Dobry...zaujima ma, ze ci je mozne si nahmatat v bruchu trebars hrube crevo..? Som po dvoch detickach, dlho som kojila a som vycucana na kost. Pri vyske 177, vazim 54 kil. A dlhsie pozorujem, ze si na pravej strane vyhmatam taky dlhsi pas niecoho...akoby crevo..mate to niektora? Uz mi z toho asi zasibe🙂 Dakujem🙂
@danka_111 Nehmataj si brucho, radšej sa najedz.
@saslavka73 dakujem🙂🙂to je ozaj trefne🙂mate pravdu🙂
@danka_111 tiez som s niecim podobnym skoncila u chirurga na pohotovosti..boli sa na mna pozriet traja lekari, lebo to nevedeli vyriesit. Po utz sa potvrdilo, ze je to aorta vystupena v brusnej dutine kvoli dost stihlej postave. Taka anomalia. Musim len davat pozor, aby som nedostala prudku ranu do brucha, bolo by to to posledne. Mozno je to aj iste aj teba, daj si to pozriet doktorom a budes naisto vediet 🙂
@tamara2307 Ja som to uz spominala doktorovi, aj na gastre aj na chirurgii, lebo ma bolelo pod pravym rebrom, kde nic nenasli a ani to crevo ci co to ja tam citim. A tiez mi nahmatali brusnu aortu a prisli si to chytit aj dalsi dvaja a az sa smiali, ze im sa to veruze nestane, lebo mali nejaky ten tuk na sebe. A na usg mi radiolog ukazoval, ze mi vidi az kost cez cele brucho..no haluz..Ale toto mi uz dlhsie nedalo spavat, preto ma zaijumalo, ci to ma aj niekto iny.
@iwanka222 Moja ma rok a pol a odstavila som ju, lebo mi nechcela jest poriadne, stale len na prsniku zavesena a kedze som mala zdrav.problemy, tak som musela odstavit. A tiez si nahmatam aj na lavej strane a tiez rano, ale to som vydedukovala, ze to bude asi stolica, lebo potom sa to stratilo. No neviem co je to na pravej strane.
Baby nehmatajte si bruška ešte si niečo s pôsobíte
Nedajbože
@dzulik_ Asi..Mna bolelo pod pravym rebrom, dost dlho, pochodila som kopu vysetreni, bola som aj na ct brucha a malej panvy, kde sa nic nenaslo. Myslela som, ze zlcnik. No niv tam bie je, ani kamienok. A od vtedy som sa zacala viac sledovat, hlavne tu pravu stranu a preto som si to tam viac krat prehmatavala. Neviem od kedy to tak je, no predtym som sa tym nijak nezaoberala. Mam teoriu, ze po dvoch tehotenstvach sa mi to tam inak poukladalo..asi..Malicku som mala krizom cez brucho, cele tehotenstvo. Neviem..chcela by som si to poriesit, nech mam klud🙂
@danka_111 tak presne na pravej strane pod rebrami som mala takú bolestivú hrču aj ja.. išli sme na pohotovosť, spravili mi sono, vzali krv, moč, tiež to vyzeralo na žlčník, resp. žlčníkové kamene, ale ani sono nič nenašlo.. bola som 4x na kontrole, hrča sama od seba povolila a lekári to uzavreli tým, že som mala zrejme nejak poskrúcané črevá.. odvtedy som tam nič nemala, potom som otehotnela, tak už tam teraz nenahmatám vôbec nič 😂 ono keď ti tam nič nezistili, tak to je v poriadku, veď tie prístroje sú v dnešnej dobe už dosť spoľahlivé 😉
@dzulik_ Jej tak konecne niekto, kto mal nieco podobne...🙂 Ja, ze mi uz preskakuje, alebo co. Tiez mi neslo do hlavy, ze sono brucha mi robili tiez veruze 4 krat a potom ma poslali aj na to ct, tak si myslim, ze by tam nieco nasli. Asi je to fakt to crevo a je nejak zatocene, mozno crevna klucka sa tam urobi a taky fest chudy clovek, si to aj vyhmata, ked si cielene stlaca brucho. Netreba sa asi zbytocne stresovat, nerobi to dobrotu🙂
@dzulik_ ahoj, tiež sa mi to robí, na pravej strane taky pasik hruby ráno a začalo to tým ze sa mi okolo pupka vybulovalo brucho, normálne kopce potom zaliezli, teraz pravidelne na pravej strane 👇 ten pásik a obcas okolo.pupka tie kopčeky. Tie pokeitene creva sa ti sane odkrutili?
a nemoze to byt pruh?