Dôvody, prečo sa nedať očkovať

29. aug 2021

Naozaj nechcem rozpútal vášnivú debatu, len chcem počuť argumenty, prečo nie. Ja som presvedcena, ze sa očkovať nechcem dat. Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. Na druhej strane to, ako má z každej strany strašia, ze teraz urcite umriem, tak cítim akýsi nátlak. Uvažujem, že zo strachu aký šíria média by som sa možno aj dala. Je tu niekto, kto má ubezpeci, ze sa nemám.dat očkovať? Viem, článkov o tom , aké je očkovanie super su všade. Prečo sa nikde nepíše aj o tom, ze mozno práve nezaockovani budú mať nakoniec najlepšiu imunitu? Je delta variant nebezpečnejší, čo sa týka intenzity, alebo len nakazlivosti?

mistymay33
29. aug 2021

Myslis ze mamicky na MK su kompetentne ti odpovedat? Mozu ti povedat svoje pocity, dojmy, nazory… to ale nie si relevantne data.

pribinak
29. aug 2021

Biznis, cena vakcíny je cca 5 EUR. Koľko stoj liek a hospitalizácia? Určite viac ako 5 EUR

Ale teším sa na tuto odbornú debatu

oli18
29. aug 2021

Práve si ju rozpútala. Už 528mu 😀

pininka1
29. aug 2021

Posledne preco by som sa dala zaockovat je nejaky natlak z medii. To ze sa ti moze nieco stat, se dokonca zomries je realne a nemusi o tom byt ani zmienka nikde. Ja som sa dala zaockovat z hladiska svojej profesie, pretoze pracujem s cielovou skupinou ktora je oslobodena od akychkolvek ochrannych pravidiel, mam tri deti a chranit chcem aj ich aj mamu ktora je onkologicky pacient. Samozrejme nic 100% este nevymysleli a neexistuje. Vzdy budu nejake neziaduce ucinky a pod.

janai1
29. aug 2021

Veď keď si presvedčená tak čo potrebuješ presviedčať 🤣 dnes nám do prace prišiel parádny mail od antivax, no šúľali sme sa od smiechu po zemi (nechápem síce prečo to posielali do hotela 😂) obsahovo katastrofa - každá veta inou farbou napísaná, všetko capslock a toľko chýb co tam bolo 🙏🏽

makova333
29. aug 2021

Ved ked sa nechceš dat ockovat, tak asi veris tomu preco nie. Tak coho sa bojis ked si presvedčená sa nedať ockovat a vsetko je to len biznis?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mabenn
29. aug 2021

Tak si presvedcena, ze to je spinavy biznis, ale kvoli natlaku medii sa das zaockovat...hm...

dollyzv
29. aug 2021

Delta má vraj miernejší priebeh..aspoň tak som čítala v článku že očakávajú len z polovice tak zaplnené lôžka v nemocniciach a menší tlak na nemocnici ako na jar kvôli miernejšiemu priebehu hoci je infekcnejsia...čo sa týka očkovania..neplánujem sa dať,aspoň zatiaľ..z okolia poznám dosť odstrašujúcich prípadov NU,tqk isto má nepresvedčilo ani to že aj očkovaní sa môžu nakaziť rovnako ako neocko,aj to šíriť,nemajú ani zaručený slabý priebeh,taktiež končia v nemocniciach..tak ako každý zvláda inak vakcínu,tak isto každý zvláda inak samotný covid..niekto dobre niekto zle..prekonali sme na konci marca covid,bolo to ťažké,najmä starostlivosť o vtedy 3mesacne bábo..ale to ako cenzuruju to,aké má NU vakcína,poprípadne úmrtia krátko po očkovaní na porážky,infarkty,zápaly srdcového svalu (minule tu niekto dával článok že v Izraeli stúpli zápaly srdcového svalu o 200%) má tiež presviedča len o Tom pre čo sa nedat očkovať..samozrejme kto chce nech sa dá,je to každého slobodné rozhodnutie(dúfam že to tak aj ostane)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ella_price
29. aug 2021

Zas niekto kto nevie rozmýšľať a nemá okolo seba lekárov? Naozaj mamky z koňa ti dajú výborné argumenty, čo sa očkovania a tvojho zdravia týka 🤦🏻‍♀️

sasa1310
29. aug 2021

to je už aký level "debilizmu", keď ani nevieš prečo neočkovať a tak hladáš dôvody neočkovania na MK.

myya
29. aug 2021

Ja tiež nezvažujem že sa dám zaočkovať. Môjho syna zaočkovali ako 4 mesačného ( prevenar, hexa). Následky katastrofálne. Bude mať 10 rokov a je na úrovni 4 mesačného dieťaťa aj mentálne aj pohybovo. To je môj dôvod neočkovania. Nikoho neodsudzujem ani neprehovaram aby sa neockoval. A ako píšeš že cítiš nátlak a zvazujes iba kôli tomu očkovanie no niesi o tom určite presvedčená.

