Chudučké žienky a črevá

danka_111
12. júl 2018

Dobry...zaujima ma, ze ci je mozne si nahmatat v bruchu trebars hrube crevo..? Som po dvoch detickach, dlho som kojila a som vycucana na kost. Pri vyske 177, vazim 54 kil. A dlhsie pozorujem, ze si na pravej strane vyhmatam taky dlhsi pas niecoho...akoby crevo..mate to niektora? Uz mi z toho asi zasibe🙂 Dakujem🙂

hope252
12. júl 2018

a nemoze to byt pruh?

danka_111
autor
12. júl 2018

@hope252 Nie...to netrci nic von...to citit tak vo vnutri..

saslavka73
12. júl 2018

@danka_111 Nehmataj si brucho, radšej sa najedz.

danka_111
autor
12. júl 2018

@saslavka73 dakujem🙂🙂to je ozaj trefne🙂mate pravdu🙂

iwanka222
12. júl 2018

@danka_111 Tiez som vycucana a tak velmi by som chcela pribrat.

danka_111
autor
12. júl 2018

@iwanka222 Ja uz nekojim, tak dufam, ze teraz to co zjem, sa mi uz konecne aj niekde ulozi🙂 Hoc aj na zadku. To je jedno.

tamara2307
12. júl 2018

@danka_111 tiez som s niecim podobnym skoncila u chirurga na pohotovosti..boli sa na mna pozriet traja lekari, lebo to nevedeli vyriesit. Po utz sa potvrdilo, ze je to aorta vystupena v brusnej dutine kvoli dost stihlej postave. Taka anomalia. Musim len davat pozor, aby som nedostala prudku ranu do brucha, bolo by to to posledne. Mozno je to aj iste aj teba, daj si to pozriet doktorom a budes naisto vediet 🙂

iwanka222
12. júl 2018

@danka_111 Ja este kojim maly ma 7 mesiacov a inak tiez si nahmatam ale na lavej strane nieco take tvrde aj to vacsinou rano tak neviem co to moze byt.

danka_111
autor
12. júl 2018

@tamara2307 Ja som to uz spominala doktorovi, aj na gastre aj na chirurgii, lebo ma bolelo pod pravym rebrom, kde nic nenasli a ani to crevo ci co to ja tam citim. A tiez mi nahmatali brusnu aortu a prisli si to chytit aj dalsi dvaja a az sa smiali, ze im sa to veruze nestane, lebo mali nejaky ten tuk na sebe. A na usg mi radiolog ukazoval, ze mi vidi az kost cez cele brucho..no haluz..Ale toto mi uz dlhsie nedalo spavat, preto ma zaijumalo, ci to ma aj niekto iny.

danka_111
autor
12. júl 2018

@iwanka222 Moja ma rok a pol a odstavila som ju, lebo mi nechcela jest poriadne, stale len na prsniku zavesena a kedze som mala zdrav.problemy, tak som musela odstavit. A tiez si nahmatam aj na lavej strane a tiez rano, ale to som vydedukovala, ze to bude asi stolica, lebo potom sa to stratilo. No neviem co je to na pravej strane.

iwanka222
13. júl 2018

@danka_111 Tiez to mam tak ze nahmatam si to rano a potom sem-tam aj pocas dna ale nie stale. Tak neviem ale myslim ze keby tam bolo nieco vazne tak to citim a nahmatam stale.

yvonne7
13. júl 2018

@danka_111 moze to byt crevo a v nom stolica abo vetry..ja som tiez velmi chuda a tiez sa mi to stava a pritom vsetko v bruchu ma tip top. Odsleduj si to aj v jednotlive dni aj pred a po stolici.

danicabbb
13. júl 2018

Baby nehmatajte si bruška ešte si niečo s pôsobíte

danicabbb
13. júl 2018

Nedajbože

danka_111
autor
13. júl 2018

@yvonne7 Mala si robene aj nejake vysetrenia?

