Ahojte, mám taký problém že keď zostanem sama doma, začnem sa báť, mám pocit že ma niekto sleduje , že zrazu dnu vbehne niekto/niečo nebezpečné, aj keď viem že je to vlastne nezmysel, ale neviem sa tej myšlienky zbaviť. Musím niekedy až behom niekam medzi ľudí, inak sa zbláznim. Zhoršuje to hlasný zvuk napr z vysávača, takže vôbec nemôžem púšťať ani práčku vtedy, lebo si myslím že to tú vec priláka, neviete čo by mohlo pomôcť?
chodis do prace?
co sto spustilo niekto ta vylakal?
prezila si nieco traumaticke poslednu dobu?
Ok to nie je, porozoravaj sa s psychológom
Psychológ
OCD?
Práve si nepamätám nič desivé v poslednom čase, len mávam už od detstva rôzne strachy z chorôb, najskôr typu rakovina, neskôr sa to zmenilo na halucinácie, tak som sa bála že budem mať takýto typ vidiny, a nakoniec mám teraz pocit že to nebude ani halucinácia, ale realita
Potrebuješ liečbu, toto nie je sranda.
@taynee 24. Tú ,,vec" som si tiež vytvorila este ako malá a odvtedy vyzerá vlastne rovnako, a áno, občas mám aj halucináce, ale to len v noci keď sa zobudím, niečo typu spánková paralýza
Neberiem žiadne lieky
smer psychiater... tu ani psychológ nepomôže. panické ataky.
Akoby paranoje
@deti95060810 Myslíš že panický atak by sa objavil vždy len keď som sama?
Vo vlastnom zaujme navstivte co najskor psychiatra
áno.. postupne sa to môže zhoršovať..
@taynee to je panický atak...
Nie je to panicky atak. Kontaktuj psychiatra alebo klinického psychológa a to čím skôr (aj kvôli čakacím dobám)
@deti95060810 pokiaľ ma halucinácie a bojí sa že jej " niečo " vojde do bytu môže to byť schizofrénia. Ma ju kamarátka a bolo to podobne len u nej to muž neriešil každý doma kývol rukou , ze su to uzkosti , až kým ju nevzala do roka sanitka s totalymi halucinaciami.
@deti95060810 prosim ta, par sekund na googli co su panicke ataky a vedela by si. Naco mylis ludi?
@babulkomale keď myslíš... googli ty.
@deti95060810 ja nepotrebujem.
Ber ako dobru spravu ze toto nie je len tak.Nieco si zazila,zrejme si na to nespominas co to bolo,co tento stav ,strach sposobilo.Naozaj to co teba trapi a obmedzuje a sposobuje uzkost ti vie dobry psycholog lahko pomoct odhalit.
Nemoze to byt skusenost napr aj z minuleho zivota?
@zuza265 neviem, ak áno tak ako na to prídem?
@autorka suhlasim s názormi, že to moze byt zacinajuca schizofrénia. Okolo 20roku zivota sa to zacina prejavovat...samozrejme moze sa aj neskor. Nevahaj a este dnes sa objednaj k psychiatrovi. Neries ty teraz minule zivoty a vyhladaj odbornu pomoc. To hned neznamena, ze ta napchaju neviem kolkymi liekmi. Vcasna diagnostika ti len ulahci zivot.
@lakebabe …no. Regresna terapia je sucastou psychologie. Sucasne ju psychologovia vykonavaju. Nesiaha len do tohto zivota, kedy mame napr spomienky zahmlene alebo si ich z nejakeho dovodu nepamatame, ale v nasom zivote sposobili problem, kt sa s nami taha. Ale mozu byt napr aj z obdobia vyvoja v brusku alebo aj zo zivota predtym… tolko k zosmiesnovaniu🙂 ale to teba zaujimat nemusi.
@zuza265 to nie je zosmiesnovanie. Regresna terapia je veľmi dobra v rámci psychoterapie.
Ale pokiaľ ma neliecenu chorobu ako schizofrénia alebo nejakú podobnu závažnú v prvom rade by som jej odporúčala navštíviť psychiatra na diagnostiku. Nie skúšat jedno cez druhé na vlastnú päsť. Tieto vážnejšie dg musia byť liecene medikamentami. Na vlastné oči som videla co porobilo s človekom svojvoľne vysadenie týchto liekov a nič pekne to nie je.
A to kedy zacalo?