Endodoncia

ditavan
10. aug 2022

Caute baby, caka ma zrejme endodoncia, ak som to dobre pochopila, je to vycistenie a vypln zubnych kanalikov. Ide o sotlicku. Absolvovala to niektora? Ak ano, tak bolelo to? Robili vam to naraz? Kolko vas to stalo a preplatila vam nieco poistovna? Dr. tvrdi, ze ma to vyjde aj 400 - 500 eur 😒.

pukina
10. aug 2022

@ditavan Co ti to bude vyplnat zlatom, ked taka suma za 1 zub? 🤯 Mne robili dost komplikovanu endodonciu hornej 1ky aj so spevnenim korena, s 2x rtg pred a po, cele ma to vyslo cca 150-200€. V Trnave ako samoplatcu.

ariesi
10. aug 2022

@ditavan mam ich za sebou asi 9. Jednoznačne s anestézou, so sondou, aby boli kanáliky dokonale vyplnené, lebo inak problémy do budúcna. Zvládnuť sa to dá v pohode, ja s nemavala bolesti po odznení anestézie. Cca hodinový zákrok to čistenie. Ceny kto ako, ale stoličky, čiže dvojlôžková výplň zuba cca 300-400. Možno už viac a u koho ako. Ci niečo prepláca poisťovňa, neviem.

belllinka
10. aug 2022

@pukina tak jednotka ma menej kanalikov, ako velka stolicka, preto si mala taku nizku cenu.

@ditavan Mna to nedavno vyslo nejakych 350

dominikak4
10. aug 2022

Zajtra ma čaká plnenie koreňov na hornej 6, čistili ich na pohotovosti ešte v máji a dali tam dočasnú vložku a plombu - s injekciou som necítila nič, ale po odznení anestézie sa dostavila špecifická bolesť zubu na skus a trvala dosť dlho - cca 3 týždne, museli mi nakoniec zub vyradiť z artikulácie zbrúsením, takže dúfam, že po plnení a dorobení to už takto bolieť nebude, ale kto vie ...Moja zubárka to robí pod mikroskopom so všetkým potrebným vybavením a tiež si za stoličku so 4 koreňovými kanálikmi pýta 350-400 eur. V mladosti mi jeden zubár takto plnil zub bez vybavenia a roky som s ním mala problémy, nakoniec mi ho vytrhol (vlastne ani to nezvládol) a tam sa prišlo na to, že jeden kanálik nebol vyplnený vôbec a druhý napoly. No takže po tejto skúsenosti už iba u odborníka aj keď za peniaze.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianeta
10. aug 2022

@ditavan mne nie ale synovi v máji a v júly dokončili..Dostal anestéziu ,a hovoril, že to cítil trocha ,ale vydržal ( má 14r).Bolesti mal silné len v ten deň a druhý tretí také slabšie, vydržal cez deň bez tabletiek a iba na noc som mu dala aby spal.. Tiež mi povedala ,že to bude okolo 350-400€ a nakoniec to bolo okolo 260€.

janka1011
10. aug 2022

@pukina nemôžeš porovnávať 1ku zub so stoličkou. Endodoncia sa platí podľa počtu kanálikov a 1ka má kanálik jeden a stolička 3 a niekedy aj 4. Takže je to rozdiel a za 1kanálik si teda platila dosť veľa.

pukina
10. aug 2022

@janka1011 to bola cena za vycistenie, vyplnenie a este k tomu spevnenie korena sklenym vlaknom, aby sa mi na zub dala nasledne nasadit korunka, pretoze mi zacal koren ustupovat kvoli infekcii. Cize nie len cisto endodoncia za tu cenu 🙂

julie19
10. aug 2022

Mne robili hornú jednotku pred pár mesiacmi a stalo ma to do 250€ takže verim že stolička bude o dosť viac 🤷‍♀️ … zákrok nebolel vôbec, robili mi to na dve sedenia každé zhruba 3 hodiny (rtg, mikroskop a všetko možné k tomu) viac ma bolel zadok a chrbát ako zub 😅 ale musím si niekde zaklopať zatiaľ fajn, oplatilo sa … bolelo ma to po vyprchani umrtvenia prvý deň dosť potom už lepšie a lepšie do mesiaca úplne ok dovtedy citlivé na zahryz a zo začiatku aj na teplo a chlad

