Covid-19 očkovanie

21. nov 2021

Viem že je to už otravná téma ale čo už no. Hneď na začiatok dam úplne Easy radu , nikto nie je nútení tému otvárať a keď ju už aj otvoril tak sa dostal až k tejto vete a tým pádom nemusí ďalej pokračovať a tému môže obísť ;)
A teraz nech čítajú ďalej ti ktorí majú chuť komentovať , a nie urážať a mudrovať a pod. Očkovanie odkladam už dlhšiu dobu , chcem sa zaočkovať preto že chcem ja a nie preto že musím alebo to chce niekto iný . Ale odrádza ma jedna vec ..
Doteraz som covid nemala a bojím sa že ho dostanem práve keď sa zaočkujem . Čo by samozrejme nebol problem keďže by som bola očkovana ale tým pádom by som to doniesla domov a pravdepodobne aj k malej dcérke . A práve o to mi ide . Aby som nenakazila svoju dcéru . Nakoľko pravda je taká aj keď si to veľa ľudí pripustiť nechce že teraz je naozaj veľa zaockovanich nakazeních . Čo mi nevadí však to sme vsetcia hneď vedeli že nakazit sa môžeme , no mám strach že práve po zaockovani som hrozbou pre svoju dcéru a ľahšie sa nakazim keď doteraz som sa nenakazila . Máte takú skúsenost že ste dostali prvý krát covid až po očkovani ?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
asia83
21. nov 2021

Môžete byť pre ňu väčšou hrozbou nezaočkovaná-nakazená.

sasa1310
21. nov 2021

máš mylné informácie, že je naozaj veľa zaočkovaných nakazených. Lebo nezaočkovaní sú nenakazení, nie? Kto je v nemocniciach?
Zaočkovaný menej roznáša vírus ako nezaočkovaný. Ak sa bojíš kvôli dcére, už si mala byť dávno zaočkovaná

felycity
21. nov 2021

Nerozumiem, preco by si ho mala dostat, ked sa zaockujes? Ockovanim prave znizujes riziko, ze dostanes covid a znizujes riziko tazkeho priebehu.

7lenka11
21. nov 2021

Ja som mala Covid dvakrat pred ockovanim. Vakcinu som dostala v juni a zatial sa mi Covid vyhyba, a to sme mali pred par tyzdnami pozitivnych kolegov aj v robote...

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. nov 2021

Tak lebo kopec ľudí poznám vrátane mojho otca čo sa nakazili práve po očkovani . Je to proste pravda že očkovani sa fakt nemusia testovať chodia kade tade a nakazia sa takto medzi sebou , ja ako nezaockovana môžem ísť momentálne len medzi nezaockovanich negatívnych keďže všade musíme mat test ( nežijem na Sr tak aby to dávalo niekomu zmysel )

mogaa
21. nov 2021

ono nakaziť sa môže očkovaný aj neočkovaný......ide o to že očkovaný by mal mať nižšiu nálož vírusu teda lepšší priebeh a byť menej infekčný....ale je to individuálne....ono štatistiky sú jasné - cca 70-80% ľudí s covidom čo sú v nemocniciach sú neočkovaní.....takže zariaď sa ako chceš.....len toho že sa nakazíš bez očkovania a takto nakazíš dieťa, toho sa nebojíš?

mogaa
21. nov 2021

a preppodklaám že ty ako neočkovaná chodíš do potravín na nákupy....tam sú očkovaní aj neočkovaní - ty nevieš kto ťa nakazí......lebo v potravinách test jednoducho nepotrebuješ

sasa1310
21. nov 2021

nakazíme sa všetci. Ako nezaočkovaná to donesieš domov skôr ako zaočkovaná. Zaočkovaný oveľa menej nakazí okolie ako nezaočkovaný. Rozhodnutie je na tebe. Neočkuj sa a čakaj čo bude. Väčšina z nás sa očkuje práve preto, aby nenakazili svojich blízkych.
.Tvoje rozhodnutie ako rozhodnutia všetkých tých, ktorí sú v nemocnici a prosia o život.

