Gastroskopia - odber vzorky

8. mar 2024

Ahojte,čaká ma 1x gastroskopia s odberom vzorky s injekčným oblbovákom.Čo mám prosím čakať?Dá sa to nejak zvládnuť?Mám z toho hrozný stres,že neprehltnem tu kameru s tou hadicou,že mi nezaberie tá injekcia(to budem asi pri vedomí ale nejaký stav opilosti?Že mi to bude jedno?)Mám hrozný dáviaci syndróm.Ako to prekonať?Vaše skúsenosti prosím?

kabinka11
8. mar 2024

14 ročná dcéra na tom bola pred mesiacom a v pohode to zvládla. Ja som na tom bola tiež ako 14 ročná a tiež mi to problém nerobilo. Je to akurát nepríjemné, ale nebolelo ma to.

sandra49
8. mar 2024

Keď budeš mat oblbovak tak v pohode. Mne to pichla, uložila ma ľahnúť, dala mi do úst niečo, povedala zatvorte oči a počítajte v sebe do 10 ale k tomu som sa ani nedostala. Uz som sa len zobudila vedľa v miestnosti, zakrytá dekou a moje veci vedľa mňa. Také celý ten stres co som prežívala bol zbytočný. Chvíľu som aj pochybovala o tom, či mi vôbec niečo robili 😅

autor
8. mar 2024

@sandra49 s tym oblbovakom si zaspala?To je ako lahsia anesteza?Ja som myslela ze budem hore a vsetko pocuvat,len budem taka otapena.

autor
8. mar 2024

@sandra49 toto keby bolo aj u mňa to by bolo super.

sandra49
8. mar 2024

Neviem ako je to keď si v anesteze, nikdy som nebola..ale brutal som si oddychla😅 ja som nevedela ze zaspím, len ze budem taka mimo a uvoľnená.. ale sestrička mi vravela ze veľmi veľa ľudí zaspí a nepamätajú si nič..ale ze sú aj takí s ktorými to nič nerobí.. neviem od čoho to závisí..

autor
8. mar 2024

@sandra49 ach jaj,snad budem tá ktora zaspí.Lebo mam brutalny strach ze neprehltnem tu kameru,ze budem vracat a mat pocit ze sa zadusim hadicou v krku.😢A ze nakoniec ziadne vysetrenie nebude.

iwesska
8. mar 2024

Hadicou sa urcite nezadusis,oni ti tu hadicu daju do hltanu,nie do dychacich ciest. Dychat nosom mozes stale volne,co ti ale bude jedno ked budes mimo. Ja som si zaplatila za tenku hadicku, tiez mam silny daviaci reflex a napina ma,uz len ked mi naustok dala do ust,ale ked dychas ako ti kazu,tak sa fakt ten daviaci reflex strati.

thereisabear
8. mar 2024

Je to nepríjemné, ale nebolí to. Pre mňa bol najhorší stres pred tým, samotné to bolo ok.

autor
8. mar 2024

@iwesska snád injekcia zaberie a ozaj budem mimo.

autor
8. mar 2024

@thereisabear stres mam príšerný aj ja.

sandra49
8. mar 2024

Ja si myslím ze oni sú zvyknutí naozaj na všeličo.. vedia s pacientom pracovať tak aby urobili potrebné úkony. Ak budeš spolupracovať a dychat a robiť naozaj všetko čo ti povedia, dáš to v pohode aj bez injekcie. Ale keď ju uz budeš mat, aj keby si nezaspala, budeš aspoň mimo a uvoľnená, čo im veľmi uľahčí prácu. Povedz si tak, keď budem spolupracovať a vydržím tak to budem mat rýchlo za sebou. Neboj zvládneš to 😊🩷

autor
8. mar 2024

@kabinka11 Kočky a tiež ste deň predtým mali jest max do 18h lahku stravu a po 18h pit iba neochutene mineralky max do polnoci.Potom uz vôbec nič?
@iwesska
@thereisabear
@sandra49

sandra49
8. mar 2024

Ano..ale nie minerálky ale čistú vodu nebublinkovu. Minerálku by som asi nepila..a ráno som bola smadna ale som so len vyplachovala ústa.. tak ma to tak oklamalo ako keby som sa napila..

