Cuká mi v ľavom viečku a mravenčí mi v nohe. Mám sklerózu multiplex?

lenicka170
27. jan 2021

Ahojte chcela by som sa opytat. Asi 2 tyzdne mi cuka v lavom viecku ale nieje to na pohlad vidno a sem tam mi mravenci v lavej nohe niekedy ruke.myslite ze by mohlo ist o sm? Dakujem pekne za odpovede

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
27. jan 2021

Skôr ti asi chýba magnézium..

lenicka170
autor
27. jan 2021

@oli18 ja sa len pytam ci ma niekto podobnu skusenost...

loginexistuje
27. jan 2021

@lenicka170 tak SM sa nediagnostikuje a neurcuje takto ....

davaj si magnezium ako ti poradili a neprehladavaj google s diagnozami na zaklade beznych veci s ktorymi sa za zivot stretne kazdy ... a hned ti bude lepsie

lenicka170
autor
27. jan 2021

@jana_eyre_2 rozmyslala som nad tym ale jazdy den si davam 1 tabletku a nepomaha extra este rozmyslam bad vitaminom B. Ale na googli som nasla aj moznost SM🤔😒

loginexistuje
27. jan 2021

@lenicka170 milgamma n je fajn na to ...

lenicka170
autor
27. jan 2021

@loginexistuje dakujem skusim🙂

deedol
27. jan 2021

u mna to byva magnezium + malo spanku, stres, vycerpanost.

dadus_ka
27. jan 2021

@lenicka170 jedna tabletka magnézia ti nepomoze ak mas nedostatok. Kup si magnerot alebo megnezium od galvexu a daj si 2 tbl rano a 2 tbl vecer

lenicka170
autor
27. jan 2021

@dadus_ka skusim dakujem za radu😇

missviolet
27. jan 2021

Ano mam skusenost. Ja mam tetaniu. Asi ti chyba magnezko, sup magne B6

iluviel
27. jan 2021

MS sa diagnostikuje magnetickou rezonanciou (tiez som mala na nu podozrenie, absolvovala som MR v decembri presne kvoli tomuto - nepotvrdilo sa ☺️). Ak sa bojite, tak sup k neurologovi a on napise ziadanku na MR. Trva to 20 minut a mate istotu. Cim skor sa MS odhali, tym lepsia prognoza zivota 👍

miskajulo
27. jan 2021

To mi znie skôr na nedostatok horčíka. Skús užívať magnerot aspoň týždeň, malo by pomôcť.

luccija
27. jan 2021

@lenicka170 magnezium, vsetky b vitaminy, vapnik, banany, orechy.Mravencenie je bezne pri ochoreni chrbtice najlepsie je ist k neurologovi mozes mat aj tetaniu zvys vsetky mineraly magnezium sa dava aj 3x denne po 2

ja_mama
27. jan 2021

Urcite skus aj ten B-komplex, mne to presne na taketo dlhodobe cukanie v oku pomohlo a teda v priebehu par dni to prestalo 🙂 ak by to nepreslo treba ist k dr, ale urcite nemysli hned na taketo vazne diagnozy, naozaj to sposobuje aj obycajne pretazenie organizmu, nedostatok vitaminov/mineralov a stres

lenicka170
autor
27. jan 2021

@missviolet aj ja som akurat volala neurologicke a povedala ze to bude tetania. No magnezium na to pomaha? Pomsha aj b komplex?

lenicka170
autor
27. jan 2021

@iluviel ano v marci mam ist k neurologicke tak sa vypytam na MR. Ona ma ale podozrenie na tetaniu. No uvidime 🙂

lenkakravcova
27. jan 2021

@lenicka170 Objednaj sa na Neurológiu.
Ja som mala stavy že mi strpla časť tela, nevedela som rozprávať, necítila som ci dýcham. Tiež som sa obávala ci nejde o toto ochorenie. Nakoniec to ale bolo niečo úplne iné (migréna s aurou).
SM sa diagnostikuje MRI vyšetrením (ak by si mala lezie na mozgu tak ide pravdepodobne o túto chorobu, ak nie, je to niečo iné).

lenicka170
autor
27. jan 2021

@lenkakravcova urcite sa dam vysetrit dakujem 🙂 len az v marci mam termin😏

missviolet
27. jan 2021

@lenicka170 och tak to ja som speci pripad, najhorsi stupen tetanie, krce, ze som kricala od bolesti, natrhol sa mi sval a pod. Beriem vysoke davky magnezka, tak 700mg denne, 100mg B6 a 5000 B12 :D ked som mala tie sialene krce, tak intravenozky

lenicka170
autor
27. jan 2021

@missviolet fuha tak to musi byt strasne..vela sil prajem

missviolet
27. jan 2021

@lenicka170 uz je to v poho ak dodrziavam rezim, jem tie vitaminy tak uz taky extrem na mna nepride. Len take beznejsie krce, tik v oku a tak. Ale dakujem 🙂 B vitaminy a to Mg su najdolezitejsie

lenicka170
autor
28. jan 2021

@missviolet super ze to pomaha to som rada🙂

lenicka170
autor
1. feb 2021

@missviolet mozem sa opytat? Ako dlho mozem brat b komplex?

missviolet
1. feb 2021

@lenicka170 je to vitamin. Aj navzdy 😅 ja musim kazdy den Bcka a Mg. ,normalny, clovek kym pretrvavaju oroblemy

lenicka170
autor
1. feb 2021

@missviolet ahaa😃 lebo som citala ze ked sa berie dlhodobo moze uskodit tak preto sa pytam...

missviolet
1. feb 2021

@lenicka170 o tom mi lekar nic nepovedal. Tak dufam ze to nie je pravda, napchavam sa tym 15 rokov haha ale u mna akonahle vysadim, tak zhorseny stav. Ja by som to brala lar mesiaov aby sa ti vybudovala hladina a mozes skusit vysadit potom, ze ako zareagujes

lenicka170
autor
1. feb 2021

@missviolet ahaa. Lebo som citala ze ak z krvy nevyjde medostatok tak sa to brat nema. Mne ale brali len na b12 a vraj ho nedoststok nemam tak len preto sa pytam nuekoho kto ma skusenost🙂

missviolet
1. feb 2021

@lenicka170 ani ja nemam nedostatok becok :D ale magnezia a to sa mi bez nich nevstrebe :D

lenicka170
autor
1. feb 2021

@missviolet ahaa uz rozumiem 😃 dakujem krasne