dominikak4
11. aug 2022

ahoj, tak mám to dnes za sebou a bolo to hrozné niečo, zubárka otvorila zub a zistila, že na tej pohotovosti v máji to zle vyčistili, vynechali niekoľko kanálikov, bolo to tam natlakované, plné hnisu a zapálené, nezabrala anestézia a to ma opichala z troch uhlov - polka hlavy mi stŕpla, ani rozprávať sa mi nedalo - čo ma jazyk pol dňa nepočúval z toho a napriek tomu zub bolel, otrasná bolesť až v hlave pri zákroku, ostrá a silná. Teraz keď povolila úplne injekcia to začalo bolieť nanovo, polka zubov bolí jak fras aj kĺb v ústach, kosti všetko....Ale podľa rentgenu sa všetko podarilo a je to ok. Robila všetko pod mikroskopom so špeciálnym zariadením a poviem ti ležala som tam 3 hodiny, úprimne nechápem ako si na toto niekto trúfne bez mikroskopu. Platila som 460 eur.

oblecenie99
11. aug 2022

@dominikak4 asi som to zle pochopila, to ti už aj dokončila? Ja som tiež toľko platila dokopy (absolvovane za tie roky 2 zuby) ale nikdy si netrúfli to aj vybaviť naraz, zvyčajne to trvalo aj 4 sedenia/zub.

dominikak4
11. aug 2022

V máji mi to na pohotovosti otvorili a vybrali mi nervy - vyčistili kanáliky (teda sa tak tvárili) našla som si svoju terajšiu zubárku (pôvodný zubár mi tri roky tvrdil, že mám zuby ok a nebola to pravda), zubárka sa špecializuje vyslovene na endodoncie, ale ona mi dala termíny v máji až na august, takže som tri mesiace chodila s tým zubom a bola na liekoch. Dnes to mala vyčistiť a naplniť a tak aj urobila. Tri hodiny som bola v kresle a je to hotové. V minulosti sa to vraj robilo postupne na viacerých sedeniach, zuby sa prečisťovali, nechávali otvorené, ale už sa to tak s terajším vybavením nerobí a vraj to ani nebolo dobré...S touto otázkou čo si mi položila ma konfrontoval aj môj otec a vtedy som sa na to pýtala zubárky či stačí jedno sedenie a toto mi povedala. No v každom prípade som rada, že to mám za sebou.

yoxinka
11. aug 2022

Ja mám čistené a vypĺňané korene na prednej jednotke. Robili mi to ešte na základke! Potom to prerábala lekárka o 4 roky neskôr, lebo to bolo spravené zle. Keď môj súčasný zubár videl rtg toho zuba, nechápal, ako mi to v tej dobe mohla doktorka tak perfektne spraviť, lebo nebolo na to ani vybavenie ani materiály také dobré ako v súčasnosti a to bola obyčajná zubárka v malom meste. Ten zub mi drží už 22 rokov!!! So súčasnými technológiami a materiálmi by som sa toho vôbec nebála a oplatí si, lebo vlastný zub je lepšie ako náhrady.

oblecenie99
11. aug 2022

@dominikak4 Aha, tak potom super. Preto ma to prekvapilo, lebo tiež som menila (podobné problémy z minulosti ako u teba) zubarky, je to klinika, dosť sú drahí ale vraj aj dobrí, vraj údajne jedni z naj u nás v meste, tak dúfam, že to tak aj naozaj je, lebo zlých skúseností už mám habadej.. Ale tak poklopem, zatiaľ všetko v poriadku. Uvidíme o ďalších pár rokov. Ale dobre vedieť, že možné to je, myslím urobiť zub naraz. Keď mi totiž naposledy povedali, že to vyzerá už len na endodonciu ,skoro som sa rozrevala, dôvody boli nasledovné: 1. Čo ma to tentoraz bude stáť? a 2. Koľkokrát sa tu budem musieť zase natrepat??? 😱😅

ditavan
autor
17. aug 2022

@pukina mozem sa spytat, kde v Trvane Ti to robili? 🙏🏻 Lebo v BA su tie ceny nenormaaalne, pozram uz od vcera kliniky a vsade to vyjde pri stolicke okolo 500 eur 🙄.

