Bolesť za okom

fidorka16
23. júl 2022

Ahojte, stretli ste sa niekto s bolesťou za okom pri jeho pohybe? Bola som s tým aj u očného lekára , že vraj sa s tým ešte nestretol, vyšetril ma, z jeho pohľadu bolo všetko ôk. Dal mi kvapky, na krátky čas mi asi trochu pomohli, ale teraz opäť pociťujem bolesť. Nemáte, prosím, niekto skúsenosť? Ďakujem

lenuska9999
23. júl 2022

@fidorka16 zmerali ti očný tlak ?

taktotedanie
23. júl 2022

Zrak sa vam nezhorsil?
Ake kvapky vam vtedy dal?
Ocny tlak ste mala v norme? Pocitacovy perimeter ste mali spraveny?

fidorka16
autor
23. júl 2022

@lenuska9999 áno, mala som ho v poriadku..

fidorka16
autor
23. júl 2022

@taktotedanie nezhorsil práveže, všetko mam v poriadku. Perimeter mi nerobili 😐 Kvapky mi dal septozinic.. Myslel si, že je to postcovidove, ale už to trvá dlho a je to iba za lavym okom.

taktotedanie
23. júl 2022

@fidorka16 bolo by vhodne doplnit perimeter.. po covide sa mozu objavit taketo potiaze treba to este raz vysetrit.. lepsie skusenosti mam s kvapkami Yellox- posobia protizapalovo a od bolesti avsak su na predpis..

fidorka16
autor
23. júl 2022

@taktotedanie covid som mala koncom marca, myslite, ze to môže trvať tak dlho? Kamoška ma sklerózou multiplex, tak mňa už napadá hocičo 😐 Jasne, ze názor lekára je pre mňa snerodatny a budúci týždeň som k nemu objednaná, len ma zaujímajú aj skúsenosti iných, aj keď to samozrejme nemusí byt môj prípad...

taktotedanie
23. júl 2022

@fidorka16 preto som sa hned pytala, ci sa vam nezhorsil zrak a ci ste mali vysetreny pocitacovy perimeter
Vacsinou sa skleroza multiplex sa prejavi na ociach tzv.optickou neuritidou +poruchy zorneho pola+poruchy videnia.. bolesti su pichlaveho alebo tupeho charakteru pri pohybe oka ale vzdy je tam znizeny vizus cize zhorsene videnie na dane oko..u oftalmologov pri tomto plati “ clovek nic nevidi ani lekar nic nevidi” - cize velmi slabe videnie na dane oko a pritom ocne pozadie co vidi lekar je v norme, odhalit sa to da len MRI mozgu s kontrastom..
Cize ked nemate poruchu videnia neplasila by som sa.. zase od marca to nie je az tak dlho, niekedy mozu postcovidove symptomy pretrvavat aj pol roka a viac..skusit nejaky revitanerv alebo milgamma N+navstivit este raz oftalmologa

fidorka16
autor
23. júl 2022

@taktotedanie ďakujem pekne, celkom ste ma upokojili. Lekára určite navštívim, len dovtedy by som rozmyslala nad všetkým možným, preto som potrebovala realnu skúsenosť, príp. nejakú vedomosť o tomto ochorení.. Veľmi vám ďakujem ❤️

taktotedanie
23. júl 2022

@fidorka16 pracujem na oftalmolgickej ambulancii takze viem o com hovorim
Pekny vecer

fidorka16
autor
23. júl 2022

@taktotedanie aj vám pekný večer a ďakujem ešte raz 🙏

zuzka0601
9. nov 2024

@fidorka16 dobrý deň prosím vás prišli ste na to čo vám to spôsobilo?

zuzka0601
9. nov 2024

@taktotedanie dobrý deň 🙂 môžem sa opýtať? mne sa zhoršil náhle zrak - vidím rozmazane a boli ma veľmi za jedným okom. už som bola u 3 očných lekároch a povedali že všetko je v poriadku. Robili mi aj perimeter atd aj rozkvapkali oci a že všetko je v poriadku. Uzavreli to ako asigmatizmus. Zevraj som si dlhšie nemusela všimnúť že vidím horšie. Mám 0,5 okuliare na obe oci. Je to možné že som si to nevšimla a boli ma aj jedno oko? Tiež sa veľmi bojím SM. Robili MRI mozgu ale bez kontrastu - to bolo tiež v poriadku. Nikto mi neodpovedal prečo mi nedalo kontrastnu latku 🙈 veľmi som z toho v strese lebo za tým ľavým okom ma to fakt dosť boli.

taktotedanie
9. nov 2024

@zuzka0601 navstivila by som znova neurologa a oftalmologa, ze sa nemate lepsie

zuzka0601
9. nov 2024

@taktotedanie aj som to spravila bola som pred 4 dňami zase u očného kde mi zase robili všetky vyšetrenia a povedali, že všetko je v poriadku. No mňa to strašne znervózňuje neverím že môžem prísť k dioptriam za jeden deň 🙈 a hlavne tá bolesť za okom. Neurológ mi zistil, že mám tetaniu a tým pádom všetko zvalil na to.

kittykat22
9. nov 2024

@fidorka16 no, skoc na neurologiu. Mozes mat zapal ocneho nervu. Nemala si epizodu ze by si mala slabu jednu nohu alebo ruku? Ale takym stylom, ze to nebolo mozne ignorovat.

