa mi aj akoby som tam na rozdiel od druhej ruky mala taký hrbolček ale nie som si istá. Nevedeli by ste poradiť, čo s tým? Či je potrebné navštíviť lekára?

nikca_123
22. máj 2020

@bbbbbbbbb Ganglion by to mohol byt. Mam ho aj ja.

trinneo
22. máj 2020

Tak to som zvedavá, čo ti odpíšu baby, lebo ja mám to isté, ale už omnoho väčšie...

freeja
22. máj 2020

@bbbbbbbbb gangliom. Tiez som ho mala, chirurg vravel, ze sa vytvara z pretazenia ruky, vyrezal a bolo. Ale ma tendenciu sa vracat.

bbbbbbbbb
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trinneo
22. máj 2020

@freeja tak to mám presne ja, preťaženie ruky po narodení dieťaťa 🙂 a operácia sa robí pod narkózou, alebo len nejaká lokálna anestézia? a vrátilo sa ti to? rozmýšľam, či si to dať operovať ešte pred druhým dieťaťom alebo radšej až po ňom..

freeja
22. máj 2020

@bbbbbbbbb je toto vlastne taka gulicka, vyrastok na kosti. V ranom stadiu niekedy praskne sam, ked je este maksi, mne to napr.aj spominany chirurg skusal rozmasirovat, ale kedze uz to neslo, odstranil to vyoperovanim. Je to vlastne nezhubny nador.

trinneo
22. máj 2020

@nikca_123 robila si s tým niečo?

freeja
22. máj 2020

@trinneo v lokalnej, pekne sme sa popri tom bavili. Zostali mi tri stehy, rok nato sa mi to znovu zacalo tvorit ale aj to znovu samo zmizlo. Ja som to mala z pisania, este na strednej skole, pisala som vela a rychlo 😀

bbbbbbbbb
autor
22. máj 2020

@freeja pol roka ale uz je asi dost. O tyzden som objednana ortopedovi kvoli inej veci, ale tak skusim sa ho asi spytat aj na toto. Uvidime ze co to teda je. Lebo aj mna napadol ako prvy ganglion len sa mi nezda ze tam necitim vyslovene tu hrcku. Len akoby tvrdu kost.

freeja
22. máj 2020

@bbbbbbbbb ani ked tu ruku ohnes v klbe uplne na max ti tam nevyskoci hrbol? Skus sa popytat, mozno to budu len zapalene slachy, pretazena ruka alebo co..

bbbbbbbbb
autor
22. máj 2020

@freeja sama neviem. Nie je to vyslovene, že hrčka.
Uvidíme, dám vám keď tak vedieť, čo lekár povie.

alisaela
22. máj 2020

Ganglion. Je to taká gelovita hmota pozdĺž šľachy. Ak je menší, niekedy ho iba vytiahnu injekčnou striekačkou. Boli to ako klasický odber krvi. Alebo potom chirurgicky. Možno ti ho ošetria priamo na tej ortopédii.

nikca_123
22. máj 2020

@trinneo mala som ist na operaciu, lebo je to neunosna bolest, lenze korona... a ja mam tu gulu pod kozou, budu mi to vyberat v plnej narkoze.

nikca_123
22. máj 2020

@trinneo pod kozou myslim, ze mi to netrci okato von.. Kazdy kto mal ganglion vravel ze to neboli, ale ja tu bolest nedavam. Neviem saxpostavit ani na styri ... absolutne na tu ruku nemozem ziaden pohyb. Boli to aj v pokoji. Bola som u chirurga, spravili mi MR a mala som dva termimy, lenze korona. Takze az ked skonci, pojdem na operaciu.

nika82
22. máj 2020

ganglion, 3x mi to robili v CA a mam to zase a vzdy na rovnakom mieste

fiafia
22. máj 2020

@bbbbbbbbb ja som mávala niečo podobné z preťaženia, takú pohyblivu hrču aj ma bolelo zápästie. Chirurg mi vyťahoval vodu z toho ambulantne asi 3x za sebou, posledný x to už rezal a čistil ložisko, viac sa mi to nevrátilo

25daniela
22. máj 2020

Mne to ortopéd odstránil ihlou, vytiahol to a vpichol tam nejakú látku, aby sa to nevracalo. Ale aj mňa vyhnala bolesť na ošetrenie. Nemohla som sa o ruku oprieť celou silou. Doktor však povedal, že to ma nemôže bolieť 😀 a po odstanení bolesti zmizli.

nika82
22. máj 2020

@25daniela on ti vytiahol len obsah, ale puzdro tam ostalo, cize casom sa ti to vrati

janci05
22. máj 2020

Je to ganglion. Ja to mávam, ale nikdy som si to nedala vyberať. Sám sa vstrebe. Bolí ako sviňa, ale teraz som mala pokoj už takmer 10 rokov. Ty máš ešte malú hrču. Ja som mala riadnu. Sem tam sa ozve, ale v slabšej forme.

merkelica
22. máj 2020

to iste mam aj ja... len si musim najst cas ist k lekarovi nech mi to fixnu :D

bbbbbbbbb
autor
22. máj 2020

@janci05 no veď preto, že je to taká malá hrča som si ani nie ista tým, či to ten ganglion vôbec je. Najmä si tam nejako konkrétne hrčku necítim iba sa mi zdá, že ten kopček je na tej ruke väčší oproti tomu na druhej ruke.

janci05
22. máj 2020

@bbbbbbbbb Isto je to ono, len nie je taký veľký. Vtedy nebolí nejak exttra, skoro vôbec. Ja som mávala oveľa väčší a ten bolo dobre cítiť, ale zakaždým sa stratil.

janci05
22. máj 2020

@bbbbbbbbb Aj teraz ho mám na ľavej ruke ako ty. Ani to ňom neviem, len je to esteticky nepekné, keď je veľký. Bolesť je druhá vec.

25daniela
23. máj 2020

@nika82
@nika82 áno, viem o tom, v 2009 a potom v 2013 a druhý krát s tým, že keď sa to vráti, pošle ma s tým na chirurgiu. Zatiaľ mám pokoj. Vyhýbam sa preťažovaniu ruky.

nika82
23. máj 2020

@25daniela mne to robili na ortopédii, ja nám takto jazvu

25daniela
23. máj 2020

@nika82 uf, ja to mám zhora. Hrozne to vyzerá. Ja som mala pol roka jazvu, krúžok po tej ihle, to bola taha hrubá ihla, akú som iba vtedy videla.

nika82
23. máj 2020

@25daniela to dopadne tak keď otvoria menšiu jazvu a urobia väčšiu

24mima
27. máj 2021

@bbbbbbbbb ahoj ako si dopadla s tou hrckou na ruke? Ja mam niečo podobne vlastne rovnaké, nemám to pohyblivé len vystupene, ruka ma boli dosť hlavne v tom mieste a bolesť prechádza k prstom. Ruku mam niekedy ako keby presilenu. Ďakujem za odpoved.

bbbbbbbbb
autor
27. sep 2021

@24mima je to cysta, ktorú tam stále mám a ak mi vraj bude velmi zavadzat tak mi ju vyberu ale dovtedy s tym nic neurobia vraj

deeena
31. jan 2022

@bbbbbbbbb ako ste dopadla? V štvrtok som mala bolesť zápästia. (Už tak mám syndrom karpálneho tunela) a dnes po 4dnoch gulička na zápästí ,neboli tak zatiaľ neriešim