Extrémna únava

3. júl 2024

Vedeli by ste prosím poradiť? Dlhodobo pociťujem ale ze neskutočnu únavu. Momentálne nepracujem, žijem sama v dome, mám 42r, dokážem fungovať max par hodín denne doobeda, poobede taka únava ze zaspím. Väčšinou som doma, sem tam niekde vybehnem ale to ma zvyčajne vyčerpá a zase zavrie doma na niekoľko dní. Pred par týždňami som bola na chirurgickom zákroku. Predoperačné všetko ok, par dni dozadu som bola u ženského a všeobecného, všetky výsledky z krv vporiadku, vitamíny, hormóny, štítna.....neuzivam žiadne lieky, nenapadá vás niečo prosím??

zojazoja
3. júl 2024

Napriklqd Borelioza, pľúcne chlamydie

elenka74
3. júl 2024

Nemáš alebo nemala si depresie, úzkostné stavy? Alebo nezačína sa ti menopauza?

marci77
3. júl 2024

zelezo tiez OK?

autor
3. júl 2024

@zojazoja borelióza tiez z krvi vporiadku

autor
3. júl 2024

@zojazoja chlamýdie mi nerobili..

autor
3. júl 2024

@marci77 áno železo bolo vporiadku

autor
3. júl 2024

@elenka74 uzkostne stavy áno....placliva som, prišla som o fenku ale bude to už mesiacov ale stále plačem často....co s tým?
Hormóny boli ok

majaaela
3. júl 2024

Nová fenka,smútok nevráti a nevyrieši nič,áno ,sme ľudia,cítime,myslíme,smútime,ale útulky napríklad sú plné a vaša fenka ktorá "odišla" by sa potešila,pomôže to skoro vo všetkých oblastiach života a nebudete sama.

koniarova
3. júl 2024

Depresia. Preto si stále unavená.

elenka74
3. júl 2024

Depresia a úzkosti spôsobujú únavu, vyčerpanosť , človek ledva stojí na nohách.

autor
3. júl 2024

@elenka74 ach obávam sa že to bude psychika :( úplne strácam sociálne kontakty lebo príde na mňa únava a ľudia nechápu, musím si ľahnúť späť, zostanem nevrla otrávená, mrzí ma to potom

autor
3. júl 2024

@koniarova..to ma nenapadlo

autor
3. júl 2024

@majaaela dakujem, na toto sa vôbec necítim, možno casom

elenka74
3. júl 2024

Chápem ťa, je to veľmi ťažké, možno by ti pomohlo vyhľadať odbornú pomoc, aspoň psychológa na začiatok.

autor
3. júl 2024

@elenka74 ďakujem....ja netuším ako som sa sem dostala....co sa to stalo, pred par rokmi ešte som bola úplne akčná, cieľavedoma, teraz len letargia....a mam pocit ze sa to postupne zhoršuje, ďakujem vyhľadám psychologa

elenka74
3. júl 2024

Držím palce, nech sa ti darí

autor
3. júl 2024

@elenka74 ďakujem...

zojazoja
3. júl 2024

@autor inak mne takéto depresívne stavy a nesocializaciu a placlivost spôsobovali práve tieto chlamýdie. Aj únavu obrovskú. Ako som sa z nich dostala...tak úplne iný človek.. nevravím, že ich máš aj ty. Len ze aj rôzne vírusy a baktérie vedia človeka dostať do takýchto stavov.

mamina7070
3. júl 2024

depresia, chemicka nerovnovaha v mozgu

autor
3. júl 2024

@zojazoja ďakujem pekne, dám si ešte aj to vyšetriť

ktochytavzite
3. júl 2024

A okrem únavy ti nič nie je?Bolesti kĺbov,svalov? Môže to byt únavový syndróm a možno aj systémové ochorenie,chod ešte k reumtóovovi nech ti podrobí aj testy na protilátky.

autor
3. júl 2024

@mamina7070 chemická nerovnováha v mozgu? To som ešte nepočula....idem googlit ďakujem

mamina7070
3. júl 2024

sak to je z depresie beru sa AD ktore na to pomahaju

autor
3. júl 2024

@ktochytavzite nie, bolesti svalov a kĺbov nemám ale pôjdem k tomu reumatologovi aj vďaka

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. júl 2024

@ninka297 áno len je to náročné, keď "nevládzem"....

tundra
3. júl 2024

Hodnoty cukru v krvi mas v norme?

luccija
3. júl 2024

A doteraz si pracovala?aj taká nuda a nečinnosť človeka unaví, keď má čo robiť to ho nebudi.Najviac som unavená, keď nič nemusím.Ale kľudne to môže byť smútok za psom, teplé počasie atď...veď, ak sa ti ziada oddýchnuť tak spi.Ale môže to byť úzkosť
Tlak nemáš nízky ja mám a som ako vechet doobeda

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leonakr
3. júl 2024

Zažila som to😞plus sa pridali aj iné ťažkosti.Skocila som potom ku psychiatričke,lebo všetky vyšetrenia boli ok,od interného po imuno.... rôzne mykoplazmy,vírusy,RTG pľúc atd .atď .nikde nič. No z únavy to šlo do pocitu,že skolabujem . Mám AD ,som síce len na začiatku liečby ale z toho najhoršieho som von,konečne vládzem,spím,ale ešte potrebujem veľa času aby pomohli natoľko aby som bola ok .Ak máš fyzické prejavy,tu len psychológ podľa môjho názoru nepomôže.Chýbaju tvojmu mozgu látky...čiže bude to trebalo podchytiť liekmi.Skus zbehnúť na konzultáciu,popíš ako sa cítiš ,čo sa deje .Vezmi so sebou papiere od iných lekárov ,že tam máš všetko ok .U mňa napríklad šla veľmi pomaly psychiatrička .Dala mi len polovičnú dávku z najnižšej davky AD,aby sme videli čo to bude robiť .Čiže u mňa to boli lieky, ktoré sú na spánok a podporu chuti do jedla,lebo som úplne vychudla .Aby na dokázala trochu na začiatok vzchopiť .Za skúšku nič nedáš.Predsa skonzultuješ svoj stav,lekár zhodnotí a uvidí či by bolo potrebné to podchytiť liekmi a ak áno,akými🙂.Ja som sa trápila niekoľko mesiacov,kým som došla nato,že to je psychika ......by som vtedy prisahala,že není možné.A figu.😵‍💫je to možné.