Prosím vás zistili niekomu estrasystoli ako to máte ako stým žijete..prestalo to u niekoho?
@panelacikova akú liečbu?
@panelacikova má tie extrasystoli aj v kľude keď leží ???
@panelacikova čo vám povedali lekári z čoho to má?
@veronika31122018 ja ich mávam v kľude keď ležím. Ale teda ja mám vrodenú srdcovú vadu. Mám potvrdenu aj tetaniu a vraj pri Tom to vie vyskočiť obcas.
@veronika31122018 z čoho to je, netušia. lekárka sa vyjadrila, vraj vrodené. ale predsa po narodení tvrdili, že jej robili ultrazvuky, tuším spomínali aj srdce a nikto nič nepovedal, nenapísal... netuším. vraj je šanca z toho vyrásť. áno, máva to hlavne v kľude, ale na druhú stranu, nemá sa presiľovať, teraz je situácia aká je, ale za normálnych okolností napríklad na telesnej už bolo dohodnuté, že ona sama si riadi tempo a sama sa rozhoduje podľa toho, ako sa cíti, že koľko zvládne a kedy dá pauzu. no a berie na to liek Betaloc. ale berie vzhľadom k svojej váhe najnižšiu možnú dávku, akú len môže mať. čiže máme ešte "rezervu" pre prípad, keby sa situácia zhoršila. na ukľudnenie buď fenistil, alebo vo vážnych prípadoch lexaurin (ten som ešte v živote nepoužila ani pre seba ani pre ňu...) ak má nejaký stres alebo viac tých extrasystol, než je pre ňu bežné, dám jej 20 kvapiek fenistilu a zaberie to. stáva sa to možno tak raz za mesiac...
Mám vrodenú vadu na srdci a tiez ich mávam. Lieky na to zatiaľ neberiem. Ale dávajú sa betablokatory. Existuju aj vágove manévre na zlepšenie. Človek si zvykne s tým žiť. Ja to vnímam už 20 rokov , tak kým to neni moc silne som zvyknutá
@veronika31122018
@misa2704
@lucia147852 inak baby, myslím si, že to mám aj ja. občas pocítim, že to nebije pravidelne, niekedy vynechá, vzápätí potom zo 2-3x odbije zrýchlene... mama to má tiež celý život. stávajú sa mi aj arytmie, no než prídem k dr., tak je to v normále... zrejme to máme nejak dedičné a vrodené u nás, mame to zistili tiež až ďaleko po 40-tke pre iné zdravotné problémy. dcére to vyskočilo, keď mala 9. ja zatiaľ vždy než som doklusala k lekárovi, tak ekg aj tep v poriadku... čiže tiež na to neberiem nič a možno aj tak dobre...
@lucia147852
@panelacikova ja to mám tiež takto. Viem to pociťovať keď zažijem stres alebo sa nastvem a potom som v kľude a zacítim to. Ale nič hrozne chvala Bohu 🙏 lekár vravel, že pokial to nie je pravidelne tak je to ok. Mám inak aj betablokator egilok 25mg a keď sa mi srdce rozbusi že to nejde zastaviť tak si dám štvrtku a týmto sa to ukľudní
@misa2704 áno aj ja mám tetaniu..tiež som si myslela že je to preto a že keď mi toto zlé obdobie prejde skončia aj to búšenie ale teraz už veru nie som si ista
@panelacikova mne na to predpísali vasokardin ale iba pol tabletky ráno...
Bojím sa ho brať lebo ja keď som v kľude tam mi je dobre a čo mi to potom môžu tie lieky spôsobiť napr v noci keď som v kľude či nič??
Mne na to dal lekár magnezium, po 3 tyzdnoch preslo
@metuzalem aké magnézium beriete?
Ja sa cítim aj dosť taká unavená stale by som iba spala alebo aspoň ležala proste sa cítim unavená není mi dobre. Mám aj tetanicky syndrom
Mava to vela ludi. Aj zdravych. Netreba robit paniku. Problem je vtedy,ked je to velmi casto a velakrat za sebou.
@veronika31122018 toto som brala
@veronika31122018 najlepšie máš magnerot plus b komplex. Keď je tetania aj vápnik, zinok, Decko. Zmeniť životosprávu
@metuzalem koľko tabliet denne ste brali?
