Dobry den,chcela by som ist si dat nejake predpisat,respektive mi ich pani psychiatricka predpise sama.No ked citam po internete,ako je to chyba uzivat,ak nemas uplne taky stav,ze lezis a nic,tak som z toho zmatena.Chcem si pomoct,potrebujem fungovat,no nie si uskodit...
Myslim si,ze je na posudenie lekara,ze ci niekto antidepresiva uz potrebuje,alebo staci terapia. Ja som uzivala 1rok a velmi mi pomohli,zijem uz bez nich 2 roky.
Neviem ako by mali skodit. Ja beriem uz 2 roky a vdaka nim este zijem
@pribinak no v zmysle,ze skusit zvladnut bez medikamentov a ze to psychiatri predpisuju prilis rychlo,bez uvazenia inych moznosti a tak dalej,ze to treba pri endogennych,tazkych depresiach...potom zas opacne nazory,skusenosti nachadzam
@rebekamarcusko
@julka828 dakujem,kocky.😊
Pozri, netreba citat na internete a pochybných webovh výplody fantázie kde-koho.
Najlepšie urobíš, ak si nájdeš lekára, nepotrebuješ ani výmenný lístok a s tým lekárom (psychiatrom) prekonzultujes svoj zdravotný stav
Príklad: moja kolegyňa sa rozvadzala, bol to nechutný boj o deti, majetok aj psa. Veľmi ťažko niesla neveru svojho muža a následný boj pri rozvode
Brala 2 roky AD, lekár jej postupne znižoval dávky. Nedostavala žiadne konské dávky, ale dávku aby normálne zvladala prácu a deti.
Teraz je to už pár rôčkov a všetko je ok
@pribinak vdaka
@rebekamarcusko ahoj ..môžem sa opýtať aké si mala problémy,že ti ich predpísala ??? Kľudne ip. Ďakujem
@rebekamarcusko mozem napisat aj ja IP?
@julka828 Mozem napisat IP?
Kludne
Psychiatri ich naozaj nedávajú len tak. Teda naozaj odborníci, ktorí robia prácu svedomito. Antidepresiva na začiatku vedia byť na 2-3 týždne utlmujuce. Lebo lieky stimuluju mozog a je to pre telo šok kým si zvykne. Takže áno, začiatky sú ťažšie, no neskôr človek nevníma, že nejaké lieky má. Ja som sa nezmenila s AD, ale bola som opäť sama sebou, začala v poriadku existovať a zvládať situácie. Bohužiaľ hormónalne zmeny človek nevie ovplyvniť, no dnešná medicína už vie takéto veci riešiť a človek je opäť sám sebou.
@mimka1402 dakujem
@julka828 vdaka.😊
@irusa kludne mi napis do ip,lebo ja zabudnem a aj autorka 😁😂
@rebekamarcusko vdaka.😊
Napisat ze AD zhorsia stav je rovnake ako ked napises ze ATB znicia imunitu.
Velmi zalezi za akym ucelom sa predpisuju, davkovanie a samozrejme aj reakcia samotneho cloveka. Tak ako je vela druhov ATB tak je aj mnozstvo AD.
Z mojho blizkeho okolia poznam troch ludi co brali AD.
1. kamoske mama ochorela na rakovinu a sucasne sa rozvadzala. Rok ich uzivala. Vysadila. Pomohli jej, hovorila ze prestala vsetko tak strasne riesit, ze sa vedela lepsie odosobnit a ostat nad vecou.
2. Znamy alkoholik - na lieceni uzival, asi mesiac po lieceni vysadil, hovoril ze ho utlmovali, citil sa otapeny, vyskusal za tie roky vsetko mozne druhy, nesadli mu ani jedny. Tak funguje bez. A klop klop, aj bez alkoholu.