autor
21. nov 2021

@mogaa tak ale vsetcia mame masky . Je to iné ako keď ideš niekde jesť napr . A založila som práve preto tuto tému lebo u nás nie je taká očkovacia propaganda ako na sk preto moc info neviem . Nestíham to sledovať

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. nov 2021

@mogaa jasne že môžem . Ale vieš .. doteraz som sa nenakazila a to som aj cestovala hore dole kade tade takze ta možnosť fakt už bola . A proste u nás kde žijem ani nemáme veľa prípadov tak zas až tak ohrozená sa necítim . Keď som bola na sk tam to sa bala a necítila som sa bezpečne

evaachesa
21. nov 2021

Čiže teba v podstate trápi to, že po zaočkovaní prestaneš byť opatrná a nebudeš dodržiavať opatrenia?
Alebo sa bojíš nakazenia v očkovacom centre? Nechápem 🤷

hivanik
21. nov 2021

Celkom nechápem, že chceš chrániť iných a preto rozmýšľaš ci sa ockovat .....Teda bud sa nakazís alebo nie a práve to ockovanie ma chrániť pred samotným nakazenim a už keď sa nakazis tak pred ťažším priebehom...Okolo mňa sú už niektorí 2x pozitívny bez ockovania .. Ja sa už chystám na 3 dávku

sandra19901990
21. nov 2021

Ockovani sa nemusia testovať, ale poznám veľa co chcú a aj sa testujú kvoli svojmu okoliu a sebe.

autor
21. nov 2021

Nie len mám pocit že proste ta imunita sa po očkovani oslabne a na človeka sa covid skôr nalepí 😀

nykkushka
21. nov 2021

@autorka skúsim ti to nejak vysvetliť - áno, covid tu už bude s nami naveky vekov (neverím, že len tak zmizne) a áno, zaockovaní ho dostanú aj ho šíria (dosť možné, že kvôli neockovanym), ale nie je logické, že keď bude vysoká zaockovanošt, spomalí sa šírenie, zníži sa počet ťažkých priebehov (pretože je dokázané, že očko majú oveľa miernejší priebeh, ale nemusí to tak, pre tie múdre, čo poznajú aj ťažký priebeh po očko) a tým pádom bude menší tlak na nemocnice a dostupnejšia zdravotná starostlivosť pre iných, čo to potrebujú?
Mám v okolí očkovanych pozitívnych a mali ľahký priebeh, ktovie aky by mali keby nie sú očko 🥺🤨.
A na margo toho, že očko sa netestuju - všetko je o ľuďoch, keďže môj manžel je, v práci neustále v kontakte s pozitívnymi, tak keď sme nedajbože chorí, ideme na test (ja mam 2 dávky, manžel už 3). Takže netreba hádzať všetkých do jedného vreca.
Čiže v skratke - ja ako očkovaná keď nakazim niekoho očkovaného, dosť možné že to rozchodi len s paralenom a ATB, čož neočko by mohol skončiť na UPV 😉

A áno, imunita po očkovaní oslabne, veď to je normálne aj po detskom očkovaní, preto si myslím , že netreba par dni behať kade tade, veď som očko a nesmrteľná 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️. Ale takto asi rozmýšľa každy lucidny človek...

evaachesa
21. nov 2021

A tušíš aspoň ako cca funguje očkovanie? Lebo ak si myslíš že očkovanie ti zníži imunitu, tak neviem 😏

evaachesa
21. nov 2021

Len tak mimochodom ja som očkovaná a onedlho pôjdem na 3tiu dávku. Dnes som sa ale bola aj napriek tomu otestovať keďže pred týždňom som bola u zubára a tam mali úplne v paži nejaké opatrenia, čiže kľudne som sa mohla nakaziť 🤨

mogaa
21. nov 2021

Nuž čo dodať? Pokiaľ si myslíš že sa nakazíš len keď sa zaočkuješ, tak sa teda neočkuj....

