Ahojte. Prosím vás..
Máte niekto vo svojej rodine alebo blízkom okolí, možno rodičov, svokrovcov,.. niekoho vo veku cca 55-70 rokov, s nejakými bežnými diagnozami napr. cukrovka, vysoký tlak,. kto prekonal covid zaciatkom roka alebo na jar, potom sa dal zaockovat a teraz sa nakazil znova? Aky bol/je tento priebeh? Je ľahší alebo ťažší ako predtým? Pred očkovaním? 🙏
@marseillefan súhlasím s Tvojim príspevkom. Z vlastnej skúsenosti môžem len povedať, že moji obaja rodičia boli očkovaní v maji. Pozitívne testovaní v septembri. Obaja 63 rokov. Mamina mala mierny zápal dutín, ocino asi 3 dní trochu pokašiaval. Bez teplôt. Predtým však covid neprekonali, takže neviem porovnať priebeh.... Nakazili aj syna (12 rokov, zatiaľ neočkovaný) ten bol bezpriznakovy. Ja s manželom a dcéra (6) sme ostali negatívni.
Clovek s diagnozami je rizikovy, ci je ockovany alebo neockovany. Vzdy je tam riziko. Vakcina nie je zaruka na nic. (preto vyrobcovia vakcin nenesu ziadnu zodpovedonost za nasledky).
u človeka s diagnozami môže byť rizikové hocičo. Aj vakcína, aj ochorenie. Tam ťažko povedať aký bude priebeh. My s mužom ešte v zime - pozitívni, dcéra s autoimunitným ochorením negatívna. Žijeme v jednej domácnosti, kde sa nedá 100% sa izolovať.
je fuk, ci zaocko, ci nezaocko. pri covide nic nevies predpokladat- kazdy ma inu imunitu, pri nakazeni dostane inu virusovu naloz. my mame 2 susedov, obaja su cerstvi 80, diagnoz maju snad milion, na jar mali obaja covid, jeden bol uplne bezpriznakovy, druhy ako stredne silna nadcha. ani jeden z nich v tom case ocko nebol. a aktualne poznam troch 60-nikov, vsetci plne ockovani a trapia sa s atb, s horuckami, so silnym kaslom, jeden z nich je treti den v nemocnici. pri ockovani je zaruka akurat toho, ze clovek na covid nezomrie, ale ci to zvladne bez priznakov, alebo bude 3 tyzdne lezat polomrtvy v posteli - to ti nikto nepovie.
Ja poznám jednu pani, vek 74 rokov, mala covid v prvej vlne, potom zaočkovana normálne dvoma dávkami a dostala aj deltu , 4 dní teplota 38,5-39, a bolesti kĺbov otrasné ani ibalgin nezaberal, našťastie už je ok
@miriam11 Všetky čísla som sa snažil brať z oficiálnych zdrojov a nejaká hlúpa antiwax mamička mi hovorí, že šírim nepravdivé informácie? Čoho sme sa to dožili 🙂 Vráť sa do školy...
@tayla No veď sa to už ukazuje v nemocnici... 80 percent je tam nezaočkovaných. Tak neviem, aké chcete ďalšie dôkazy. Ja mám dve dávky a hneď ako sa bude dať, pôjdem na tretiu. Všetci v rodine sú zaočkovaní, vrátane dvoch lekárov, ktorí pracujú v Nemecku a rozumejú tomu sto krát viac ako ty. Kedy sa má čo ukázať? Si myslíš, že mi narastú rohy, či čo? Vieš, ja rešpektujem to, že niektorí ľudia sú proste hlúpi a nedajú sa zaočkovať... je to ich vec... ale hovoriť mi, že klamem, keď citujem fakty? A posielať ma do väzenia, lebo vidím čísla a na rozdiel od hlúpych šušiek im rozumiem? To akože vážne? Práca s číslami je moja najsilnejšia stránka.. Vďaka tejto schopnosti zarábam kopec peňazí a dávam ľuďom prácu. A ty mi budeš niečo hovoriť? Kam dostala teba tvoja schopnosť čítať pofidérne stránky???
Naša babka očkovaná vo februári mala covid teraz, pred očkovaním ho nemala, príznaky veľmi mierne, 2-3 dní teplota cca 37,5 a trošku dutiny. Báli sme sa lebo ma x rizikových diagnóz ale čo sa týka covidu zvládla ho dobre, pričom ona so slabým srdcom by covid inak isto nezvládla lebo jej srdce by zlyhalo isto pri tých teplotách covidovych...
Urobili jej aj odbery a vírusovú nálož mala veľmi nízku.
