Ahojte. Vie mi prosím niekto poradiť čo na chronickú gastritidu a reflux žlče do zaludka? Žlčník už 4 roky nemám. Mávam boľavý hlad. Cítim niečo ako tlak a zároveň prázdno v žalúdku a nejakú nevoľnosť.niekedy kŕče v bruchu a hnačku. Dali mi Helicid ale ten mi nejak nezaberá. Vie mi s tým prosím niekto poradiť? Mal niekto niečo podobné? Za každú radu budem vďačná ☺️
@katarina19970 nemáte potvrdeného helikobatera ?
Strava je základ
Neskúšala si homeopatiká? Mne pomohol Gastro Cynesin.
@ingrid56 helikobaktera nemám..
@lizatko1009 a čo teda jesť ? Ak mi môžete poradiť..
@katarina19970 na gastritídu najlepšie malinké porcie , prevažne všetko varené na vode , úplne bez korenia a chilli , nič kyslé , piť nechtík lekársky, púpavu koreň, repík, kamilky - ja som striedala každé cca 3 hoďky jednu bylinku , čaj piť letný, nie horúci ani studený , dobre je obmedziť aj mliečne výrobky, a vyhýbať sa celozrnnému pečivu, jedla som iba biele rožky .
@katarina19970 malé porcie, neprejedat, odstup medzi jedlami, nezapijat jedla vodou ani pred, nejesť ťažké tukove jedla, kyslé, pikantné, nevyprazat atď. Každý večer mam čaj harmanček, repik.
@hyta vyskúšam ďakujem😊 a mali ste tiež také príznaky ako ja?
@lizatko1009 vyskúšam ďakujem krásne
@katarina19970 Áno, mala. K tomu dodržiavanie diéty, jesť častejšie a menšie porcie, vyhýbať sa ťažkým jedlám, koreninám, alkoholu. Na ochutenie jedál využívať bylinky.
@ingrid56 ďakujem veľmi pekne vyskúšam😊a môžem mať z toho aj kŕče v bruchu a hnačku?
@katarina19970 samozrejme môžte mať, hnačka , zápcha , kŕče , kadejaké príznaky ... ja mám napr. Histamínovú intoleranciu, takže mne aj niektoré druhy potravy robia zle
@ingrid56 ahaa a ako Vám zistili histaminovu intoleranciu?
@katarina19970 histaminova sa presne určiť nedá, lebo každý deň sú hodnoty iné ak sa jedná o krv, naj je vzorka z gastra, ale histaminova je na 99,9% pridružena k niečomu inému
@lizatko1009 cize gastroskopiou? Tu mi robili pred trištvrte rokom a nič mi nepovedali..v máji idem na kontrolu tak sa opýtam ale mám podozrenie aj na laktozovu intoleranciu...
@katarina19970 ta by ti z gastra vyšla tiež
Opat, nic vazne to nie je, daj si lowfoodmap diet - dodržuj ju aspon 6 týždňov, a sleduj si co ti robi zle. Gastritida nie je noc vazne, proste mas citlivejšie trávenie, to ma dnes vela ludi.
@barborachors ďakujem. No posledné. 2 dní mám nejakú žltú hnačku toho sa dosť bojím...
@katarina19970 to je žlč.. mas ešte žlčník
@timea301196 nemám zlcnik
@katarina19970 jaj lebo ja som toto mala ked som ho mala. Dr spomínal niečo v súvislosti aj s pankreasom
@timea301196 ahaa čiže ti môže byť ochorenie pankreasu?
@katarina19970 ano..
@katarina19970 toto isté mam už asi 3 týždne. Opakovane vodnate žlté hnačky, vlastne už len žlč zo mňa ide. Aj diétu som mala, že ozaj len ryža, varený zemiak, chudé mäso, mrkva. Nepomohlo, znova hnačky. Žlčník mám a mám v ňom piesok. Minulý rok som mala gastroskopiu a dr povedal ze veľa žlče v žalúdku bolo. Dal mi Ursosan dlhodobo. Teraz zas riešim všetky možné odbery, všetko negat, aj pankreaticke. Predpokladám že žlčník zas štrajkuje. Už som z toho totálne vysilená 😧
@lubi_k to je nepríjemné to poznám...asi to ale bude naozaj tým žlčníkom. Nechcú ho vybrať?
@lubi_k to iste som mala ja pri piesku ale zlcnik isiel von a mam pokoj
@katarina19970 neviem, zatiaľ som bola na krv, všetko ok, čakám na vyšetrenie stolice, dúfam ze ma pošlú na sono žlčníka a uvidím. Záchvaty som mala 3, ale tieto hnačky ma ničia. Ja som chudá, bmi podvyziva, neviem pribrať a keď konečne 2-3 kg priberiem, tak zas toto 😭
@timea301196 fakt? Už žiadne také problémy? Lebo Katka co tu píše ma žlčník vonku a má stále problémy so žlčou a hnačkami
@lubi_k Nie je toto všetko mi zmizlo po operácii ostal mi žiaľ už iba reflux
Tu sa pripnem