ditavan
autor
17. aug 2022

@belllinka mozem sa aj teba spytat, kde ti to robili a ci si bola spokojna? 🌷

ditavan
autor
17. aug 2022

@dominikak4 kamaratovi sa stalo toto iste, robili mu vypln a cele zle. Zas ked uz mam za to tolko zaplatit, tak uz budem ocakavat, ze to spravia dobre. Aj tak som hotova, kolko penazi za jedne zub musim dat.. stale tak rozmyslam, ci si ho nenecham rovno vytrhnut 🤷🏻‍♀️.

ditavan
autor
17. aug 2022

@marianeta no tu bolest po zakroku uz nejako vydrzim, vdaka za skusenost. Mozem sa spytat, kde to chlapcovi robili?

ditavan
autor
17. aug 2022

@dominikak4 velka vdaka za skusenost, moze to teda vyzerat aj takto.. u mna to asi tiez ziadna pohoda nebude, vraj tam mam nejaky zapal... Tak budem pocitat aj s takou sumou, akou ma "vystrasil", ale tak co uz... Nenavidim zuby 😂. Ale co ma najviac desi, je ten cas, lebo sediet tak dlho v zubarskom kresle je nocna mora... Aspon to uz mas za sebou 🍀.

ditavan
autor
17. aug 2022

@yoxinka dakujem za skusenost, pojdem teda do toho, aj ked mi je luto tych penazi, kedze som si odkladala na nieco ine a zase sa mi to posunie, ale tak este tu nejaky cas snad budem strasit, tak zuby potrebujem :/

deginko
17. aug 2022

Ahoj,ja som to konečne včera absolvovala..mam tam extrémne veľký zápal..na hornej dvojke...museli mi to robiť na 2krat...lebo prvý raz sa mi ešte po 2t robil opäť hnis...tak dočasnú vložku vybrali opäť prečistili..a včera mi to konečne celé dokončili a zaplombovali...platila som 530€ za tento jeden zub.Treba si uvedomiť,že platí sa RTG,anestéza,plomba...a endodincia len samotný úkon pod mikroskopom stojí od 309€ a viac..podľa náročnosti..ja som síce mala jednokanalikovy zub,aké tým,že mi to museli opäť otvárať a čistiť..tak som za endodonciu platila 400€ ako ,,komplikovaná endodoncia,, plus navyše ostatné polozky

ditavan
autor
17. aug 2022

@deginko toho sa bojim aj ja, ze to nebude jedmorazovka, kedze tam mam zapal. Co uz, tento rok na dovolenku aj tak nejdem a zrejme ani buduci, ak to takto s tymi zubami bude pokracovat 😂.

marianeta
17. aug 2022

@ditavan v Trnave. Poisťovňa prepláca len minimum, a nie všetko.

deginko
17. aug 2022

@ditavan jj ja tam ten zápal mám fakt veľký,aj ATB museli nasadiť...dr povedala,že s tým zápalom si musí telo už poradiť samé,že to môže trvať aj 2roky kým sa to vylieči...dala mi aj kontrolu o 6m aby videla čo ten zápal robí...už ho mám úplne uzavretý...ak by ma náhodou ešte začal bolieť..bude musieť urobiť resekciu..lebo takýto vyplnený zub sa už otvoriť nedá..podľa RTG je zaplnený bezchybne...takže ak zápal sám neustúpi...a začal by bolieť jedine resekcia bude možná...ale dúfam,že to nebude treba...lebo už teraz tých 530€. Je palka za predný zub..a to som zo Žiliny...ale som veľmi spokojná...maju veľmi dobrý prístup,aj cez víkend boli ochotní má ošetriť ak by ma bolel...

