Bolesť kolena

29. dec 2022

Nieje to bolesť ,že si musím dať tabletky ale cítim ho takú zvláštnu bolesť.
Nemáte niekto skúsenosti?
S bolesťou kolená ?plus niečo čo by mi pomohlo od bolesti.

zujuku
29. dec 2022

Ahoj, môže byt poškodená chrupavka alebo meniskus. Pokiaľ tá to neboli intenzívne skúsila by som si dať kolagén. Ja som operované na koleno, mala som poškodenú chrupavku. Keď mi to začalo tiež najprv mierna bolesť a potom som začala mať také kŕče v nohe že mi ju vystrelo hneď 😀keď to bude horšie a budeš mať pocit, že niečo nie je ok radšej treba ísť ortopédovi nech to pozrie. Ale nemusíš sa báť možno si viac chodila, alebo si si preťažila, tak bolí. Nemusí byt hneď operácia 😂skús najprv nejaké doplnky a uvidíš🙂 drž sa!

autor
29. dec 2022

@zujuku trvá to už dva mesiace....nemusím si dávať tabletky...nieje to strašné ale proste cítim,že to koleno nieje okej....keď mám na ňom bandáž je super.Ale ak ju nemám cítim to koleno

zujuku
29. dec 2022

To je dosť to by som už zašla k ortopédovi. Bandáž je fajn tá to koleno zafixuje. Nemáš ho opuchnuté viac ako druhé? Môžeš tam mať aj vodu. To sa vyťahuje… ale väčšinou keď je voda, tak tam neni len tak a tvorí sa tam za nejakým účelom. Treba to radšej pozrieť nech si si istá a poradiť sa s odborníkom🙂

autor
29. dec 2022

@zujuku a to ma.posle na RTG?bude tam niečo vidno?

zujuku
29. dec 2022

Najprv prehmatá pozrie, niekedy vie hneď povedať, mojej známej hneď povedal, kde je problém. Mňa posielal na magnetickú rezonanciu, lebo si zrejme nebol istý. Neviem či na röntgen, tá magnetická lepšie ukáže problém.

autor
29. dec 2022

@zujuku bože zas magneticka teraz som bola z chrbtom...a ledva som to dala😔😔😔

savanna
29. dec 2022

Mam pocit, ze poistovna vyzaduje, aby sa najskor spravil rontgen. Ortoped sam mi povedal, ze na rtg sa absolutne nic neda vidiet no a potom nasleduje MRI - k tomuto mi zase povedala fyzioterapeutka, ze sucasne MRI snimky su stale velmi nejasne a nekvalitne - aj z lepsich MRI pristrojov.
Potom mi povedala, ze dokym to koleno niekto neotvori a nepozrie priamo, co tam je - nikto nic nezaruci. Ale na druhej strane vyskumy ukazuju, ze akykolvek operacny zasah do kolena vedie takmer vzdy neskor k artroze a v konecnom dosledku az k vymene kolenneho klbu. Takze tak :D Ja som sa radsej rozhodla pre konzervativnu liecbu a cvicenie pod vedenim fyzioterapeutky. Ci to pomoze, ukaze cas.

zabka79
30. dec 2022

Moj lekar ma sono pristroj na klby a tam videl aj vodu v klbe ktoru vytiahoj. Rtg nebol.

ejmylia
31. dec 2022

Od bolesti Cetalgen, ten sa aj mne osvedčil, aj mužovi pri kadejakých bolestiach, čo sa týka kolena to bez CT alebo magnetickej nebudeš vedieť, čo ti je, ale teda treba najskor vyhľadať lekára aby prehmatal, že čo tam môže byť. Je to aký typ bolesti?

autor
31. dec 2022

@ejmylia dúfam,že nie zas CT bola som nedávno na CT brucha ...
Vieš čo mňa to koleno neboli vôbec keď hýbem alebo si cupnem.Proste nič aj neurológ mi hýbal stým a povedal,E je to skôr svalove...ja neviem dúfam,že to nebude nič vážne bojím sa

san_dra11
31. dec 2022

Boli ta to potom akoze v klude, ci ako, ked pises, ze nie ked hybes??

autor
1. jan 2023

@san_dra11 keď chodím cítim to koleno ale keď chodím keď urobím drep alebo bicyklujem necítim žiadnu bolesť...ani keď idem po schodoch...neviemmto vysvetliť je to divné asi ,že?