autor
8. mar 2024

@sandra49 čistú vodu?Nebolí z toho potom nalačno žaludok?Takze mozem aj dojcensku?Ta je nebublinkova ale neni z vodovodu

autor
8. mar 2024

@sandra49 a potom keď odznel oblbovak si normalne vstala,odišla a fungovala?Nebolelo ta hrdlo a žaludok po?

sandra49
8. mar 2024

Tak ja neviem, ja pijem len čistú nebublinkovu vodu😅 aj keď som hladná aj ráno na lacno pohár. Nemá ti byť z čoho zle. Hlad je len prezleceny smäd 😆 určite dojcensku môžeš, aj z vodovodu..

sandra49
8. mar 2024

Nefungovala som ešte asi hodinu 😆 muz ma bral do auta, moc si to nepamätám.. v aute som ešte spala, nevedela som sa spamätať čo sa dialo 😅 a potom som sa najedla a už som začala fungovať.. ale vieš každí sme iní, na každého to môže mať iný vplyv.

sandra49
8. mar 2024

Hrdlo a žalúdok ma neboleli vôbec. Nemala som pocit ze by somnou niekto niečo robil..

asocial
8. mar 2024

Oblbovak je super. Som mala a nepamätám si nic, iba ako som sa sa celá veselá zobudila a potom doma parádne vyspala😁

autor
8. mar 2024

@asocial tak aj ty si to prespala?Snad aj ja budem mat to stastie.

autor
8. mar 2024

@sandra49
@asocial fakt ste necitili ako ide hadicka do hrdla?

lienka.7
8. mar 2024

@autorka tu to máš live
https://fameplay.tv/gastroskopie?utm_source=fac...

A inak, nic to nie je. Iba nepríjemné. Kameru v pohode prehltnes, lezis na boku a tečú ti sliny. Mne jedine vadilo to nafukovanie. Bola som na tom ani neviem koľko krát. Faktom je, že 1x to bolo asi "najprijemnejsie" lebo som nevedela, do čoho idem.
Kvôli tomuto sa dat uspavat je úplná blbosť.

lizatko1009
8. mar 2024

Prvý x som ušla, 2x som sa dala narkozu za 150e a teraz s tenkou hadicou bez ničoho, je to 4 min záležitosť, ak sa ukludnis v hlave, dýchas, je to rýchlovka a ty hltat nič nemusíš. Len všetko je v hlave

galioska
8. mar 2024

bola som cez usta aj cez nos, cez nos je to ovela znesitelnejsie a sla som bez oblbovaku.

caroline_
8. mar 2024

Ja som na tom bola minulý mesiac, bez uspatia, a všetko prebehlo super, keby viem tak sa nebojím.

liv1
8. mar 2024

3 krat som uz bola, mozno 4. To tak rychlo ujde, ze cely ten stres predtym za to nestoji. Ja vzdy bez oblbovaku, mne ho nikto ani neponukol az posledny krat uz som vedela ze je to mozne 😁. Daju ti na pusu nieco co ti zabezpeci dychanie, takze ozaj sa niet coho bat. Len pekne dychaj, budes pri tom lezat na lavom boku. Davivy reflex mame kazdy, ked to predychas a upojis sa davit nebudes, resp ty aj tak nemas co, len by ta napinalo. Bude to v pohode, miliony ludi to uz zvadlo 😉

kiki68
9. mar 2024

Ta vzorka je bezbolestne odobrata, prakticky za sekundu. To tam ide s tym celym taky drotik a s tym to vezmu.

autor
9. mar 2024

@lizatko1009 ja som tiež najskor chcela narkozu ale ked mi sestrička oznamila ze stoji 300eur tak som nevedela ci sa smiat ci plakat.

lizatko1009
9. mar 2024

Mňa to vyšlo ešte "len" 150ex ale he to blbosť, ktorá ovplyvňuje len strach v hlave, fakt, už by som nedala a za odmenu radšej si niečo pekné kúpim, alebo pôjdem niekam

autor
9. mar 2024

@lienka.7 jezisi kriste,pozerala som to video,ale to rozhodne na 2-3min nevyzeralo ako mi sestricka povedala😬