Ahojte, mám pár otázok ohľadne zubov. Rada by som si dala urobiť nové zuby s tým že vrchné by som chcela všetky von a zubnú náhradu. Ako dlho trvá ten proces trhania, hojenia až kým mi ju nevyrobia a aká je približná cena takej klasiky. Viem že je to individuálne ale aspon tak orientačne. Pracujem z ľuďmi a neviem si ani len predstaviť že by som mala byť dlhú dobu bez zubov predsalen nevyzerá to pekne. Ďakujem
Keď máš peniaze,nie je to problém. Nájdi kvalitného zubára a daj si to nacenit.
Nemám podrobné informácie, lebo nemám vlastnú skúsenosť, ale kolegyňa si dala vytrhnúť 4 predné horné zuby a namiesto nich má umelé. Bez zubov nebola ani jediný deň. Najprv mala nejakú dočasnú náhradu a po nejakom čase (sorry, neviem po akom) už fixné trvalé umelé zuby. Čiže všetko sa dá, treba sa opýtať u zubára.
Zuby si nemusíš dať vytrhať, to nieje dobre riešenie. Stačí ich obrusit s dať nalepiť korunky alebo fazety.
Ja som si tym presla minuly rok. Najprv mi urobili rtg horenej celuste. Potom mi zubar napisal ziadost do poistovne, chcela som v celkovej anesteze. Termin zakroku som mala o mesiac. Urobila som si predoperacne vysetrenia. V nemocnici som bola 5dni. Prvy prijem,druhy zakrok. Trval asi 40.in,mne tiez vybrali vsetky horne zuby,kedze sa mi lamali uplne. Bolelo to dost,brala som lieky od bolesti. Potom po 6t som sla na kontrolu k svojmu zubarovi. O dalsie 2t mi urobil odtlacok celuste a asi za dalsi tyzden som prisla na skusku velkosti a o tyzden som mala snimatelnu nahradu hotovu. Cena 92e. Uz rok ju mam a som spokojna,ked nasetrim,tak si dam urobit nieco lepsie
@petulda333 takze si 10 tyzdnov bola bez zubov? 🤔
@tamvtme ano,kedze mne vyberali korene a vsetko. Dasna som mala komplet zasite,opuchnute. No bola som len doma na md,nastastie.
@petulda333 to ti vytrhli všetky horné zuby? Bolo to nutné? Nedalo sa inak poriesit? Teraz máš tú vytahovaciu protézu?
@petulda333 ak dobre rozumiem tak ste chodili ale bez zubov ,žiadnu dočasnú náhradu vám nedali? Lebo akk počítam tak cca 8 týždňov ste tak boli a to je pre mňa nereálne.
@yvoneta bolo to nutne,mne v tehotenstve sa lamali zuby. Napr jedla som prezrety makky banan a zlomili sa mi 2 zuby. Mne ostali len korene v dasne. Zubar mi vravel,ze to mi kyselina rozozrala zuby. Totiz cele tehotenstvo som prevracala,denne niekolkokrat.
Anonym,ano bez nahrady. Ja som mala zosite dasna,opuchnute,takze ziadna provizorna nahrada sa ani nemohla dat. Az ked sa dasna zahojili. Mozno tebe by sa dalo,mne museli vybrat korene,aj cystu. Preto som mala dasna rozrezane
Choď k tomu zubárovi. Takto nič nezistíš. U každého to je inak. Najprv zisti stav zubov.mozno to vôbec nebude také hrozné. A to nechodíš každý rok na preventívnu a dentálnu?
@petulda333 a co lepsie si das casom urobit ked nasetris? Implantaty?
@0silvia0 popravde neviem,zubar mi spominal nejake moznosti,ale momentalne si to dovolit nemozem. Kedze sme sa stahovali minuly rok do domu. A zatial mi aj ta snimatelna vyhovuje,ked si dam ,,lepidlo,, tak drzi dobre. A nik z cudzich si nevsimol,ze mam umele zuby
@petulda333 lebo sa da urobit aj nahrada na implantatoch, ta ti bude drzat pevne. Je to lacnejsie ako vsetky implantovane zuby, ale tiez to stoji dost.
A v tej zubnej nahrade aj spis? Lebo vcera bol na navsteve muzov brat a ten hovoril, ze on to nosi aj v spanku.
@0silvia0 ano,pokial ju mam prilepenu tak ano. Ank necitim,ze mam v ustach nieco cudzie. Pokial sa uvolni,jd to neprijdmne,ale hned lepim. Mne povodnd moj zubar chcel nechat nejake 3 zuby,abh sa na ne dali urobit nahrady,no nedalo sa zachranit. Tak uvidim. Snad na dalsi rok,resp 2024 si dam urobit. Aj setrime,aj vkladame do domu.
@petulda333 veru, zuby su draha zalezitost.
@0silvia0 to ano,velmi ma to stve,pretoze pred tehotenstvom,som nemala ani jeden kaz
@petulda333 Ako casto si musis davat lepidlo?? Nemala si problem naucit sa jest s protezou??
@petulda333 Chudiatko ty si si vytrpela skrz tie zubáky mizerné 😔😔
Zvážte si ci nie je iné riešenie. Protéza je to najhoršie. Pokiaľ je to možné zachráňte vlastne zuby. Moja krstná ma protézu co sa dáva hneď ako zuby vytrhnú. Bola drahšia pred 5 rokmi asi 1000 stála. No nebola bez zubou. Ja mám pružnú čiastočnú protézu a je to otras. Nedá sa porovnať s vlastnými zubmi alebo mostíkom. Aj po roku mi vadí a necítim dobre chute.
@adrianka2606 to zalezi ci pijem vela teplych napojov a polievku,vtedy sa lepidlo uvolni skor. No zvacsa 4dni. S lepidlom som si zvykla rychlo. No prve 2t som lepidlo este nedavala a to bola hroza. Sa mi hybala v ustach 😄
@malinoismum tu bolest neprajem nikomu,opuchnuta som bola hrozne. No zbehlo to rychlo. Teraz uz len dosetrit 😊
@mamula20 aj na ukrajinu chodia,ale teraz by som tam nesla. Inak som to zvazovala. No ked to pre mna bolo realne,vypukla vojna
@mamula20 ja viem,muz tam ma rodinu,ale ja by som nesla teraz 😊 to turecko som vedela,ze je za dobru cenu ale,ze az tak to som netusila. Uz len zistit kliniku
@petulda333 Dakujem za odpoved 🙂
Skúsenosť mám tiež len od kolegyne... hojenie v ideálnom prípade a kým ti budú môcť nasadiť nové 3 týždne minimálne.... s chodením do práce nerátaj, do takej rany by sa ti zbytočne mohol dostať zápal alebo prievan a kto vie, čo ešte keď robíš s ľuďmi.... kombinovala PN a dovolenku
@mamula20 ja uz to mam za sebou a mam snimatelnu,mne nahradu nedali,pretoze som mala dasna zosite a opuchnute,takze sa nedala dat. Potom ked boli ok,som sla na meranie,skusku a dostala som protezu
Choďte k dobrému zubárovi, a nechajte si vysvetliť všetky možnosti. Táto vaša naplánovaná je úplne najhoršia a posledná možnosť. Dnes sa dajú robiť neuveriteľne veci. Len to chce poriadny badžet...