nika82
29. aug 2021

tak sa proste nedaj, nato si nemusela zakladat dalsiu diskusiu, tu na MK celkovo ohladom toho ci ockovat alebo neockovat na Covid je ich tu kvantum, zbytocnych

cukroska
29. aug 2021

Myslím, že je dosť odveci otázka do diskusie.. Tak keď viete , že nechcete. .. Nie je o čom! Predpokladám, že máte vlastný názor, jedine ak by nie tak v tom prípade to už celkom chápem.
Alebo, žeby nie? 🤔😏

luccija
29. aug 2021

Nikto Ti nedá rady prečo áno a prečo nie.Kazdy mal svoj dôvod prečo sa očkoval sloboda v cestovaní, ochrana seba, rodiny, ťažký Covid...strach...dôvera v lekárov...ty sa nechceš očkovať tak sa nedaj.

slecnalemonova
29. aug 2021

Nechcem rozpútať vášnivú diskusiu…. To je spoločná myšlienka všetkých týchto vysoko vedeckých tém. Len skoda, ze pri takýchto otrepanych a primitívnych témach sa akosi vzdy ta diskusia rozpúta. Nechcem sa ockovat tak sa neockujem. Pre teba je to špinavý biznis, ja robim na are, predtým na kovid are a moj muz je lekar. Rok sme takmer nežili. Pochovali sme viac ľudí za sluzbu ako hrobár v slovenskej dedine za pol roka. Pardon za prirovnanie. Takze pre mna ockovanie biznis nie je. Kazdy nech si uzná sam, co je preňho vhodne. Netreba zakladať ďalšiu miliontu temu. Staci prečítať tie, ktore uz su tu. Ale na to tiez treba intelekt🤷🏻‍♀️

michaela789
29. aug 2021

@myya ak sa môžem opýtať, to že tie problémy sú následkom očkovania bolo ako určené?

zalka
29. aug 2021

Milý anonym , citujem ťa ... "Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. " .... neviem kde si na toto prišla, že všetky mutácie sú kvôli očkovaniu, nakoľko už v decembri veselo nám vládla britská mutácia a očkovať sa začalo až koncom decembra pár ľudí. Takže už len tento tvoj názor je z môjho pohľadu chybný. K ostatnému sa nevyjadrujem. Je to osobná vec, každého či sa dá alebo nedá, či chce alebo nie, alebo pociťuje nátlak a dá sa očkovať.
Ja som využila svoju slobodnú vôľu a očkovať som sa dala.

deti95060810
29. aug 2021

@myya ahoj... môžem ti napísať správu?

matejakub
29. aug 2021

@myya som na tom podobne😔

vanda323
29. aug 2021

Ahoj, tak v médiách toho nahovoria veľa ....nesleduj to lebo ich platí štát očkovacia lotéria atď veľký biznis práčka peňazí. Ja sa riadim tak ako to cítim očkovať sa nenechám , môj ocko umrel po očkovaní Šukl ho neuznal...poznám viac prípadov ...dnes mi mamka vravela o ani nie 30 ročnom ktorý umrel na druhý deň záhadné po očkovaní. Musíš sa rozhodnúť ty sama a nehladat odpovede na MK. Pozri si napríklad rozhovor profesora Krčméryho verzus Profesor Hrušovský kvalitny rozhovor.

nelca0510
29. aug 2021

Hladas argumenty,ktore sa zase budu sirit sietami? Tak sa nedaj a neotravuj.

bimbambim
29. aug 2021

Ja sa tiež neockujem proste neverím týmto vakcinam a aby som 3 a 4 krát davaka preockovat ďakujem neprosím keď roznášať to môžem aj naďalej.A veľa zákazníkov mám že sa dali len kvôli tomu aby šli na dovolenku tiež nie je pre mňa dôvod zaočkovana.Ako sa nedávam proti chrípke nedávam sa ani proti kovidu

nikyball
29. aug 2021

Mňa odrádza viac veci. Toto celé nutenie, propagovanie, vydieranie , trápna lotéria, útočenie na nezaockovanych a to, že vám to niekto pichne v nákupnom centre???! To ozaj? 🤦🏼‍♀️. Ale hlavne, prečo sa nedávam, je to, že naozaj vám do tela pichnu nejakú látku, bez predošlých vyšetrení? Čo ak ste na nieco z toho alergický, alebo mávate zvýšený tlak a neviete o tom? Nikoho netrápi, že vám vakcína môže aj uškodiť. Oveľa serióznejšie by mi prišlo, ak by sa ockovalo len u lekárov, s tým, že človek by predtým absolvoval komplet vyšetrenie a zdravotník ho upozorní aj na rizika.

bimbambim
29. aug 2021

A ešte čo mi strašne vadí ,že sa očkuje už kade tade teraz sa u nás v sobotu očkovalo pred poštou.To v takéto očkovanie mám mať dôveru ? Však normálne sa očkuje buď u obvodaka alebo pediatria a toto čudo sa očkuje hoc kde Už len čakám kedy na mňa vystrelia z auta dajú očkovaciu látku keď budem na chodníku však to už je choré takto očkovať hocikde pred poštou

myya
29. aug 2021
nikyball
29. aug 2021

@bimbambim 🤣🤣🤣že pred poštou. Presne toto aj mne príde smiešne.

myya
29. aug 2021

@michaela789 do hodinky po očkovaní vysoká teplota ktorá nešla zraziť niekoľko dní

kitycat
29. aug 2021

Za svoj nazor sa anonymne bijes 🤔🤔🤔