danka_111
autor
13. júl 2018

@danicabbb Co sa da sposobit? Neviem, ako to myslis..🙂

dzulik_
13. júl 2018

@danka_111 mne doktorka pri bežnej kontrole prehmatávala brucho a tiež nahmatala koniec čreva so stolicou na ľavej strane, takže to asi nebude nič nezvyčajné, netreba to riešiť 😉

danka_111
autor
13. júl 2018

@dzulik_ Ale co ta prava strana🙂Aj tam to tak moze byt? Ci som len ja ina🙂

dzulik_
13. júl 2018

@danka_111 aha, to som si nevšimla o pravej strane 😂 to už neviem, ale zbytočne nestresuj, keď ťa nič nebolí, netreba robiť paniku 😉

danicabbb
13. júl 2018

@danka_111 no tak nuehe dibre si len taj na silu stláčať brucho

danka_111
autor
13. júl 2018

@dzulik_ Asi..Mna bolelo pod pravym rebrom, dost dlho, pochodila som kopu vysetreni, bola som aj na ct brucha a malej panvy, kde sa nic nenaslo. Myslela som, ze zlcnik. No niv tam bie je, ani kamienok. A od vtedy som sa zacala viac sledovat, hlavne tu pravu stranu a preto som si to tam viac krat prehmatavala. Neviem od kedy to tak je, no predtym som sa tym nijak nezaoberala. Mam teoriu, ze po dvoch tehotenstvach sa mi to tam inak poukladalo..asi..Malicku som mala krizom cez brucho, cele tehotenstvo. Neviem..chcela by som si to poriesit, nech mam klud🙂

dzulik_
13. júl 2018

@danka_111 tak presne na pravej strane pod rebrami som mala takú bolestivú hrču aj ja.. išli sme na pohotovosť, spravili mi sono, vzali krv, moč, tiež to vyzeralo na žlčník, resp. žlčníkové kamene, ale ani sono nič nenašlo.. bola som 4x na kontrole, hrča sama od seba povolila a lekári to uzavreli tým, že som mala zrejme nejak poskrúcané črevá.. odvtedy som tam nič nemala, potom som otehotnela, tak už tam teraz nenahmatám vôbec nič 😂 ono keď ti tam nič nezistili, tak to je v poriadku, veď tie prístroje sú v dnešnej dobe už dosť spoľahlivé 😉

danka_111
autor
13. júl 2018

@dzulik_ Jej tak konecne niekto, kto mal nieco podobne...🙂 Ja, ze mi uz preskakuje, alebo co. Tiez mi neslo do hlavy, ze sono brucha mi robili tiez veruze 4 krat a potom ma poslali aj na to ct, tak si myslim, ze by tam nieco nasli. Asi je to fakt to crevo a je nejak zatocene, mozno crevna klucka sa tam urobi a taky fest chudy clovek, si to aj vyhmata, ked si cielene stlaca brucho. Netreba sa asi zbytocne stresovat, nerobi to dobrotu🙂

dzulik_
14. júl 2018

@danka_111 nie, ozaj nestresuj, ono fakt keby to bolo niečo vážne, tak to nájdu 😉 a netreba hľadať problém tam, kde nie je 😉

danka_111
autor
14. júl 2018

@dzulik_ To si myslim aj ja, ze keby nieco take, co si dokazem nahmatat, by bolo vidno. No uz to len vypustit z hlavy a zit🙂🙂

saska00
1. aug 2022

@danka_111 ahoj aj si si zisťovala čo to jeprosím ta ? Ja som momentálne 11tt a tiež si hmatam v ľavo dole akoby črevo , aj sa mi to vyduva akoby niekedy sa bojim že mi to praskne alebo sa zamotá 🤦🏼‍♀️

lesiaoldi
1. okt 2022

@dzulik_ ahoj, tiež sa mi to robí, na pravej strane taky pasik hruby ráno a začalo to tým ze sa mi okolo pupka vybulovalo brucho, normálne kopce potom zaliezli, teraz pravidelne na pravej strane 👇 ten pásik a obcas okolo.pupka tie kopčeky. Tie pokeitene creva sa ti sane odkrutili?

lesiaoldi
1. okt 2022

@saska00 ahojte tiež to mam bola som na usg nič nenašli, gynekológ tiež nič, tehotná tie, nie som, čakám na gastro 19.10 konzultácia ale kolonoskopie robia u nás v meste až vo februari( také terminy) my mame :(

dzulik_
1. okt 2022

@lesiaoldi ahoj, to už bolo dávno, ale mne to samé od seba prešlo, neviem čo bolo vo veci či ozaj nejak pokrútené črevo 🤷🏻‍♀️ bola si s tým u lekára?

lesiaoldi
1. okt 2022

@dzulik_ ano, sono nič nenasli a teraz mam ziadanku na gastro, zatiaľ konzultácia 19.10, potom možno kolonoskopia ale až február..ako dlho si to mala? Ja už skoro mesiac.. najprv iba okolo pupka tie kopce a teraz ten pásik na pravej strane vyduty. Vyzerá to ma hrube crevo