Ahojte. Viete poradiť aký je, prosím, odborný postup pri riešení problému s alkoholom? Na koho sa obrátiť? Vôbec neviem ako to funguje. Ďakujem.
najprv sa dá žiadosť ktorú potvrdí psychiater a tá sa odošle na príslušné zariadenie, viem lebo som sama liečila pred 7 rokmi na Prednej Hore
A musi sa najskôr navštíviť všeobecný lekár kvôli vymennemu listku? Ci rovno k nejakému psychiatrovi?
@alofinka A kde sa da taka žiadosť nájsť?
Ku psychiatrovi nepotrebuje pacient výmenný listok.
Na stránke olup predná hora
Najprv by som to riesila u psychiatra ambulantnou liecbou plus psychotrapie.Ak to je velmi zle, tak liecenie, ale co som citala je tazko sa dostat na liecenie kvoli miestu
@luccija Takže najskôr problém riešiť u nejakého psychiatra a ak by nepomáhalo, tak liečenie napr. na tej Prednej hore? A na takýto problém je nejaký špeciálny psychiater, ci je to úplne jedno?
Ano, psychiater lieci zavislosti, ale urcite chodit aj k psychologovi na terapie.Nie kazdy psychiater a psycholog sa venuje alkoholizmu, ked tak odporucu kolegu.Niektori psychologia su na uzkosti, depresie, poruchy prijmu potravy...pozistuj si.Aj ci nemate v meste klub anonymnych alkoholikov a chodit na stretnutia.
@luccija Aha, takže kombinácia psychiater a psycholog. Ďakujem Ti za rady 🙂
Ďakujem Vam dievcata 🙂
Pohladaj si aj tu na koni, je tu veľa diskusii na túto tému. A nájdeš veľa dobrých rád, postupov.
Záleží aj pre koho treba
@cacianka Dakujem za radu
Na psychiatra alebo na ambulanciu pre liecbu zavislosti