Elontril počas dojčenia

jessi06
8. okt 2024

Ahojte užívali ste niektora? Vrátila sa mi úzkosť a pani doktorka mi dala tieto lieky na úzkost plus spitomin. Mam 3 mesacne bábätko. Ďakujem

anavixy
8. okt 2024

Studie a data ohladom tychto dvoch liekov su obmedzene (pri Elontrile je ich viac, vid e-lactancia.org), ale tie co su potvrdzuju, ze sa lieky do MM nevylucuju alebo vylucuju v takom zanedbatelnom mnozstve, ze dieta nijako neovplyvnia. Pokojne ich uzivaj, dietatko si odsleduj, ale malo by to byt uplne bez problemov. 🍀

zobaka
8. okt 2024

mna by zaujimalo co za doktorka da Elontril na uzkost🙈 ten vybicuje uzkost do este vacsich rozmerov, zvysuje adrenalin a dopamin, ja som z neho dostavala obrovske panicke zachvaty a zvysoval mi tlak, na uzkost dobre zaberaju SSRI antidepresiva

ronie338
8. okt 2024

Ja som užívala aj užívam Pantomyl na úzkosti, aj počas tehu aj po pôrode a s malým nič nie je. Skúsiť poprosiť o iné lieky.

evkamotka
8. okt 2024

@zobaka ja mam tiez elontril na uzkostnu poruchu. Ssri som uzivala stvrt roka vo vyssej davke bez akehokolvek efektu ..takze napriek logike co spominas sa to ocividne robi. Aj nemas komplet info co autorke vsetko je ;)

1andrea111
8. okt 2024

@evkamotka a zabral Ti ten elontril na úzkosť?

evkamotka
8. okt 2024

@1andrea111 beriem ho od vikendu takze este neviem povedať

zobaka
8. okt 2024

@evkamotka z depresie dokaze pekne vytiahnut, človek ma zrazu silu na vsetko, ale na tie uzkosti je to zabijak, preto ma zaujala ta volba dr.

evkamotka
8. okt 2024

@zobaka no ved dobre, ale vidis, ssri mi nezabrali ani o fuz. A tiež som dostala elontril. Asi sa to predsa pouziva napriek logike s dopamínom a adrenalinom

zobaka
8. okt 2024

@evkamotka a ake si mala, ak sa mozem opytat Cipralex, alebo Setralin?

1andrea111
8. okt 2024

@anavixy brala som elontril, nepomohol mi, je na depresiu, má nabudiť k životu, úzkosť mi zhoršil a na depresiu nepomohol. Brala som ho 9 mesiacov.

jessi06
autor
8. okt 2024

@zobaka som zvedavá ako záberu

jessi06
autor
8. okt 2024

@1andrea111 ako myslíš ze zhorsil??

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka začínaš z najnižšou dávkou? Tiež kojis?

evkamotka
8. okt 2024

@zobaka sertralin

evkamotka
8. okt 2024

@jessi06 so 150. Ale nekojim. To by som sa narovinu spytala dr ci je to ok na tvojom mieste;)

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka povedala ze tento liek sa jediný môže

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka hneď dávas celú? Nebojíš sa? Lebo antidepresíva sa nasadzuju postupne aspoň mne to tak bolo povedané.

evkamotka
8. okt 2024

@jessi06 ale ved elontril sa neda delit. A je bud 150ka alebo 300ka.

evkamotka
8. okt 2024

@jessi06 sertralin sa tiez môže predsa

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka mne povedala tak lekárka začať postupne nje naraz tak neviem 🤷‍♀️

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka to som sa už dočítala len mne tento poradíla tak uvidím co to urobí

evkamotka
8. okt 2024

@jessi06 a postupne znamená ako konkrétne, ked sa ten elontril neda delit? Hej zacina sa postupne....Inak asi je u mna ina situacia, lebo ja prechadzam z jednych ad na ine, to navykanie je asi v inej scheme

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka deliť nožom napríklad

zobaka
8. okt 2024

@jessi06 napis potom som zvedava ako ti sadne, ta energia s nim bola super, len skoda tych inych ucinkov, inak by som si nechala, na depresiu zaberal velmi dobre

zobaka
8. okt 2024

@evkamotka tak ten bol o nicom

zobaka
8. okt 2024

@1andrea111 presne, strasne panické ataky z neho boli, ale mne na depresiu zaberal, zial ten tlak na hrudi a uzkost z neho to sa nedalo vydrzat, skoda toho, lebo jediny liek po ktorom som nebola zdochnuty pes pocas dna

evkamotka
8. okt 2024

@jessi06 ty elontril delis nozom? Lebo on sa nesmie delit, ide o tablety s riadeným uvoľňovaním. Porad sa este raz s dr ako ho mas uzivat, lebo toto zavana, ze ste sa asi nepochopili

evkamotka
8. okt 2024

@1andrea111 a co si potom teda brala, ked tento nezabral?

jessi06
autor
8. okt 2024

@zobaka úzkosť mam tak som zvedavá či to zaberie

jessi06
autor
8. okt 2024

@evkamotka ano poradím