Čo sa mi to stalo s prstom?

4. jan 2023

Ahojte, neviete niektorá poradiť, čo môže byť toto?
Urobilo sa mi to pri nechte. Akoby popukaná koža. Už to mám vyše týždňa. Je potrebné ošetrenie na kožnom alebo čo je to a ako sa to rieši? Som v poslednom trimestri tehotenstva - dá sa to vôbec teraz riešiť najeko liekmi?

autor
4. jan 2023
tosomja
4. jan 2023

Pleseň? Skús si potierať canestenom

martinmmartin
4. jan 2023

moze byt kludne iba vela umyvania. Voda s mydlom vzdy zmyje prirodzenu ochrannu vrstvu koze a ta potom vysycha lebo kozny olej ju uz nechrani pred suchym vzduchom

hacula1816
4. jan 2023

@martinmmartin ano, uplne v pohode to moze byt z toho, tiez som to mala, ale z tych vselijakych dezinfekcii pocas covidu a neustaleho umyvania ruk. nic vazne, len si to natieraj niecim ucinnym.

autor
4. jan 2023

@martinmmartin Neumývam veľa. Mydlo max 1x do týždňa. Riad dávam do umývačky.

autor
4. jan 2023

Ani dezinfekcie nepoužívam. Jedine Cif používam na umývanie stola, keď dieťa pokreslí, na vaňu atď.

dadis
4. jan 2023

Ty si neumyvas ruky mydlom?

autor
4. jan 2023

@dadis Nie, pretože mi vysychajú. Používam len čistú teplú vodu. Je v tom nejaký problém?

luccija
4. jan 2023

Celkovo máš veľmi vysušenu pokožku aj okolo lôžka.chod do lekárne a niečo si vypytaj.

caroline_
4. jan 2023

Fuha,tak to som este nepocula, asi by som sa citila dost spinava, ja si ruky umyvam mydlom mam pocit ze 50x denne, a to mam silny svrbivy ekzem z ktoreho mi puchnu prsty, no mam specialne mydlo na to a existuju aj kremy na ruky...

annm81
4. jan 2023

Wow. Umývať ruky mydlom raz do týždňa? Ten buchot bolo to, že som práve odpadla. Suché ruky sú to posledné čoho by som sa v tvojom prípade (zvlášť ak si tehotná) obávala. Kúp si kvalitné mydlo (v lekárni poriadia) a dobrý krém na ruky a problém máš vyriešený.

zuzubb007
4. jan 2023

Fuj, ze raz za tyzden mydlom vsak to neodstranis ziadne bakterie, uz len predstava, ze idem do obchodu chytim nakupny kosik a potom si neumyjem ruky mydlom, tak by som ani nejedla uz, ja si 50 x denne existuju pripravky na suche ruky

stanulienkat
4. jan 2023

Fuj. 1x do tyzdna? Tak sa necuduj, ze mas take chronty. Ked ruky vysychaju (v zime este viac), tak existuju kremy. Ja si musim umyvat ruky denne mydlom aj 20x. A vzdy nakremujem. Ved teplou vodou nikdy neodstranis ani bakterie, ani spinu, ani rozne ine patogeny. A po WC? Preboha..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macikovaiveta
4. jan 2023

Autorke:Ja si ruky umývam mydlom, aj si kremujem niekoľko krat za deň a mám niečo take na palcoch tiež.🤷‍♀️

jana_eyre_2
4. jan 2023

No tak to možno máš z premnožených baktérií, teplá voda nestačí na ich zmytie..

autor
4. jan 2023

@evamarek77 Ani vtedy som nepoužívala mydlo a covid som nemala dodnes. To s tým nemá žiaden súvis. Teplá voda je základ.
@stanulienkat

Bola som sa opýtať v lekárni, ako si odporúčala
@luccija
Povedali mi, že to môže byť aj z poranenia keď som šúpala citrusy. Že na nich sa prenášajú na kôrke plesne, ktoré keď sa poradni necht, môžu spôsobiť toto. Odporučili mi Canesten a keď nepomôže tak kožné. Tak vyskúšam.

