Ahojte užívali ste niektora? Vrátila sa mi úzkosť a pani doktorka mi dala tieto lieky na úzkost plus spitomin. Mam 3 mesacne bábätko. Ďakujem
mna by zaujimalo co za doktorka da Elontril na uzkost🙈 ten vybicuje uzkost do este vacsich rozmerov, zvysuje adrenalin a dopamin, ja som z neho dostavala obrovske panicke zachvaty a zvysoval mi tlak, na uzkost dobre zaberaju SSRI antidepresiva
Ja som užívala aj užívam Pantomyl na úzkosti, aj počas tehu aj po pôrode a s malým nič nie je. Skúsiť poprosiť o iné lieky.
@evkamotka a zabral Ti ten elontril na úzkosť?
@1andrea111 beriem ho od vikendu takze este neviem povedať
@anavixy brala som elontril, nepomohol mi, je na depresiu, má nabudiť k životu, úzkosť mi zhoršil a na depresiu nepomohol. Brala som ho 9 mesiacov.
@1andrea111 ako myslíš ze zhorsil??
@1andrea111 presne, strasne panické ataky z neho boli, ale mne na depresiu zaberal, zial ten tlak na hrudi a uzkost z neho to sa nedalo vydrzat, skoda toho, lebo jediny liek po ktorom som nebola zdochnuty pes pocas dna
@1andrea111 a co si potom teda brala, ked tento nezabral?
Studie a data ohladom tychto dvoch liekov su obmedzene (pri Elontrile je ich viac, vid e-lactancia.org), ale tie co su potvrdzuju, ze sa lieky do MM nevylucuju alebo vylucuju v takom zanedbatelnom mnozstve, ze dieta nijako neovplyvnia. Pokojne ich uzivaj, dietatko si odsleduj, ale malo by to byt uplne bez problemov. 🍀