Ahojte .. stretla ste sa s tým niektorá ? Bola som na MRI a tam mi vyšlo Neurovaskularny konflikt n.VII a n.VIII 1dx.
A okrajový NV konflikt n.V 1sin
Čo to prosím vás znamená ? Ďakujem za odpovede .. 🙏🏻
@dominik29 ja som mala závraty a silne bolesti hlavy tak má Dr odoslala na mr ..
Aj ja mam zavraty, taku nestabilitu, tlak v hlave a neskutocne hucanie v uchu😔nasadil mi neurolog Betahistin na 2 mesiace.. Operovat ti vraveli ze treba?
@dominik29 no ja som betahistin brala ešte keď som ani nevedela že mam tie konflikty .. ale mne nejak nepomahal ... no ja k Dr idem až v pondelok s výsledkom preto som dala otázku to na fórum ci náhodou niekto s tým nemá skúsenosť 🙂 neviem čo mi povie Dr nakoľko ja mám aj ten 7,8 nerv a aj ten 5 na druhej strane ... a bučanie v ušiach mám aj ja je to take pulzovanie počujem si tep v uchu najviac v pravom ..
@dominik29 tebe hovorili že treba operovať ?
Presne aj ja v pravom a mam to aj vlavo tiez ako ty. S tym sa nic ine neda robit.. Iba operovat. Otvoria ti mozog a cievu oddelia od nervu, daju medzi to nejaky pliešok. Operacia trva nejake 2hodiny..ja mam taky šum, tep ale silny.. Vecer na zblaznenie.. A mas taku nestabilitu? Take zavraty?
@dominik29 áno presne večer na zblaznenie úplne mi zalahne v tom uchu a búšenie len počujem ... no musím poklopat závraty už nemám ale áno nestabilita je dosť veľká taká som neisla mám pocit že strácam zem a take divne to je ... ale motá sa mi sem tam hlava ale ja som si prešla vážne silnými závratmi mesiac vkuse nevedela som ani chodiť ..
@dominik29 fuuuhaaaa no neviem ci by som šla do takej operácie ... ja uvidím čo mi povie v pondelok doktorka
A ine nic Ti nezistli? Tento neurovaskulárny konflikt mozr taketo zavraty spôsobovať? Daj mi prosim v pondelok vediet co Ti povedala dr. Ďakujem
@dominik29 áno tie konflikty spôsobujú zavrate mám to overené už od jedného Dr 🙂 dnes mi to potvrdil .. tebe ukázala aj niečo iné MRI ? Načo konkrétne si mala zameranú MRI ? Aká otázka mala byt zodpovedana ?
Ine nic MR neukazalo. MR mozgu koli tinnitu(hucanie v usiach)
@dominik29 no dám ti vedieť v pondelok ako sa mi k tomu vyjadrila neurologicka 🙂
Ahoj no ako, co ti povedali?
@dominik29 ahoj zabudla som napisat ... tak doktorka že to vôbec netreba riešiť kým mi to nespôsobuje ťažkosti nejaké veľké že to má veľmi veľa ľudí že je to bežný nález na MRI 🤷🏻♀️
Faaakt? A to hučanie patri k tomu? S tym sa teda len zmierit, hej? Nic vazne to teda nemôže sposobit?
@dominik29 že nie že to hucanie môže byt aj z krčnej chrbtice že toto je normálny nález bežný že to má veľa ľudí ...
prosím o info, akú liečbu vám nasadili na neurovaskulárny konflikt, ktorý spôsobuje závraty/instabilitu, tinitus, bolesti hlavy a únavu?
Ahoj aj mne zistili ten neurovaskularny konflikt n VIII...akú máte liečbu ?ja mám závraty 4 mesiac každý deň ,bolesti hlavy tupé plus mi je staráme na zvracanie.aku máte liečbu?
@lajka65 zdravim, aj mme zistili ten NV konflikt. Zatial nemam stanovenu liecbu, ale citala som ze sa to odstrani chirurgicky. Mam velku nestabilitu, zavraty, a pocit na odpadnutie- v sede, v lahu aj v stoji.. uz 4 ty rok
@adulienka11111 ahoj, ja mam tiez zisteny neurovaskularny konflikt a riesim to teraz akurat, zatial operaciu nenavrhovala, ale teda uz takmer rok strasna nestabilita, zavraty pri chodzi, pocit na odpadnutie a citim akokeby pulzovanie v hlave, ja s tym neviem fungovat vobec, pn som
@monka1411 ja som bola 2tyzdne pn, lebo som nedokazala vstat z postele. Beriem betahistin cca tyzden, zatial ziadna ulava. Budem trvat na operacii, lebo ledva fungujem doma i v praci..ale je to kazdodenny boj
ahojte baby,chcem sa spytat,ci ste predtym neprekonali covid,moja kolegyna ma tieto problemy odvtedy,dnes jej dali vysledky,ma presne diagnozu ako vy ,neurovaskularny konflikt..tiez tie iste problemy,bubnovanie,zavrate,tep jej busi stale,je uz z toho hotova..
@adulienka11111 tiez su dni kedy ledva fungujem, ale co som presla lekarmi, tak prve co skúšajú su lieky, ako druhe v poradi mi odporucili injekcie do oblasti lic a az potom ked nic nezaberie, tak odporucia operaciu. Takze neviem ci len tak niekto bude hned operacovat bez toho, ze by sa skusili ine metody...takto to bolo povedane mne. Neviem v akom ste stadiu, ako často mate bolesti a akej intenzity.
@bapi1 ja mam bolesti hlavy, ktore trvaju napr mesiac vkude, potom par dni sa da akotak fungovat a potom zas. Ale hlavne mam nestabilitu pri chodzi, pocit na odpadnutie, celkovu slabost a zavraty
@adulienka11111 presne ta nestabilita je strasna.. Doma najhorsie.. Vonka kednkocikujem v pohode. Ale akonahle mam niekde stat na jednom mieste katastrofa
@nelly1310 ja tiez nesmiem ostat na jednom mieste. Musim sa hybat, inak uz odpadavam
Ahoj ja mam tiez od utorka zistene pomocou MR neurov. konflikt 7.8 nervu vpravo... Ake mas priznaky?