Prosím vás sme na dovolenke včera ma zdraplo hnačky zvracanie. Bol tu doktor pichol mi injekciu a dal tieto ATB. Lenže ešte máme tri dni a chcela by som ešte troška na slnko. Nie dneska ale napríklad zajtra alebo ešte posledný deň. Máte skúsenosť s týmito ATB? Ďakujem
NEUŽÍVAJ TO PREBOHA JE TO JED! Na Slovensku sú zakázané! Nájdi si niečo o nich, môžu ťa navždy zmrzačiť, napádajú nervovú sústavu, kĺby, permanentné bolesti...dobre ti radím
Nájdi si napríklad na FB skupinu Ciprofloxacin toxicity group - stovky a tisíce príbehov
Ciproxin to je či to je to isté?
Lenže sa bojím keď to nebudem užívať že mi neprejde to zvracanie a hnačky resp že sa mi to vráti
Ak je účinná látka Ciprofloxacin/levofloxacin - hoď to do koša alebo to ideálne hoď do xichtu tomu magorovi čo to predpísal
@mala_zabka zjedla som zatiaľ dve tabletky
Pre pána boha
Hej ak to užívať chceš a máš záujem hrať ruskú ruletu, len do toho... Na otravu stačí 1... Čo by som dala za to, aby mňa niekto kedysi takto varoval....
@mala_zabka obsahuje to 500mg toho ciprofloxacin
Ešte mi dali imodium a mám tu so sebou čierne uhlie a enterol
Dávka pre koňa. Stále platí to, čo som písala o ruskej rulete. Ja som ich v minulosti bohužiaľ vzala. Je to rok a pol. Stále nie som po nich v poriadku a ktovie či vôbec niekedy budem.
@mala_zabka ty si normalna??? co ju tu takto prosim ta strasis? ciprofloxacin su uplne bezne antibiotika, predpisuju sa pravidelne a urcite nie su na slovensku zakazane, netrep hluposti....brala som ich niekolkokrat, aj moji znami a nikomu nic nie je, praveze su velmi ucinne
@michaelam2 len nech sa dobre vystraší a zahodí to. Že ste si nevytiahli čierneho Petra, gratulujem. Nie všetci majú to šťastie
Neplas sa hned prosim ta, na Slovensku nie su zakazane, ano su velmi silne to je pravda. Ja som ich brala pred 4 rokmi a ako jedine mi pomohli s mojim problemom a to som predtym uzila 17 inych atb a nic, trapila som sa dva roky a ciprofloxacin ma zachranil. Je pravda, ze pocas uzivania som mala bolesti hlavy, ale po liecbe to odoznelo a dnes nemam ziadne tazkosti.
@mala_zabka ale prestan tu pisat uplne klamstva ze su zakazane a ze je to jed a podobne blbosti preboha
Bože čo mám teraz robiť. Neviem. Keby som na sk je to iné ale čo tu
@mala_zabka NA SLOVENSKU NIE SU ZAKAZANE https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cip...
@autorka na slnko v ziadnom pripade nie pri ziadnych atb, tieto su obzvlast silne ale nemusis robit paniku kvoli 3 komentarom o jedoch.
autorka, robil ti lekar nejake testy alebo nie?
Normalne ich dober. Je ti uz lepsie ci este stale mas hnacku?
@michaelam2 závidím ti, že si po nich ok ❤️ good for you
Bežne sa tieto ATB dávajú aj u nás a URCITE nie su zakazany jed. mňa by zaujímalo na základe čoho ti dal toto na hnačku.. ale tak hádam lokálny lekár vie.
https://www.sukl.cz/fluorochinolonova-antibioti... český kontrolný ústav pre liečivá. Počítaj si a urob si názor sama a nie tu od odborníčok čo ich len podzobkali a nič o tom nevedia. Tu končím. Držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek ❤️
@mala_zabka netrepte somariny, vobec nie su na Slovensku zakazane, https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/ciprin..., bezne sa predpisuju, najcaastejsie na zapaly mocovych ciest. A vedlajsie ucinky maju ako kazde bezne predpisovane ATB.
@simca06022011 predpisuju sa aj na cestovatelske hnacky, ucinkuju na gramnegativne bakterie, aj na Shigelly, Vibrio cholerae, Salmonely...
@michaelam2 nerobil
Ja som mala ciprofloxacin predpisany na zapal stredneho ucha
ak uz po par tabletkach citis ulavu, tak maju opodstatnenie. Ale kupila by som si urcite aj probiotika a brala aj tie. Len minimalne par hodin odstup od ATB, lebo by tie probiotika nemali ziadny efekt.
Na zaklade coho ti dal atb? Robil nejake testy?