@matkahelka nie je to úplne fuk.. ak si ozrieš čísla na korona.gov.sk, tak z celkovej populácie je cca 43,4 percenta plne zaočkovaných. Ak ovládaš štatistiku, tak vieš, že ak by vakcíny nezaberali, tak rovnaké percento by malo byť aj pozitívnych, avšak len cca 30% pozitívnych PCR testov sú plne zaočkovaní. Ak je 30% z pozitívnych plne zaočkovaných, tak potom by aj v nemocnici malo byť 30% zaočkovaných, ale nie je tomu tak... v nemocnici je len 20% hospitalizovaných COVID pacientov plne zaočkovaných. Takže rezultát z toho je, očkovanie ta čiastočne chráni pred COVIDom, ešte viac ťa chráni pred ťažkým COVIDom a hospitalizáciou. Je predpoklad, že to isté platí aj o smrti na COVID, ale tie čísla nie sú zverejnené.
manzelov kolega diabetik DM1 na inzuline vysoky tlak ockovany Astra Zeneca dostal covid od neockovanej osoby PCR pozitivny (po kontakte) prezil to ako lahky soplik (a to je chlap) normalne pracoval (robia z domu)
Chcela by som upresniť,.. ja rozumiem, že je to všetko individuálne.. Záleží na tom, kto ma akú imunitu, ake dg, aku nalož "schyta".. Rozumiem, že neockovany človek môže mať lepší priebeh ako očkovaný.. Mňa len zaujímajú skutočné, reálne skúsenosti po očkovani.. Či niekto vie porovnať priebeh pred očkovaním a po očkovani.. Ci je to väčšinou naozaj tak, že po očkovani je ten priebeh slabší.. O nič iné mi neide 🙂 moji rodicia maju 60r, uz sme vsetci covid prekonali vo februári/marci.. Nic príjemné.. Zvladli sme to vsetci bez hospitalizacie aj ked mama na tom bola najhoršie.. Uz to zažiť proste nechcem.. Mam velky strach o rodičov a snazim sa verit a dúfať, že ak sa znova nakazime, ze vdaka ockovaniu nebude mat ani jeden z nich horsi priebeh ako predtym.. 🙏 Asi som len dufala, že mi väčšina ludi napise, ze rovnako starí ludia v ich okolí dostali opäť covid, po ockovani a ze priebeh bol lahsi ako pred ockovanim 🙈😂 a ja by som bola kľudná a spokojna 🙈😂
@tayla nechapem aku ma on komunikaciu a koho zhadzuje.. Ved ona napisala prva, ze by ho mali zavrieť.. 🤦🏻♀️ Mam pocit, že on len cituje informacie, ktore su normalne zverejnene, kolko ludi ocko/neocko je hospitalizovanych... Preco ona útočí, že by ho mali zavrieť? Lebo je neocko a antivax? A taketo (kladne) info o ockovani sa jej nepáči?
@marseillefan ďakujem za info.. Chcela som ti dat lajk 👍 ale keďže som anonym, tak sa neda 😬
@marseillefan jedna vec su statistiky, druha, ze kazdy clovek a jeho imunita je individualna. ja som nikde nanapisala, ze je ockovanie zle, alebo ze nechrani, pisem to, co mam vo svojom blizkom okoli a to, co lekari dookola hovoria- ockovanie je istotou len pred smrtou. aj to nie na 100%, kedze Michala Hudaka otec bol plne ocko a na covid zomrel a to nebol ani zdaleka jediny. jedna vec je ockovanie, druha ake a ci ma nejake vytvorene protilatky, tretia imunita daneho jedinca a stvrta virusova naloz.
Babka očkovaná, má kovid, bola v nemocnici na infúziach, nechutilo jej jesť, mala kašeľ ale bez teploty. Dnes ju pustili domov. 79 r a iných XY dg
@tayla ty si neni v poriadku...
Uz tu na forach je pravidlom delit ludi na zaockovanych a nezaockovanych, ja ich vsak delim na uvedomelych a neuvedomelych... tak ako dokaze byt nazaockovany uvedomely a dodrziava vsetky opatrenia a nasledky toho ze sa nedal zaockovat si ponesie, tak isto je kopec zaockovanych neuvedomelych, ktori dostali do ruk nebezpecny nastroj to, ze maju pocit ze ked sa dali zaockovat - tak su nesmrtelni a pre nich ziadne opatrenia uz neplatia, ani nic nemusia...po pravde nechapem to, ze ked je zrejme, ze zaockovany sa tak isto sa nakazia a aj prenasaju covid sa nenastavili pravidla, ist pri kontakte s pozitivnym aspon na PCR test - ked uz nie do karanteny ....a to uz nehovorim o tom, ako to doslova ockovany zneuzivaju napr.ked ochorie s virozou, neriesi ci to nahodou nie je covid - ved ako by on ockovany mohol mat?? cest vynimkam a zodpovednym ludom z obidvoch skupin....
@martinka13
@tayla nechápem prečo útočite? Napísal pravdu, stačí si pozrieť štatistické čísla a tiež sa k takému výsledku do pracujete.
@miriam11 Ovládam cudzí jazyk, drahá moja... tiež dvaja členovia mojej rodiny pracujú v nemocnici v Nemecku. Očkovali očkovať sa svojim rodičom, mne, dokonca odporúčali zaočkovať sa aj mojim deťom až to bude možné. Majú vyštudovanú medicínu na Karlovke, pracujú ako lekári v nemocnici v cudzej krajine a podľa teba tomu rozumieš viac ako oni? Alebo si myslíš, že by svojim najbližším chceli ublížiť?
