Bolesť hlavy a závraty pri užívaní antidepresív

iveta543
14. feb 2021

Zdravím chcela by som sa spýtať na návyk na ad nakoľko sú to moje prvé mám ich predpísané na úzkosť a Panické ataky.
Mám za sebou 6 deň po štvrtke no do obeda mi bolo fakt zle napínalo má ukrutna bolesť hlavy etapy zavratov som mala tiež.Moze to byť náznak že ad začali účinkovať?Viem je to cesta na dlho no rada pomôže a povzbudí aby som to nevzadala.Moje ad sú Arketis 20mg a ktomu atarax.
Ak má niekto skúsenosti z ad Arketis poprosím vás radu čo a ako môžem čakať.
Vored vďaka.

thewitch
14. feb 2021

Ad kým sa plno rozbehnú tak to môže trvať rôzne od lieku napr aj týždeň dva niektoré viac

mirka_8
14. feb 2021

@iveta543 niekomu ucinkuju hned a niekto sa vytrapi dokym zacnu ucinkovat ja uzivam 13 den a zatial este neucinkuju

mirka_8
14. feb 2021

@thewitch keby po tyzdni tak som stastna

janka_23
14. feb 2021

Účinok antidepresiv príde najskôr za 3 týždne. To co máš teraz sú iba vedľajšie účinky, bud prejdú alebo ti budu musieť dat iné

monika_mm
14. feb 2021

užívam síce iné AD, ale nástup všeobecne je až 6-8 týždnov s tým, že po 2-3 týždnoch už cítiť výraznejšie zlepšenie. Dokonca prvé dni môžes mať horšie "stavy". Mna o tom všetkom upovedomila moja lekárka, takže som bola v pohode.

iveta543
autor
14. feb 2021

Ako to všetko trvalo len polovicu dňa vyspala som sa na to a teraz som úplne v pohode.No teraz na 10 dní mám len po štvrtke no potom už po polke neviem ako dopadnem pri navýšení.Mam strach popravde.Snad to dám ako ostatné žienky.

iveta543
autor
14. feb 2021

@mirka_8 tiež užívate Arketis?

iveta543
autor
14. feb 2021

@monika_mm čiže také dva tri týždne by mohli trvať tie nežiaduce? Keď tak tak zajtra prvý mám za sebou.
Dúfam že to čoskoro prejde a bude dobre.

monika_mm
14. feb 2021

@iveta543 ono tie neziaduce budu postupne slabnut, alebo ich frekvencia bude klesat. Ja som si presla zaciatkom uzivania 2x

monika_mm
14. feb 2021

@iveta543 ja ked som užila uplne prvu tabletku, tak som mala hned vsetky neziaduce ucinky 😂 trosku na odlahcenie

mirka_8
14. feb 2021

@monika_mm a ake si uzivala kedy ti zacali ucinkovat

mirka_8
14. feb 2021

@iveta543 nie alventu 75

iveta543
autor
14. feb 2021

@monika_mm mne práveže prvé dni bolo náramne dobre až na dnešok 😔

mirka_8
14. feb 2021

@monika_mm ake si mala ty stavy

iveta543
autor
14. feb 2021

@mirka_8 práveže všade čo čítam baby majú ad alventu alebo cipralex atď no Arketis asi málo kto má.

mirka_8
14. feb 2021

@iveta543 tie ani ja nepoznam

deti95060810
14. feb 2021

isto ti bude lepšie - o týždeň, dva... Daj si niečo na ukľudnenie - nepredpísal ti lekár niečo? ak nie ,zajtra zavolaj - nech ti pošle e recept...

janka_23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_23
14. feb 2021

@iveta543 Väčšinou sa na začiatku ako podpora predpisuje neurol, skus sa na to opýtať

iveta543
autor
14. feb 2021

@deti95060810 áno mám atarax ktorí som brala na upravenie môjho stavu dva mesiace pred nasadenim ad no ukľudní trochu ale keď príde záchvat paniky nepomáha moja psichiatrička stále vraví že benzodiazepiny sú navikove tak mi dala radšej toto verím jej skúsenostiam a že mi chce len dobre.
Dnes som si dala polku ataraxu k tomu panadol prespala som 4 hodiny vstala a som bola ok.
No mám strach čo bude zajtra.
A samozrejme dopĺňam vytamini denne b c d k tomu magnezko.

monika_mm
14. feb 2021

@mirka_8 je to uz davnejsie, takze uplne presne ti neviem povedat, kedy zacali ucinkovat naplno a tie prve uz ani neviem ako sa volali, teraz uzivam Miraklide a ja som ako prvu pomoc mavala Xanax. Nasadzuju sa postupne a mna navysila tie Miraklide na maximum a asi rok trvalo, kym som bola ako tak ok, ja mam k panickej poruche pridruzenu aj agorafobiu. Popri uzivani AD navstevujem este niekolko rokov aj psychologicku.

iveta543
autor
14. feb 2021

@monika_mm ja si teraz tiež hľadám psychológa zatiaľ som nebola u žiadneho tak dúfam že nájdem nejakého dobrého.

monika_mm
14. feb 2021

@iveta543 mne moja psychiatricka odporucila tu, ku ktorej chodim

iveta543
autor
14. feb 2021

@monika_mm tak sa spýtam aj ja mojej psychologičky na nejakého psichologa nech mi poradí ona.

scorpionlady
15. feb 2021

@iveta543 Ahoj, skus porozmyslat nad produktom Viva. Na rozdiel od antidepresiv je nenavykova, bez vedlajsich ucinkov. Klucovou zlozkou je safran. Klinicky bolo preukazane, ze posobi podobne ako antidepresiva. Mrkni aj video

https://www.youtube.com/watch?v=m-mnRSfhJ-Q

Samozrejme lieky sa len tak vysadiť nemôžu, treba skonzultovať s lekárom. Ale je dosť možné, že ti môžu postupne ubrať z liekov alebo ich vynechať. S Vivou sú výborné skúsenosti a môžu ju aj deti, aj tehotné. Keď by si chcela ďalšie info, tak sa ozvi🙂 Držím palce.

teleskop
15. feb 2021

@iveta543 volat psychiatra, JE TO AJ V PRIBALOVOM LETAKU!!!! Odpoved na taketo veci nehladame na modrom koniku!!!!

lehotka
17. mar 2021

@iveta543 Ahojky ;) ja užívam Arketis a dnes som.sa dozvedela ze som tehotna :(

lehotka
17. mar 2021

@scorpionlady super Vivu poznám 🙂

scorpionlady
17. mar 2021

@lehotka 😉

iveta543
autor
17. mar 2021

@lehotka gratulujem vám 🙂 a ako sa máte ako sa cítite?