zuzka0601
9. nov 2024

@kittykat22 ocny povedal, že žiadny zápal nervu tam nie je 🙈

kittykat22
9. nov 2024

@zuzka0601 ale ocny to nemoze vidiet. Na to sa robia ine testy. Na to treba MRI. To je nerv za okom - a tam ocny nevidi. Kamaratka to riesi v spojeni prave so sklerozou multiplex a ocny tak spravil testy a potom na neurologii spravili vsetko potrebne.

kittykat22
9. nov 2024

Inak zapal ocneho nervu je taka pulzujuca bolest za okom. Je to citelne a mas pocit, ze ti tam nieco vadi. Je to velmi nebezpecne, pretoze nelieceny moze rast a moze utlacat tycinky a sposobit slepotu v určitých bodoch oka. Na tvojom mieste idem v pondelok za ocnym a nech ti da ziadanku na neuro. To ti nepisem preto, lebo by som ta chcela strasit, ale tuto moznost by som na tvojom mieste velmi rada vylucila z možnosti. Liecba je len kortikosteroidna alebo ak nefunguje, tak bude treba pomerne drahu liecbu cez IVIGy a tie su super drahe a treba cakat na schvalenie. Nemoze to robit kazda nemocnica - treba na to specializovane pracovisko.

zuzka0601
9. nov 2024

@kittykat22 ono to začalo tak, že jeden týždeň som mala tlaky v hlave, potom mi to zliezlo ako po krčnej chrbtici na rameno a neskôr láva ruka. Ako keby strpnutie. potom som si všimla že vidím rozmazane až som šla na pohotovosť. CT mozgu v poriadku. Šla som na neurologiu - z tadiaľ MR mozgu - v poriadku, očný lekár - všetko v poriadku. Dali dioptrie, že asigmatizmus, neurológ sa vyjadril, že migréna s aurou. Ale mne bolo každý deň zle, trpnutie nôh, pocit na zvracanie. Šla som k inému neurológovi - ten spravil test na tetaniu a to sa potvrdilo. Tak to uzavrel ako tetania. Potom prišli bolesti za ľavým okom, ktoré mám až dodnes. Šla som k inému ocnemu aby to pozrel či tam nemám zápal očného nervu ( bojím sa o SM tak preto som šla inde ) a ten tiež povedal, že všetko mám v poriadku. Na otázku, že mi je cudne že vidím rozmazane zo dňa na deň povedal, že som si to nemusela všimnúť skôr a až teraz. No za mňa príliš veľa náhod. Neviem čo mám ešte skúsiť ale zatiaľ som nemala ani jeden deň že by mi niečo nebolo a dosť som z toho už v strese.

kittykat22
9. nov 2024

@zuzka0601 to iste ma kamaratka - presne ako ty. Ale ona mala bolest hlavy a prestala zo dna na den uplne vidiet na jedno oko. Ma odstepenu SM ktora sa nazyva MOGAD - a je to presne zapal ocneho nervu. Je to novo klasifikovana choroba a ma trosku iny sposob diagnostiky. Skus napisat do BB - https://www.fnspfdr.sk/pracoviska/odborne-centr... je tam RS centrum a posli vsetky výsledky a napis rovno, ci nemoze byt tvoj problem MOGAD. Budu vediet o com pises.

zuzka0601
9. nov 2024

@kittykat22 ja sa najviac bojím tej SM, som z toho v strese každý deň 🙈 už neviem či mám ísť k ďalšiemu neurológovi ci čo. Traja sa k tomu vyjadrili a stále len migréna ale ja nemám bolesti hlavy vôbec alebo tetania

kittykat22
9. nov 2024

@zuzka0601 z tetanie nebudes rozmazane vidiet na jedno oko. Keby na 2 - ok. Ale na jedno? A este ta za nim boli? To je nejake divne. Napis tam a uvidis. Ak ti povedia ze si ok, tak si skus nechat napisat lieky na skludnenie, mozno to mas zo stresu ako sa sledujes. Ale skus este to BB - posli vysledky od posledneho neurologa.

zuzka0601
9. nov 2024

@kittykat22 ja mám rozmazane videnie na obe oci ale len za jedným bolesť. Myslela som že to rieši len očný lekár. skúsim tam v pondelok volať snáď ma zoberú a vyšetria lebo skončím za chvíľu na psychiatrii z toho…

kittykat22
9. nov 2024

@zuzka0601 no prave. Ale oni to neriesia preto, lebo mozno nevedia ze to maju riesit. Je to novo klasifikovana choroba a tazko sa hlada. Napis do tej BB a napis rovno ten nazov co som ti poslala vyssie. Lekarky uz budu vediet co maju robit a co hladat. Pravdepodobne by to riesili s VFN Praha - to je centralne pracovisko v CR kde dochadzaju uplne vsetci pacienti z CR a su tam lekarky ktore sa zaoberaju prave touto chorobou a sposobom jej liecby. Prave narast choroby bol po Covide.

taktotedanie
9. nov 2024

@kittykat22 ukazalo by sa na perimetri

taktotedanie
9. nov 2024

@zuzka0601 ukazalo by mri

taktotedanie
9. nov 2024

@zuzka0601 robili vam aj serologiu? Devickovu chorobu vylucili? Oct zrakoveho nervu ste mali?

kittykat22
9. nov 2024

@taktotedanie perimeter chodi ale tam sleduju ktore tycinky vyhasli.

taktotedanie
9. nov 2024

@zuzka0601 Keratometriu robili? Ked to zvalili na astigmatizmus?

zuzka0601
9. nov 2024

@taktotedanie oct som mala - v poriadku. perimetru tiež v poriadku. Serologiu a drvivou nikto nevylučoval alebo nezisťoval. Kerateometria neviem čo je 🙈 takže asi nerobili.