Dobry deň, poznam človeka (je to môj ex 🙂 ) ktorý chodi darovať krv… To je skvelé no on tak trocha má svoje uchylky a podobne a viem že sa stretáva s mužmi ( za sexualnym účelom…) Čo si o tom myslíte a čo sa s tým dá robiť? Robia taketo testy na krvi? Bojim sa aby nenakazil niekoho ten idiot…
@drahomirrra nepriznava sa 🙂 ved prave to, on myslim ze nemal sex s nimi este pokial viem, len take ine veci (kedze sa dost hanbi za toto a nikto to nevie okrem mňa) no pride mi to nechutne aby toto robil že sa na verejnosti hrá na sväteho a popritom sa uspokojuje s podotykam neznamymi mužmi cez zoznamky
sex s muzom nieje dovod na vylucenie z darcovstva , to by musely vyhodit aj vsetky baby. V dotazniku mas sex za prachy a novy partneri ale oral sa
napriklad nepocita
A presne toto je dôvod prečo som po pôrodoch odmietla podanie transfúzie a snažila sa hladiny hemoglobínu upraviť medikamentóznou liečbou 🙈
Ale ta krv musi byt predsa nejako vyšetrovaná,ci sa mylim??
Nie je povinní priznať, kde si pcha svojho 🐦 robia rozbor krvi, hlavne na HIV 🙂 kvapavku, atď. Môj ex chodí pravidelne darovať a vždy mu robia podrobné krvné testy
A preco by to malo byt zle ? Zeny s muzmi nerobia rozne praktaty od analneho styku po oralny styk? 🤷♀️
@vyrovnanaosoba dobre tak som pokojnejšia ale aj tak mi to príde no… klamať v takom dotazníku dokonca okoliu aj partnerom (Áno bola som podvádzaná práve takto niekolko mesiacov a mal potom dalšiu partnerku a aj tú podvadzal 🙂 ) ona to ale doteraz nevie
@dadka1997 tak on hlavne s kade kym nema overene ci niesu chorý a podobne… normalne mi to nepride … hlavne sa vystatuje aky je uzasny ze daruje krv… záchranca
Je už dokázané, že krv od lgbt ľudí nie je o nič viac nebezpečnejšia než krv hetero.
Striedanie partnerov majú rovnako kbe pohlavia.
Proste keby si zapla si vedecké články zistíš hneď, že to iba na sk sa rieši, pritom aj v cz už to prestali riešiť.😀
Ale pri nasom homofobnom sk... Po ďalšie, testujú každú krv, to ze to niekto napíše znamená, že to vyselektuju ako prvé, ale i naďalej testujú krv.😀
Ale chápem, máš zranene ego, že si dovolil ta podvazadzat ci inú ženu, ale týmto nič nevyriesis a nemá to žiadnu hodnotu. A skôr odporúčam aby si sa dala dokopy. 🙂 Sledovať bývalého čo robí? Prosím ťa. 😀
Choroby majú dnes už kopa žien, mužov aj bez lgbt styku.😀 To už by si mohla vedieť.
A este raz sa ťa spýtam, ženy toto isté nerobia ? Nespavaju s kadekym? S rôznymi praktikami ? A môžu ist darovat krv ..
@mimka1402 no hej myslim ze kazda zena by mala zranene ego keby ju muz podvadza s chlapom pritom sa muž hra na zarytého homofobneho cloveka pred svetom
Asi je jedno s kým ťa podvedie, aspoň mne vždy bolo. Problém je ale v tebe, lebo zbytočne si škodíš. Tiež som mala v minulosti hnev na ex a budem úprimná urobil mi hrozné veci, ktoré neprajem žiadnemu človeku. Ale vieš čo? Jedine čo mi pomohlo bolo proste sa v duchu poďakovať za pekný čas hoc bol veľmi krátky, vziať to ako lekciu a ísť ďalej. Vymazala som si ho zovsade aj z druhého účtu. A až tak som sa pohla ďalej, viem že sa má dnes ironicky lepšie. Ale už nejako ma to nehneva.😀 Hoc by mal skončiť v base.😀 Musíš prestať ho stalkovat, lebo takto ťa bude stále on "vytačať" budeš porovnávať...