annabjalonova
21. feb 2023

@deginko ahoj, mozem vediet ci ti teda ten zapal ustupil, resp. zmensil/zmensuje sa? mam podobny problem, zub vobec nebolel ani neboli, bolo vsak dasno citlive na dotyk… ze je tam dost rozsiahly chronicky zapal, este tam mam len vlozku na sledovanie, ide o horni sestku (kde resekcia neviem ci bude mozna, resp. na tak komplikovanu resekciu neviem ci by si trifol nejaky stomatochirurg) a zaujima ma, ci je vlastne nejaka sanca ze si telo naozaj poradi s tym zapalom. Dakujem

deginko
22. feb 2023

@annabjalonova ahoj,no práveze mňa ten zub bolel fakt ,že smrteľne..niekoľkokrát som bola na pohotovosti,lieky od bolesti nezaberali vôbec,to neprajem nikomu,takže máš to ešte fajn,že ťa nebolí...urobili mi endodonciu,ale žiaľ ten zápal bol fakt veľký,že nepomohla..vydržalo to tak 2-3 týždne a opäť začal bolieť...tak mi urobili resekciu,ale išlo o prednú hornú dvojku,čiže tam moc inej možnosti nebolo.Chcalabohu resekcia pomohla,už som 5 mesiacov po operácii,minulý týždeň som mala kontrolu a čuduj sa zápal krásne ustupuje,kosť sa hojí a z fakt obrovského zápalu ostal len kúsok,ktorý ešte nie je úplne zahoheny,ale dr povedal,že ešte 4-5m a bude to ok a že si nemyslí,žeby sa to zhoršilo.Ale za operáciu som platila na súkromnej klinike 630€,dávali mi moju krvnú plazmu na ten zub počas operácie a po operácii som nemala žiadne bolesti,ani ťažkosti.Ale keby sa jednalo o zadný zub nikdy by som NATO nešla.Mna to bolelo,aj keď sa mi snažil dopichavat injekcie...ten zápal bol tak veľký,keď sa dostal k tomu lozisku zapalu tak ma to bolelo,no dala sa vydržať.Ale na zadný zub by som nešla a radšej dala vytrhnúť.

annabjalonova
22. feb 2023

@deginko dakujem pekne za odpoved. Cize teba stale ten zub bolel, ked ti ho sledovali tych 6 mesiacov? Ten zapal sa pocas tych 6 mesiacoch ani sam troska nezmensil? Zacal sa zmensovat az po resekcii? Poprosim ak mozem dostat kontakt na sukromu kliniku kde ti resekciu robili? Ja mam vlozku, 02.03 by som mala ist na uplnu vypln (dokoncenie reendodoncie) dobraka som aj ATB, ano bolest (teda ked zatlacim to dasno) ovela mensia, ale teda stale tam je. A teraz neviem ze ak bola uspesna reendodoncia, tak by ma uz nemalo nic boliet .. alebo kvoli zapalu (ak sa bude stahovat) stale bude troska pobolievat? Dakujem za odpoved

deginko
23. feb 2023

@annabjalonova mňa nesledovali 6 mesiacov,mne bola urobená endodoncia na 3 krát počas 1,5 mesiaca...lebo vždy keď mi to prečistili a dali vložku tak do 2-3tyzdnkv zas pobolieval ten zub alebo opuchlo mi ďasno a po poslednom čistení mi už uzavreli zub,lebo sa zdalo,že už bude ok ani hnis už nebol,ale o 3 týždne znova.čiže ma hneď objednali na resekciu .Po resekcii som už žiadne bolesti nemala, absolútne žiadne,ani na dotyk dasna.Teraz som po resekcii cca tých 5m a zápal je z väčšej časti zahojeny.Zub sa začal hojiť veľmi dobre až po resekcii.Po endodoncii sa vôbec nehojil bol moc rozsiahly a ATB už nepomohli pri takom zápale vôbec,čiže jediná možnosť bola resekcia.Podla mňa tá to ďasno po endodoncii nesmie bolieť ani trošku,ale uvidíš čo ti povie dr určite tu urobia RTG a zhodnotia,no taký zápal sa hojí aj 1rok...no bolieť by to nemalo.Robili mi to na klinike Blanc dental Žilina

eliska623
9. nov 2023

@dominikak4 ahoj prosím ťa u akej doktorky si bola ??

dominikak4
13. nov 2023

@eliska623 u Vodovej v PN, veľmi šikovná žena, opravila mi aj iné kazy a zuby sú jak nové.