Ahojte chcela by som sa opytat. Asi 2 tyzdne mi cuka v lavom viecku ale nieje to na pohlad vidno a sem tam mi mravenci v lavej nohe niekedy ruke.myslite ze by mohlo ist o sm? Dakujem pekne za odpovede
Skôr ti asi chýba magnézium..
@oli18 ja sa len pytam ci ma niekto podobnu skusenost...
@lenicka170 tak SM sa nediagnostikuje a neurcuje takto ....
davaj si magnezium ako ti poradili a neprehladavaj google s diagnozami na zaklade beznych veci s ktorymi sa za zivot stretne kazdy ... a hned ti bude lepsie
@jana_eyre_2 rozmyslala som nad tym ale jazdy den si davam 1 tabletku a nepomaha extra este rozmyslam bad vitaminom B. Ale na googli som nasla aj moznost SM🤔😒
@lenicka170 milgamma n je fajn na to ...
@loginexistuje dakujem skusim🙂
u mna to byva magnezium + malo spanku, stres, vycerpanost.
@lenicka170 jedna tabletka magnézia ti nepomoze ak mas nedostatok. Kup si magnerot alebo megnezium od galvexu a daj si 2 tbl rano a 2 tbl vecer
@dadus_ka skusim dakujem za radu😇
Ano mam skusenost. Ja mam tetaniu. Asi ti chyba magnezko, sup magne B6
MS sa diagnostikuje magnetickou rezonanciou (tiez som mala na nu podozrenie, absolvovala som MR v decembri presne kvoli tomuto - nepotvrdilo sa ☺️). Ak sa bojite, tak sup k neurologovi a on napise ziadanku na MR. Trva to 20 minut a mate istotu. Cim skor sa MS odhali, tym lepsia prognoza zivota 👍
To mi znie skôr na nedostatok horčíka. Skús užívať magnerot aspoň týždeň, malo by pomôcť.
@lenicka170 magnezium, vsetky b vitaminy, vapnik, banany, orechy.Mravencenie je bezne pri ochoreni chrbtice najlepsie je ist k neurologovi mozes mat aj tetaniu zvys vsetky mineraly magnezium sa dava aj 3x denne po 2
Urcite skus aj ten B-komplex, mne to presne na taketo dlhodobe cukanie v oku pomohlo a teda v priebehu par dni to prestalo 🙂 ak by to nepreslo treba ist k dr, ale urcite nemysli hned na taketo vazne diagnozy, naozaj to sposobuje aj obycajne pretazenie organizmu, nedostatok vitaminov/mineralov a stres
@missviolet aj ja som akurat volala neurologicke a povedala ze to bude tetania. No magnezium na to pomaha? Pomsha aj b komplex?
@iluviel ano v marci mam ist k neurologicke tak sa vypytam na MR. Ona ma ale podozrenie na tetaniu. No uvidime 🙂
@lenicka170 Objednaj sa na Neurológiu.
Ja som mala stavy že mi strpla časť tela, nevedela som rozprávať, necítila som ci dýcham. Tiež som sa obávala ci nejde o toto ochorenie. Nakoniec to ale bolo niečo úplne iné (migréna s aurou).
SM sa diagnostikuje MRI vyšetrením (ak by si mala lezie na mozgu tak ide pravdepodobne o túto chorobu, ak nie, je to niečo iné).
@lenkakravcova urcite sa dam vysetrit dakujem 🙂 len az v marci mam termin😏
@lenicka170 och tak to ja som speci pripad, najhorsi stupen tetanie, krce, ze som kricala od bolesti, natrhol sa mi sval a pod. Beriem vysoke davky magnezka, tak 700mg denne, 100mg B6 a 5000 B12 :D ked som mala tie sialene krce, tak intravenozky
@missviolet fuha tak to musi byt strasne..vela sil prajem
@lenicka170 uz je to v poho ak dodrziavam rezim, jem tie vitaminy tak uz taky extrem na mna nepride. Len take beznejsie krce, tik v oku a tak. Ale dakujem 🙂 B vitaminy a to Mg su najdolezitejsie
@missviolet super ze to pomaha to som rada🙂
@missviolet mozem sa opytat? Ako dlho mozem brat b komplex?
@lenicka170 je to vitamin. Aj navzdy 😅 ja musim kazdy den Bcka a Mg. ,normalny, clovek kym pretrvavaju oroblemy
@missviolet ahaa😃 lebo som citala ze ked sa berie dlhodobo moze uskodit tak preto sa pytam...
@lenicka170 o tom mi lekar nic nepovedal. Tak dufam ze to nie je pravda, napchavam sa tym 15 rokov haha ale u mna akonahle vysadim, tak zhorseny stav. Ja by som to brala lar mesiaov aby sa ti vybudovala hladina a mozes skusit vysadit potom, ze ako zareagujes
@missviolet ahaa. Lebo som citala ze ak z krvy nevyjde medostatok tak sa to brat nema. Mne ale brali len na b12 a vraj ho nedoststok nemam tak len preto sa pytam nuekoho kto ma skusenost🙂
@lenicka170 ani ja nemam nedostatok becok :D ale magnezia a to sa mi bez nich nevstrebe :D
@missviolet ahaa uz rozumiem 😃 dakujem krasne