annm81
4. jan 2023

Teplá voda nie je základ- je úplne jedno, či použiješ teplú alebo studenú vodu. Úplný základ je mydlo - v podstate obalí baktérie a potom ich spolu s mydlom zmyješ vodou. Voda samotná baktérie a vírusy neodstráni- jedine ich dokáže zabiť, ale na to potrebuješ teplotu od 65°C vyššiu.

luccija
4. jan 2023

Canesten je fajn vždy je dobré ho mať doma.Moja dcéra si dosť na krátko ostrihala nechty a tiež sa jej spravila taká zhrubnutú koza

dadis
4. jan 2023

Ano, mozu to byt aj tie plesne z citrusov. Treba si casto umyvat ruky mydlom - pred jedlom, po navsteve wc, po prichode domov. Ak by si tie plesne umyla vodou a mydlom, asi by sa ti tam nepomnozili. Ak mas suche ruky, tak si ich po umyti ruk kremuj.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamondsspaces
4. jan 2023

Ako FUJ! To keď si predstavím koľko ľudí sa neumyva a chodí na verejné miesta , všetkého sa chyta , tak sa ani nečudujem prečo sme stále chorí , prečo má pomaly každý tretí nejaký kožný problém . Fakt by mali ľudia založiť nejaké organizácie , ktore by školili alebo resp. usmerňovali dospelých a starších ľudi. Lebo to čo predvádzajú niektorí ľudia je už moc. A to popri tom máme pitnú vodu v kohútiku a plne regále mydla . OMG Na Slovensku sú stále obchodné domy s bezplatným WC , kde je aj mydlo , čiže aj taky chudobnejší spoluobcan má možnosť si aspoň raz denne umyť mydlom ruky. Chuďata ľudia , ktorých vychováte.

autor
4. jan 2023

@annm81
@dadis
Skúsim kúpiť teda aj nejaké mydlo. Doteraz som používala len teplú vodu v domienke, že zabíja baktérie.

@diamondsspaces Nie som chorá a ani nebývam chorá ako je rok dlhý. Toto je prvýkrát, čo mám niečo takéto na pokožke. Mne je celkom zle z ľudí, ktorí súdia iných na základe vlastnej predstavy. Ty ak si stále chorá, tak problém bude možno v niečom inom než v iných ľuďoch.

caroline_
4. jan 2023

Nezvyknem to nikdy pisat, ale toto musi byt vymyslena tema. Aby si niekto, kto ma pristup k vode a zjavne aj inym veciam, v 21.storoci neumyval ruky mydlom, fakt fuj...

tosomja
4. jan 2023

Toto čo máš na prste, je pleseň, máš to aj pod nechtom. Treba umyť mydlom, naniesť Canesten. Aby to nezhrubol necht celkom. Ako zvyknú mať niektorí na nohách. A často krémovať.
Taká podotázka, iné časti tela tiež umývaš raz do týždňa mydlom? 😱

autor
4. jan 2023

@tosomja Vďaka za radu k veci, skúsim to takto.

A nemusiš mat obavy o moju hygienu. Ruky si umývam priemerne 8x do dňa. Kupem sa každé dva dni, ak aj toto potrebuješ vedieť. 😀

halci
4. jan 2023

Tiez si myslim ze je to blbost, neverim, ze by si niekto neumyval ruky mydlom. Mydlo je zaklad a co sa bakterii tyka, je uplne jedno, ake - dolezity je dostatocny dlhy cas umyvania.

aleshka_supermama
4. jan 2023

Skus indulonu sensi care, moja mala môže len s tým umývať ruky všetky ostane mydlá jej vysušaju ruku. A na suché ruky je super vazelina 😉.

tosomja
4. jan 2023

Ja len že nepouživaš mydlo, tak či ani na iné časti tela. Tiež dôležitá hygiena aby sa nerobili plesne aj inde. 🙈