A to sa mi akože snažíš tvrdiť, že s vakcínou sa ešte zvyšuje riziko hospitalizácie s COVIDom??? Že tá vakcína spôsobí ťažší priebeh? Ty si mentálne ok? Väčší blud som v živote nepočul... ty totiž už ani len netvrdíš, že vakcíny nefungujú (čo je mimochodom blud, pozri si čísla Portugalska), ale tvrdíš, že priťažujú. A po tom všetkom si ešte o sebe myslíš,, že si inteligentná???
@peendyi prosím ta, ja nechcem rozoberať ockovanie.. Nech ma na ockovanie kazdy vlastny nazor ale nech ho prezentuje slušne.. Ja som ockovana, aj celá moja rodina a vôbec sa necitime byt nesmrteľní.. Dodržiavame všetko, čo treba.. Nikam nechodíme, vsade mame respirator, vyhybame sa davom ľudí.. Cez víkend sme chceli ist konecne na vylet niekam do prirody, pozrieť nejaky vodopád, potom si dat obed niekde na terase.. Zrusili sme to, lebo vidíme tie čísla a mame strach, hoci sme ockovani.. Neviem preco sa tu zacalo opäť riešiť ockovanie (nemyslim teba), ked som chcela vediet nieco uplne ine.. To je presne to, ze ked niekto polozi o otázku a je tam len nejaka zmienka o ockovani hned sa najdu nejake odporkyne ockovania a a komentujú uplne odveci, len aby ukazali, ze ockovanie je somarina a podobne..
@miriam11 skoda, ze ty vidis len kolko nasledkov a NÚ je po ockovani.. Ale koľko po Covide ta netrapi.. Zomrel ti uz niekto na Covid? Ja som videla, aka doriadena bola moja mama ked mala covid.. Taku som ju este nevidela.. Doteraz (8 mesiacov po) nie je celkom fit.. A to nehovorím o tom, ako jej po Covide vypadali vlasy... Kolko ľudí u nas zomrelo na covid? 12 000? Kolko po vakcíne? Zaujímavé, ze nasa cela rodina.. Asi 20 ludi, z toho niekolko starsich nad 60 sa dalo zaockovat a nikto nemal ziadne NÚ okrem miernej bolesti ruky.. Uz su pol roka po ockovani a stale, chvalabohu, ziju.. Zato ked mali covid, bolo s nimi zle.. Ja nevravím, že po očkovani clovek nemoze mat vaznejsie NÚ pripadne, ze nezomrie.. Ale tych vaznych stavov po ockovani je niekoľko nasobne mensie ako po covide.. Neverím, ze ak niekoho skolí po očkovani, tak covid by s nim nic neurobil..
Nie si, prosím ta, ani len ockovana, prisla si tu len rypat, vobec neodpovedas na moju otazku, tak co tu vlastne hladas?? Svoje teórie o negativite ockovania si pis, prosim, niekde inde..
ja uricte nehadzem do vreca vsetkych zaockovanych - ze sa citia nesmrtelni...a urcite nie som proti ockovaniu a ucite netvrdim ze je somarina...tymto prispevkom som chcela upozornit na to, ze ci uz je clovek zaockovany alebo nie, mal by rovnakou mierou dodrziavat opatrenia a byt zodpovedny...inak sama som covid prekonala a partner s velmi tazkym priebehom, takze ucite nie som nejaky antivaxer z valalu...
nebudem tu teraz riesit ani to, preco nemaju prekonavsi take postavenie v otazke covidu ako zaockovany, ked vsade pri debate o covide aj odbornici tvrdia bud zaockovany alebo premoreny....ze zomrelo tolko ludi nie je vina len covidu - ale ,, liecenia ,, vseobecnymi lekarmi po telefone a tak to potom aj vyzeralo / taktiez vlastna skusenost/...
Viem, že hľadáš upokojenie, ale aj keby si našla podobný prípad, tak ono je to u každého invividuálne. Každopádne kombinácia COVID + očkovanie je veľmi dobrý predpoklad, že to dopadne dobre. Pozeral som teraz čísla a cca 53,6 percent populácie nad 15 rokov je zaočkovaných. Nezaočkovaných je 46,3 percenta. V Nemocniciach je situácia taká:
Z tých 46,3 percenta nezaočkvoaných: Tvorí až 80 percent hospitalizovaných s COVIDom
Z tých 53,6 percenta zaočkovaných: Tvorí len 20 percent hospitalizovaných s COVIDom
Ak si urobíš trojčlenku, zistíš, že ak je človek zaočkovaný, je takmer 5x nižšia pravdepodobnosť, že skončí v nemocnici s COVIDom. A prekonanie COVIDu vyhliadky ešte viac zlepšuje...
Držím palce.