cecilia29
21. nov 2021

Ja mám v druhej vlne kovid prekonaný a som očkovana lebo to považujem za zodpovedne voči rodine aj spoločnosti. Aj o dcérku sa ti bude ľahšie starať ak budeš mať miernejší priebeh.Lebo s deltou sa.zrejmw stretneme všetci

autor
21. nov 2021

Hmmm a nehovorí sa že očkovacie latky sú stále v procese testovania ? A nevie sa či nemôžu niečo spôsobiť v budúcnosti ? Ja sa zaočkovať chcem , len jednoducho sa snažím a chcem vakcíne 100% dôverovať preto som založila tuto tému

cecilia29
21. nov 2021

Lieky používané pri liečbe kovidu sú tiež v procese testovania. RNA vakcíny sú tu myslím 10 rokov. Nežiaduce účinky má aj jedno aj druhé,aj každý iný liek. Najviac následkov však môžeš mať po Covide.

cecilia29
21. nov 2021
mogaa
21. nov 2021

pozri ak sa chceš očkovať, tak sa očkuj....pokiaľ si si ale nie istá, tak čakaj, možno skôr dostaneš covid a budeš spokojná že získať protilátky prirodzeným spôsobom....inak táto téma nemá význam.....žiadna vakcína ťa nechráni na 100% a žiadna vacína nie je bez rizika...nemôžeš získať protilátky bez rizika - a to ani pri vakcíne ani pri samotnom covide(tiež nevieš aký budeš mať priebeh)

jaruska_12
21. nov 2021

Baby ja som 35tt a zvažujem tu jednodavkovu len sa bojím aby sa niečo nestalo s maličkou v brušku :(

nykkushka
21. nov 2021

@autorka tak mi povedz, ako by si ty zistila, či je alebo nie je vakcína účinná? Myslíš ze prvotný výskum prebieha teraz na ľuďoch a v labakoch hrajú piškôrky, že buď alebo? Základ vakciny je tu dlho, len to nakombinovali a spravili tak aby bola účinná voči novej variante ochorenia...

vanda323
21. nov 2021

Vieš čo ja očkovana niesom, ale keď sa chces očkovať a len toto je prekážka, tak sa zaockuj. Lebo ako ti dievčatá vyššie píšu zaockovana si menej infekčná ako neockovana.
Ale nedá mi nenapísal príhodu od muža z práce kde nezaočko. Ľudia sú negatívny a 5 ľudí zaočko. Je v karanténe s príznakmi. U mňa v práci tiež. Kolegyne nezaockovane sú negatívne a zaočkované doma v karanténe s teplotou...zvláštne to je.
Moja skúsenosť z pred asi 3 rokov. Moja rodina ma presvedčila aby som sa zaockovala proti chrípke. Ani neviem prečo som súhlasila. Do týždňa som dostala takú krutú chrípku že som nevládala chodiť....a pred tým som nikdy chrípku nemala....nechápala som, ale už nikdy viac

evaachesa
21. nov 2021

@jaruska_12 už dávno si mala byť zaočkovaná... tehotné ženy teraz častejšie končia v nemocnici. Na tvojom mieste sa skôr bojím pobytu v pôrodnici ako nezaočkovanej kde je najvyššia šanca že sa nakazíš. Dieťa môžeš následne ochrániť jednak dojčením a za druhé protilátkami ak budeš zaočkovaná. Držím palce aby ťa covid obišiel.

vler
21. nov 2021

Absurdna, nezmyselna obava...ze dostanes covid po ockovani 😑

jaruska_12
21. nov 2021

@evaachesa chápem , čiže.ak sa dám zaočkovať nič sa nestane bábätku?