Dievcata, nemate prosim niektora skusenost s aplikaciou cajovnikoveho oleja na mihalnice a viecka? Liecim sa na syndrom sucheho oka a blefaritidu, ktora moze byt sposobena prave roztocom demodex. Aktualne mam oci v dost zlom stave, uz som vyskusala fakt vsetko, rozne lieky aj procedury na klinikach a chcem skusit este ten olej. Len ho potrebujem zmiesat- myslite ze 1 kvapka oleje a dve-tri kvapky vody by mali stacit?
@michaela329 ano mas pravdu, prave si o tom citam...ze radsej pouzit na rozriedenie kokosovy olej...nepotrebujem si to dat uplne do oka...skor ako mam liniu mihalnic...vatovou tycinkou si potriet
Urcite nie. Je drazdivy a necakaj zazraky. Mne z 10 veci nepomohol na nic. A na syndrom sucheho oka su ocne kvapky.
Ja som na strednej škole študovala za kozmeticku, my sme mali zakázané s týmto olejom ist do okolia očí. Ten sa ppuzival lokalne na problemove casti. Ani nevieš ako ľahko to môže sklznut do oka.
Do oka teatree nepatrí. Ani hocijaký olej co kupis. Do oci jedine prípravky na to určené.
A kokosový olej si ja nedám ani na ruky nie este niekam inak.
Ak nás suché oko su na to kvapky a aj maste. Na viecka max očný krém by som si dala... žiadne esenciálne oleje a vôbec nie Tea treba, a akýkoľvek "éterický stipľavy".
@stanulienkat lenze tie mi uz nezaberaju a okrem toho mam aj blefaritidu a to je prave zapal ...
@simca06022011 nikde som nenapisala ze si ho idem nakvapkat do oka
A Ti nezabrala štandardná liečba, tak agresivnym olejom toto určite nezachrániš. Práve naopak, môžeš si ublížit. Su bylinky určené priamo na oči: očianka, kamilky a mne pomáha uľaviť pri zapale aj repík. Zmeň lekára. Ale nerob takéto experimenty. Moja dobrá kamoška si n koniku prrcitala od jednej dobracky, zebtea tree olej moze dat aj pri mykoze - parádne jej to podrazdilo spodok. Každý olej je inak koncentrovaný, môžu tam byť aj rôzne prídavné látky. So sliznicou neriskuj.
Ako zabezpečis ay sa ti z mihalníc nedostal do oka? Ale tak je to na tebe. Za mňa si viac uškodiť mozes takymito pokusmi ako pomôcť.
@michaela329 teatree sa používa na vaginalnu mykozu bežne ale nie tak ako si väčšina myslí že natrie z fľašky olej :D
@michaela329 odporucili mi to viaceri lekari...na zapade sa to bezne pouziva na taketo ocne problemy a vynikajucimi vysledkami...je o tom kopec odbornych clankov...problem je ze v inych krajinach maju tieto koncentrovane pripravky na oci uz k dispozicii ale my nie...
Tak si to vygoogli a objednaj zo zahraničia a nerob pokusy.. vidíš aj tu, použila to baba na mykozu a zle, pritom v lekárni predávajú na to gél s teatree a funguje super. Je to úplne niečo iné ako koncentrovaný olej.
1 kv oleja a 3 kv vody su strasne slabe riedenie, navyse s vodou to nerozriedis. Vacsinou sa kvapkaju do olejov alebo masti, ale urcite do ovela vacsieho mnozstva. Ja by som tento pokus radsej neriskovala.
@simca06022011 bohuzial neviem to z usa objednat...nenasla som este taku stranku kde by dorucovali do eu
Iherb doručuje z usa
Amazon doručuje do EÚ, ma aj anglické aj nemecké stranky
Už len keď si ho natrieš v blízkosti oči, tak ťa budú oči štípať
@chichua myslis ze aj zriedeny? Poznam ludi co si davaju neriedeny na tvar maju akne a vraj uplne v pohode...chcela by som vyakusat zriedeny najprv napr na dlan
@simca06022011 amazon mi urcite nedoruci produkt ktory predava lokalna lekaren v usa...ak by sa tie produkty dali objednat cez amazon tak netrpim ze 4 rok v bolestiach oci
Tiež si ho dávam, ale ako vravím v blízkosti oči je to neprijemné
Cajovnikovy olej v žiadnom prípade nepatrí do okolia oči. Na oci uz absolutne nie! Ani zriadený. Do očí a a ich okolia patria výlučne očné maste a kvapky!
Ja teda som.dala.len do Amazon hľadať a majú okrem teatree (skladom len nejaké utierky na oci), napr dokonca toto https://www.amazon.co.uk/dp/B00B5QYRNE/ref=sspa...
https://www.amazon.co.uk/dp/B079YDYH8K/ref=sspa...
Skus si ešte prečítať a pozrieť.. pripadne teda skus pogooglit ako to riešiť s tým teatree, ja by som si to na mihalníc nedala....
A nechápem prečo lokálna lekáreň.. ved na západe bežne, voľnopredajné veci, sú všetky online... A hádam na západe nie je len usa
Akné a oko sú dve odlišné veci. Práveže to používame na akné, tak.viem ze ani len k.ocnemu okoliu sa s tým nepriblizim. A olej do.oka (alebo.blizkosti, lenze on sa z mihalnci do oka dostane) to tiež mi nepríde dobrý nápad.
Tak asi je rozdiel pripravok direkt pripravený na použitie v očnom okolí a takéto domáce riedenie. Keď sa pripravuje takýto krém profesionálne, dajú sa separovať niektoré nežiaduce látky. Tiež je otázne koľko percent toho oleja reálne v tom prípravku aj je a čo už je len marketing. Ani 99% olej nezaberá úplne na zapalenu vyrážku. Ale kto chce kam...
@simca06022011 tieto vyrobky mam ale bohuzial uz nezaberaju
A ak Ti to odporučili lekári, pytaj sa tých lekarov ako to teda máš použiť.
Neviem či poznáš výrobky Just a Nahrin...tam je taký sprej na oči ...
Presne na to určeny ale nie je v bežnej ponuke len v mimoriadnej
Robím s tým som poradca už vyše 20 rokov ... takže niečo o Tom viem 🙃
Teatree určite nie!!!!to by Ťa štípalo ...ten je na iné veci
Ahoj pokialje tam naozaj demodex tak tee tree olej mozes, inak sa toho nezbavis, co ti radia tak to su bludy evidentne sa do toho”rozumeju”
Kvapni jednu kvapku na vatovy tampon a prechadzaj len po mihalniciach NIE DO OKA
pracujem na ocnej ambulancii, neviem kto ti to poradil ale poradil ti dobre takyto postup
@michaela329
@stanulienkat
@simca06022011
@michaela329
@simca06022011
@hradnapani
@chichua
@janage
V tomto pripade sa napzaj pouziva a vsetky sa v tomto pripade mylite
Ak nabuduce budes mat otazku ohldom zdravia pod do skupiny Zdravotnici na MK tam sa ti dostane adekvatnej odpovede, tu ti “radia” len laici a este aj zle
Tak za prvé: olej nerozriedis vodou. Olej sa riedi olejom. A ta druhé: čajovnikový olej môže rozrušiť sliznicu, do oka by som ho určite nedávala.