Zdravím chcela by som sa spýtať na návyk na ad nakoľko sú to moje prvé mám ich predpísané na úzkosť a Panické ataky.
Mám za sebou 6 deň po štvrtke no do obeda mi bolo fakt zle napínalo má ukrutna bolesť hlavy etapy zavratov som mala tiež.Moze to byť náznak že ad začali účinkovať?Viem je to cesta na dlho no rada pomôže a povzbudí aby som to nevzadala.Moje ad sú Arketis 20mg a ktomu atarax.
Ak má niekto skúsenosti z ad Arketis poprosím vás radu čo a ako môžem čakať.
Vored vďaka.
Účinok antidepresiv príde najskôr za 3 týždne. To co máš teraz sú iba vedľajšie účinky, bud prejdú alebo ti budu musieť dat iné
užívam síce iné AD, ale nástup všeobecne je až 6-8 týždnov s tým, že po 2-3 týždnoch už cítiť výraznejšie zlepšenie. Dokonca prvé dni môžes mať horšie "stavy". Mna o tom všetkom upovedomila moja lekárka, takže som bola v pohode.
Ako to všetko trvalo len polovicu dňa vyspala som sa na to a teraz som úplne v pohode.No teraz na 10 dní mám len po štvrtke no potom už po polke neviem ako dopadnem pri navýšení.Mam strach popravde.Snad to dám ako ostatné žienky.
isto ti bude lepšie - o týždeň, dva... Daj si niečo na ukľudnenie - nepredpísal ti lekár niečo? ak nie ,zajtra zavolaj - nech ti pošle e recept...
@deti95060810 áno mám atarax ktorí som brala na upravenie môjho stavu dva mesiace pred nasadenim ad no ukľudní trochu ale keď príde záchvat paniky nepomáha moja psichiatrička stále vraví že benzodiazepiny sú navikove tak mi dala radšej toto verím jej skúsenostiam a že mi chce len dobre.
Dnes som si dala polku ataraxu k tomu panadol prespala som 4 hodiny vstala a som bola ok.
No mám strach čo bude zajtra.
A samozrejme dopĺňam vytamini denne b c d k tomu magnezko.
@mirka_8 je to uz davnejsie, takze uplne presne ti neviem povedat, kedy zacali ucinkovat naplno a tie prve uz ani neviem ako sa volali, teraz uzivam Miraklide a ja som ako prvu pomoc mavala Xanax. Nasadzuju sa postupne a mna navysila tie Miraklide na maximum a asi rok trvalo, kym som bola ako tak ok, ja mam k panickej poruche pridruzenu aj agorafobiu. Popri uzivani AD navstevujem este niekolko rokov aj psychologicku.
@iveta543 Ahoj, skus porozmyslat nad produktom Viva. Na rozdiel od antidepresiv je nenavykova, bez vedlajsich ucinkov. Klucovou zlozkou je safran. Klinicky bolo preukazane, ze posobi podobne ako antidepresiva. Mrkni aj video
https://www.youtube.com/watch?v=m-mnRSfhJ-QSamozrejme lieky sa len tak vysadiť nemôžu, treba skonzultovať s lekárom. Ale je dosť možné, že ti môžu postupne ubrať z liekov alebo ich vynechať. S Vivou sú výborné skúsenosti a môžu ju aj deti, aj tehotné. Keď by si chcela ďalšie info, tak sa ozvi🙂 Držím palce.
@scorpionlady super Vivu poznám 🙂
@lehotka 😉
Ad kým sa plno rozbehnú tak to môže trvať rôzne od lieku napr aj týždeň dva niektoré viac