@stanulienkat tak ja to mám teraz každý deň už asi 4 deň...není to stále napríklad v noci keď spím tak vôbec keď som úplne v kľude tak pohode ale ja to prikladám aj tej tetanii...teraz mám zlé obdobie už asi 2 týždne cca
@veronika31122018 Ale je rozdiel búšenie srdca a je rozdiel extrasystola . Extrasystola je jeden stah srdca navyše, búšenie srdca môžeš mať pri bolestiach chrbtice krčnej, pri psychických problémoch, pri strese... aj extrasystoly môžeš mať aj niekoľkokrát za deň , ale je dôležité to, ako dlho trvá. Ak by si to mala mať minútu alebo dve vkuse vtedy je to nebezpečné. Ak ti párkrát preskočí za minútu je to v pohode. Samozrejme nie hodinu v kuse.
Extrasystoly sú úplne normálny jav,povie ti to každý kardiológMa to každý človek ,nikomu nejde srdce ako hodinky.Lrn niektorí ľudia to pociťujú viac,oni vôbec.Problem je,ak je toho už moc ,prípadne kombinované s nejakou srdcovou vadou,alebo je tam aj arytmia. Podľa EKG, ekg Holtera sa potom nasadí liečba betablokatormi, magnézium . Mávam to ,ale ja mám aj aytmiu,záchvaty tachtkardie a mám liečbu.Na liečbe je to lepšie.Ale je to veľmi nepríjemny pocit a neznášam keď sa mi to stane v práci ,keď musím rozprávať a tváriť sa,že som ok a pritom to cítim. Ak by ti to pretrvávali dlhšie ,chod k lekárovi, ale nepomôže ti jedno EKG je to napr na EKG ešte nikdy nezachytili ,ani na Holteri ak som v pohode. ...ale cez ten záchvat áno.Mimo neho som ok.
@veronika31122018 bolo to dávnejšie, ale asi 2 tablety 3x denne
@stanulienkat ja ani neviem...ale viem že sa mi nepáči to že má akoby boli na ľavom prsníku a ide mi to až do ruky v pleci akoby...a toho sa bojim...neviem o Tom že by som mohla mať nieco natiahnutý sval alebo čo a zaujímavé je že práve keď sa mi objavilo toto so srdcom tak mám problém aj stou rukou
dolezie je pozadie extrasystol. ci ide o nejaku zavaznu poruchu,a lebo len odchylku. ja mam zistene extrasystoly a vraj mozem brat nejake lieky, ak by ma to moc obtazovalo, ale nemusim. mavala som vyssi pulz, ale uz davno nemavam. tiez mi odporucili schudnut. tak cih ani neriesim. mala som Holtera na 24hod a vraj tam bolo cez 1300 extrasystol.
@majamat aj ja som mala holter a zachytili mi na ňom tie extrasystoli ale tiež mi doktorka povedala že lieky brať nemusím ale ak mi to vadí dali mi len malú dávku pol tabletky ráno...tak som si dneska dala ráno ale iba štvrtku...
Povedali mi že sú vraj tie extrasystoli neškodné...ale ja sa ich bojím...hlavne ako hovorím teraz tá ruka mi trpne a boli ma akoby sval alebo co
@veronika31122018 no ked sa budes bat, mozes si prave privolat tazkosti. mozno to trpnutie s tym nic nema. kde ti trpne tuka? v ktorej casti? kludne to moze byt aj nedostatkom nejakych vitaminov. skus magnezko, ak si neskusala.
@majamat trpne mi od pleca ale cítim to niekedy až do prstov...magnézium beriem ..beriem magnesolv ..
@veronika31122018 takéto stavy tŕpnutie a podobne to bude od Chrbtice. A pri tetanii ruka v ruke. Ja som osobne magnosolv netolerovala mne pomáha magnerot.🙂
@misa2704 vy máte tetaniu?
@veronika31122018 veru aj tetania mi napadla, chrbtica,a j tie vitaminy. ja som mala jedno obdobie zasklby svalu na ruke. myslim, ze v tom obdobie niekedy som zistila, ze mam tazky deficit vit.B. rozbehli sa mi afty a rok som sa ich nevedela zbavit. oli velke, viacere, bolestive, zle sa hojili a skoro stale som nejake mala. 2x dokonca s horuckou, zapalim dasien a zvycsenymi uzlinami. ked som zacala brat vit.B, len tak taku kuru, zrazu sa vsetko zlepsilo,a le vysadit som cih dokazala az po 6m, lebo skor som mala hned afty. a casom zmizli aj tie zasklby
@majamat presne toto som mala aj ja vkusne afty...aleze vkuse...jeden sa mi nezapojil a už som mala ďalší....a tiež keď som začala brať vitamíny V tak mám pokoj našťastie....len teraz ma trápi toto
@veronika31122018 dcéra to máva. berie vyše roka na to liečbu. vraj by sa to mohlo upraviť. teraz má 10 rokov...