Ahojte. 🙂
Má niekto skúsenosť s Clinica orthopedica v Bratislave? A aké sú tam ceny - napr. výmena kolenného kĺbu? Na stránke nemajú vôbec cenník, preto sa pýtam.
Ďakujem za akúkoľvek odpoveď, radu.
Tiež som bola nespokojná konzultácia 50 eú a žiadna pomoc
Nepotrebovala som lístok bola som kvôli meniskus dr povedal že kúpte si condrosulf a bola som vybavena
@maruskaw majú svoju vlastnú magnetickú rezonanciu so silou 0,5 Tesla ( to tesla je v tomto prípade niečo ako jednotka, čo vyjadruje kvalitu snímkou), čo sa normálne robí MRI tak sú 1,5 Tesla alebo 3 Tesla prístroje, aby to zachytilo čo malo. Čiže veľa krát na tom ich prístroji nie je vidno, kde máš problém lebo to nezachytí (je to rozmazanejšie), samozrejme je že za to musíš zaplatiť tých cca 50 - 60 e z toho dôvodu, že im to neprepláca poisťovna (čo sa ani nedivím, pretože načo by zbytočne poisťovna platila za starý a nekvalitný prístroj, pričom veľa krát sa musí MRI zopakovať, aby sa zistil lepšie kde je problém a je to zbytočný výdaj pre poisťovňu). S týmto hovorím z vlastnej skúsenosti, aj u mňa sa musela MRI opakovať na Kramároch kde majú 3 Teslový prístroj. Z mojej skúsenosti sú súkromné kliniky v BA ešte na tom horšie štátne zariadenia, je to čisto len o biznise. Inak veľmi záleží akú diagnózu tam chcete riešiť.
@maruskaw clinica ortopedica ako taká ak už teda niekto chce využiť súkromné zariadenie tak sa práve zaoberá výmenou klbou či už kolenného alebo bedrového. Mame, keď menili kolenný klb - tak sme tiež zvažovali aj clinicu ortopedicu ale nakoniec sme ju vylúčili a išla si to vymeniť do Brna do Surgal clinic. Boli sme tam najmä z dôvodu, že tam majú iný materiál, ktorý vydrží 2 krát dlhšie (davajú tam oxinium, čo bolo vyrobené v amerike a má predpokladanú výdrž 25 - 30 rokov). Mama mala vtedy 58 rokov, a keby si to dá robiť s materiálom čo sa u nás dáva tak by isto musela ísť na reoperáciu o 15 rokov neskôr. a s týmto materiálom, čo majú v Brne tak s ním pôjde do hrobu, bez toho aby sa dačo reoperovalo. Čiže asi tak, treba zvážiť možnosti.
@maruskaw Surgal clinic je súkromná, má však zmluvy s českými poisťovnami, čo ako Slovákovi nám bolo dosť na nič. Čiže my ako zahraničný klienti sme tam boli ako samoplátcovia. Celý ten pobyt vyššiel do 7000 e, pričom cca 4500 e preplatila naša všeobecná zdravotná poisťovna (to bolo za operáciu, písal sa list a zdôvodnilo sa že u nás na slovensku nemajú ten materiál oxinium čo tak dlho vydrží a že potom sa nemusí robiť reoperácia o 15 rokov), 1000 e sa doplácalo za ten materiál a 1000 e za týždenný pobyt po operácii, ktorý bol ako luxusný hotel - klient grand class čo majú. Čiže ak to mám zhrnúť operácia v Čechách nás vyšla do tých 2500 e, pričom v tom čase vymena klbu v clinice ortopedica v BA stála okolo 1500 - 2000 e, neviem presne ale tiež to bola takto vysoká suma a až taký rozdiel výrazný tam nebol medzi čechmi a clinicou ortopedicou. Inak najprv naša VZP to zamietla preplatiť tú operáciu (ale to robia vždy aby si sa vzdal) a potom sme písali odvolanie a v pohode tých 4500 e za operáciu vrátili.
@maruskaw ahoj, ako ste sa rozhodli, boli ste tam? Muz si musi dat vymenit bedrovy klb, a zvazujeme clinicu orthopedicu.
@lubkopetka Ahoj. Veru sme tam ešte neboli. Ortopéd naordinoval injekcie, tak sme koleno trochu utlmili, ale to problém nevyrieši, možno len oddiali. A teraz kvôli korone to ani neriešime, uvidíme, keď táto kríza pominie ako sa rozhodneme.
Najvacsi odbornik na kolenny klb je v UN Martin Mudr. Necas, ale aj Ruzinov a Antolska su ok. Pozrite na nete, v ktorej operuje mudr. Steno (nie ten, co operoval Kmotrikovu, je aj ortoped Steno).
Union prepláca operáciu kĺbu v plnej výške https://www.union.sk/operacia-klbov-zdarma
Ahojte, neboli ste niekto v tejto klinike na artroskopii kolena kvôli menisku? Zvažujem, kam ísť...ďakujem.
@viviktorka Ahoj, no my sme kvoli korone neboli zatial nikde. Pred rokom som zisťovala, že kde ísť, ale teraz to ani neriešime, len sa bolesť utlmuje injekciami atď. Takže, žial neporadím.
A nerobia teraz? Ja to nechcem odkladať, aby som si úplne neznicila koleno...
@viviktorka To vobec netuším. Asi sa treba priamo v tej klinike opýtať, či teraz robia.
@timotej a môžem sa spýtať, spokojná?
@viviktorka ano maximalne s panom profesorom Vojtassakom. Uzastny lekar aj clovek. Maju zobrazovaciu techniku tak hned vidi problem. Hned diagnostikoval zapal a bola som 3x na injekciach a teraz som v stadiu liecby a choroba ustupuje. Plati sa 100 € pokazde ale problem sa vyriesi. Ak bude este nejaky problem jedine k nim. Robi aj jeho syn ale je dost vytazeny operaciami
@timotej ďakujem ❤️
@timotej Prosim Ta, u Dr. Vojtasskov su ake ceny za vymenu klbu? pravdaye ako v clinic ziadne cenniky a ked som ich poziadala mailom, ziadna odpoved.. hladam sukromnu kliniku, kde vymenaju bedrove klby.. na coronu zomrie vela ludi, ale ti co preziju budu trpiet inymi chorobami, ktore sa odkladaju a neriesia.. smutne..
@maruskaw pre ten cenník im musíš asi napísať. Ale čo ja viem tak prvé vysetrenie do 50 e, nekvalitna magneticka rezonancia tiež cca 50 e. Kontrola do 30 e.