Po dlhom predlhom váhani a prečítaní milión diskusii pre a proti som už na 93,78% presvedčená, že sa dám zaočkovať. Samozrejme strach z vakciny a reakcií mam priam až paranoidny. Keďže ste tu mnohé/í na túto problematiku sčítaní a viete o tom určite viac ako ja, verím tomu, že mi budete vedieť poradiť KTOROU vakcínou?
Prosím vás veľmi pekne, nejak mi to rozumne zargumentovat - ktorou a prečo?
Rada by som tou najbezpečnejšiou pre zdravie. 🙏🙏🙏
Vopred Vám všetkým ďakujem za ochotu.
Mam autoimmune ochorenie, mala a stále mam strach z ockovania pre toto. Očkovana som pfizerom.
Odporúčate si dat pred tým urobiť nejaké vyšetrenia? Ak áno, aké a kde? Stačí z krvi u obvodnej?
@zdenka11081983 Pfizer je najbezpečnejši? Zrejme ti hio odporučili lekári?
Nebola som na žiadne vysetrenia. Proste som sla.
Chcela som pfizer.
@zdenka11081983 ďakujem
Astrou sa už ani neockuje
@pribinak prečo?
Nebol o ňu záujem
po Jansenne ti rychlejsie nabehne imunita co v tejto situacii nie je uplne na skodu. Ale zasa ti aj rychlejsie odide (skor nez po pol roku). Pfizer je ok.
Ja som Pfizerom zaočkovaná, a mám aj zlu zrážanlivosť krvi (rovnako ako moja mamina a jej rodičia , teda moji starí rodicia) . A dala som sa Pfizerom, vravela som aj lekárom aký mám problém , ukázala som výsledky z hematologie a vraveli že kľudne sa môžem dať očkovať, tým Pfizerom vo februári pojdem na 3.davku. Po tých prvých dvoch dávkach okrem bolesti v mieste vpichu (čo je po očkovaní normálne) som iné reakcie nemala. Som radaz že som sa dala očkovať, ako aj celá moja rodina. 🙏🙂☺️
@meluela
@summersunny94
Ďakujem
Aj kamoška mi radi Pfizer
Ja som na Tom podobne zvažujem .Len aj dojdcim dcérku ,mám astmu a nebola som na preventívke u obvodného strašne dlho .U nás sú všetci očko pfizerom .Tak mňa zaujíma či zenušky či ste boli pred očko aj na preventívke alebo ste šli ....
Prajem ti veľa zdravíčka , na tvojom mieste by som určite na Pfizer išla, cítim sa predsa len bezpečnejšie pred touto pliagou. ☺️
Johnson mi kamoš lekár povedal, že tou sa nemám dávať.. Ostali mi Pfizer alebo Moderna.. Modernou sa očkuje 100km od nás, tak asi len Pfizer..
@miselar môžme si podať ruky. Dojcim a som astmaticka. A ako naschvál, roky som nemala problémy, práve teraz sa mi začína prejavovať.... to je hlavný dôvod prečo si myslím, že není na čo čakať.
@summersunny94 asi áno tiež sa budem cítiť bezpečnejšie
@ibrunova ďakujem
ja sa liecim na stitnu mam Modernu, zajtra 3 davka.... endokrinologicky som sa nepytala
Phizerom. Ale sla som ked nebol možny vyber a šla som bez kontroly od OL, hoci viem ze krv nemam ukazkovu.
.Ale napokon som rada.Ak maš obavy zo stavu po očkovani, hned ako vyjdeš von po očkovani, daj si chladivu naplast _ kupit v lekarni. Pri prvej davke mi to nikto neporadil a trpela som.Pri druhej som si to dala na deň a dalsiu polku na noc a ani som nevedela že so po očkovani.
Krv by som mala mat v poriadku. Aspoň si myslím. Keby som nedojcila, už by som mala zlatú plaketu (30 odberov)
Ja som bola ockovana Astrou Zenecou, mamina robila dlhé roky v Medirexe, potvrdili jej že oproti Pfizeru majú ľudia Astrou Zenecou oveľa lepší počet protilátok po polroku po ockovani ako po Pfizeri alebo Moderne. Ale zase po Astre sú väčšie nežiadúce účinky ako po Pfizeri. U mna to boli teploty asi 48 hodín a bolesť kĺbov.
Ja som Modernou. Kvoli mojmu osobnemu presvedceniu a dokladnemu studovaniu najma zahranicnych zdrojov a sledovaniu ucinnosti vakcin z viacerych zdrojov (Media nepocitam ako zdroj) Pfizer, Astru ani Jhonsona by som si nedala.
ja mám autoimunitné ochorenie,reumu a vysoký tlak...mne hned pri prvej pridelili pfizera ,lebo ho dávali tým rizikovejším..moja mama a staršia dcera (ktorá má zlú krv) má modernu..manžel má pfizera -bol 10 dní dozadu a od včera je pozitívny....mladšia dcerka má choré srdiečko a čaká nás operácia-nesmie byť očkovaná..tak teraz len trpnem či od tatinka nenakazila...ja si nemyslím že sa dá povedať daj si tú alebo tú..každý organizmus to príjme inak...
Astru vylučujem, tou určite nie.