A to nemyslím nijak v zlom, len vidím, že tu ti ide najmä o to. Ale ak sa bojíš o krv, tak ťa ubezpečujem, že je to v poriadku 🙂
@autorka, ale to nie je dovod aby si mu teraz skodila a riešila veci do ktorých ta ani nic nie je (pod priehladnou zámienkou dobrého úmyslu). To, že daruje krv, mu stále slúži ku cti, pravidelných darcov je stále malo.
Pre zaujímavosť: ty v porovnaní s tvojim ex ako často daruješ?
A mimochodom, ja byt pacient, spokojnejšia by som bola keby mi krv daroval skrytý homosexual, ktorý podľa tvojich slov s tymi mužmi ani nespí, ako napr prelietavý heterák Boris Kollar 😂 (aj keď, ako ti tu baby písali, v oboch prípadoch by ta krv prešla vyšetrením).
Odporucam ti sústrediť sa na vlastný život a neociernovat ex takýmto spôsobom (este k tomu klasika = anonym), bude sa ti žiť lepšie.
@martinmmartin je to dôvod. Homosexuáli nemôžu darovať krv. Ale zachytila som niekde, že sa to ma zmeniť (Možno už zmenilo, uvidim v septembri a dám vediet)
Ani prokiskuitne ženy nemôžu darovať krv. Sú tam na túto tému konkrétne otázky.
Ta krv sa dosť podrobné vyšetruje, takže ak je darca nakazený, testy z krvi by to mali preukázať.
No nerozumiem ako môže niekto zámerne klamať? Kvôli dnu voľna? Je to primitivizmus a aby raz dotyčný tu krv nepotreboval....
@gab1sol neviem o tom ze by mal sex mozno mal ale choroby sa prenasaju aj oralnym sexom a podobne
@simona20201309 aj homosexuál môže darovať krv, nemôže mať pohlavný styk - vyššie som pridala dotazník a homosexualita ako taká sa tam nespomína, len, či bol styk za posledných 12 mesiacov.
@martinmmartin si na omyle, v dotazniku je vyslovene otazka aj na sexualny styk medzi muzmi a pokial odpovies kladne, si vyluceny z darcovstva (ak to bola jednorazova zalezitost, tak na 12 mesiacov)
Podobne ako ked ma zena noveho sexualneho partnera za posledne 3 mesiace.
Autorka: v suvislosti s darovanim krvi je problem aj promiskuitne spravanie, aj homosexualita (bohuzial). Krv sa sice testuje, ale HIV sa napriklad neukaze skor ako po 3 mesiacoch od nakazy.
A čo tá trápi vlastne? Ze tvoj ex si našiel milenca, alebo že ťa vymenil za inú, či sa bojíš aby nedaroval krv nakazený? Ak je nakazený, je to jeho svedomie, sk s nim už nespávaš. Lekári si nedovolia použiť nakazenú krv, toho sa báť nemusíš. A ak si si vedomá toho, ak máš dôkazy že ma sex s mužom a chceš niekomu (pomôcť /uškodiť) tak to povedz jemu a aj jeho súčasnej partnerke, s dôkazmi. 😉
@sissy27 ved prave o to mi ide ze vyluceny ma byt taky clovek
Tak mal sex alebo nemal? Ak mal sex s mužom, tak asi nemôže byť reč o vaginálnom sexe…
@gab1sol tak dokaz nemam ze mal , to je len co si myslim…
@dadka1997 ani zeny ktore spia s hocikym by nemali darovat 🙂
@vyrovnanaosoba to nie je take jednoduche, samozrejme, ze krv testuju, ale napr HIV nezistia skor ako po 3 mesiacoch od nakazy. Takze vobec to nie je len o jeho svedomi… cervene krvinky su pouzitelne max 42 dni, dosticky 5 dni…
@sissy27 no ale takto to snad nemoze fungovat, ked teda klame v dotazniku a mal by chorobu, neukaze sa to na testoch a daruju ju? To snad nie
@sissy27 dla toho ako sa vírus šíri a ako s tým popasuje organizmus je možné už zistiť po 2m
Tak pokiaľ vieš, nemal s nimi sex (tvoje slová), ale len si to myslíš (tiezl tvoje slová). Tak čo vlastne riešiš?
Testuju kazdu krv. Ale styk s muzmi by mal v dotazniku priznat, s takym sa nezahrava.