3. Kamoska cislo dva trpela nespavostou, tak dostala AD na lepsi spanok. NU nema a spava odvtedy dobre.
@soldi dakujem
AD Ti urcite neuskodia, ale pomozu fungovat a zit bez strachu, fobii a inych neprijemnosti.Poznam viac ludi co ich beru a vsetci su v poriadku, ale treba aj porozmyslat co Ta taha dole praca, partnet, problemy?unava, mysliet aj na svoj relax, nesnazit sa byt 100% niektori ludia su citlivejsi a vsetko viac prezivaju jedneho neuspech polozi dalsieho motivuje k este vacsej snahe
@luccija dakujem
Mne skodili. Nespala som. Ľudia sa ma báli. Bolo mi ešte horšie
beriem sertivan 0.50mg pre dlhodobu nespavost. Tiez som pre hluposti na internete nonstop vysadzala lieky - lebo uz som spala "3 mesiace". Nakoniec som sa nenaucila spat do 10r mojho syna. Pribrala som 20kg, mam problemy s pamatou, bola som nonstop chora. Rano som vstala a uz som bola v strese, ze v noci nezaspim. Cvicila som, spankova hygiena, meditovala som, pila som caje, dychala, vetrala ... ale lieky nie - lebo na internete pisu ako skodia. No idiot - co ti napisem.
Od januara som nasadila lieky - planujem ich brat 2-3 roky kym sa naucim spat. Mam toho fakt plne zuby a chcem sa vyspat a nie ze chodim ako matoha od rana do rana a o 11 hodine rano som taka unavena, ze zaspavam v MHD. Od noveho roku som na antidepresivach (musia byt AD na spanie, lebo samotne lieky na spanie ako je Valdoxan su navykove a funguje tak, ze cloveka uspia. Ja sa potrebujem naucit spat tak preto mam AD) Od noveho roka som schudla 7kg - ale aj cvicim (lebo niesom nonstop unavena) dokonca som o 3 poobede isla do mesta 😳 u mna nevidane kedze som bola nonstop unavena. Dokonca som usporiadala piknik a bola na kolobezke. Piknikovy kos mam doma 5 rokov a kolobezku 3 roky. Ani jednu vec som nevytiahla za tie roky - pretoze som bola unavena. Moj zivot je o 100% lepsi. Pokial mas predispoziciu, ze tie lieky fakt potrebujes, tak ti mozu velmi pomoct.
@kittykat22 dakujem.
@sszuzu8 vdaka.Ake si mala,prosim?Aky problem si riesila?
@sszuzu8 mozem ip?
Tí ktorí tu píšu ako im Ad škodili... Na začiatku je to ťažšie kým sa nasadzaju, je to normálne. U niekoho to je ťažšie u niekoho menej, ale ak to pretrvava je to zle zvolená liečba a treba to riešiť s lekárom predsa...
ale škodia podla mna, ked su nespravné dané, alebo dlhodobo brané, kazdý sme iní,
@dagmarovita ale tak niekto musi brat aj dlhodobo ked nevie fungovat bohuzial
@dagmarovita Každý liek, každá liečba ak je zle zvolena, môže byť zlá. Ale od toho je tu lekár aby to upravil. Každý sme iný a druhov liekov je tak veľa, že je veľa možností liečby.
@julka828 áno, len clovek si musi uvedomovat, kontolovat sa ako sa cíti, lebo moze byt ze si zvykne na zly stav hoci berie lieky a tie neucinkujú po case a clovek veri viac lekarom ako sebe, ze ma to tak byt, trpi a dava si tbl kazdy den rok dva..aj Mudr Palova, z Kosic, taka sikovna rozumna doktorka to spominala v nejakej relacii v radiu ze treba aj menit lieky, alebo lekara vyskusat ineho, ze ten moze mat iny pohlad, clovek na psychiatrickych liekoch by nemal trpiet, ja som zazila zlu liecbu, skoda toho casu a zbytocneho trapenia, su aj hociajaky lekari, neni lekar ako lekar
To píšu akí “odborníci” ?