Akou vakcínou sa mám dať zaočkovať?

19. nov 2021

Po dlhom predlhom váhani a prečítaní milión diskusii pre a proti som už na 93,78% presvedčená, že sa dám zaočkovať. Samozrejme strach z vakciny a reakcií mam priam až paranoidny. Keďže ste tu mnohé/í na túto problematiku sčítaní a viete o tom určite viac ako ja, verím tomu, že mi budete vedieť poradiť KTOROU vakcínou?
Prosím vás veľmi pekne, nejak mi to rozumne zargumentovat - ktorou a prečo?
Rada by som tou najbezpečnejšiou pre zdravie. 🙏🙏🙏
Vopred Vám všetkým ďakujem za ochotu.

autor
19. nov 2021

Astru vylučujem, tou určite nie.

zdenka11081983
19. nov 2021

Mam autoimmune ochorenie, mala a stále mam strach z ockovania pre toto. Očkovana som pfizerom.

autor
19. nov 2021

Odporúčate si dat pred tým urobiť nejaké vyšetrenia? Ak áno, aké a kde? Stačí z krvi u obvodnej?

autor
19. nov 2021

@zdenka11081983 Pfizer je najbezpečnejši? Zrejme ti hio odporučili lekári?

zdenka11081983
19. nov 2021

Nebola som na žiadne vysetrenia. Proste som sla.

zdenka11081983
19. nov 2021

Chcela som pfizer.

autor
19. nov 2021

@zdenka11081983 ďakujem

pribinak
19. nov 2021

Astrou sa už ani neockuje

autor
19. nov 2021

@pribinak prečo?

pribinak
19. nov 2021

Nebol o ňu záujem

meluela
19. nov 2021

po Jansenne ti rychlejsie nabehne imunita co v tejto situacii nie je uplne na skodu. Ale zasa ti aj rychlejsie odide (skor nez po pol roku). Pfizer je ok.

summersunny94
19. nov 2021

Ja som Pfizerom zaočkovaná, a mám aj zlu zrážanlivosť krvi (rovnako ako moja mamina a jej rodičia , teda moji starí rodicia) . A dala som sa Pfizerom, vravela som aj lekárom aký mám problém , ukázala som výsledky z hematologie a vraveli že kľudne sa môžem dať očkovať, tým Pfizerom vo februári pojdem na 3.davku. Po tých prvých dvoch dávkach okrem bolesti v mieste vpichu (čo je po očkovaní normálne) som iné reakcie nemala. Som radaz že som sa dala očkovať, ako aj celá moja rodina. 🙏🙂☺️

autor
19. nov 2021

@meluela
@summersunny94
Ďakujem
Aj kamoška mi radi Pfizer

miselar
19. nov 2021

Ja som na Tom podobne zvažujem .Len aj dojdcim dcérku ,mám astmu a nebola som na preventívke u obvodného strašne dlho .U nás sú všetci očko pfizerom .Tak mňa zaujíma či zenušky či ste boli pred očko aj na preventívke alebo ste šli ....

summersunny94
19. nov 2021

Prajem ti veľa zdravíčka , na tvojom mieste by som určite na Pfizer išla, cítim sa predsa len bezpečnejšie pred touto pliagou. ☺️

ibrunova
19. nov 2021

Johnson mi kamoš lekár povedal, že tou sa nemám dávať.. Ostali mi Pfizer alebo Moderna.. Modernou sa očkuje 100km od nás, tak asi len Pfizer..

autor
19. nov 2021

@miselar môžme si podať ruky. Dojcim a som astmaticka. A ako naschvál, roky som nemala problémy, práve teraz sa mi začína prejavovať.... to je hlavný dôvod prečo si myslím, že není na čo čakať.

autor
19. nov 2021

@summersunny94 asi áno tiež sa budem cítiť bezpečnejšie
@ibrunova ďakujem

nika82
19. nov 2021

ja sa liecim na stitnu mam Modernu, zajtra 3 davka.... endokrinologicky som sa nepytala

monkasponka
19. nov 2021

Phizerom. Ale sla som ked nebol možny vyber a šla som bez kontroly od OL, hoci viem ze krv nemam ukazkovu.
.Ale napokon som rada.Ak maš obavy zo stavu po očkovani, hned ako vyjdeš von po očkovani, daj si chladivu naplast _ kupit v lekarni. Pri prvej davke mi to nikto neporadil a trpela som.Pri druhej som si to dala na deň a dalsiu polku na noc a ani som nevedela že so po očkovani.

autor
19. nov 2021

Krv by som mala mat v poriadku. Aspoň si myslím. Keby som nedojcila, už by som mala zlatú plaketu (30 odberov)

luna379
19. nov 2021

Ja som bola ockovana Astrou Zenecou, mamina robila dlhé roky v Medirexe, potvrdili jej že oproti Pfizeru majú ľudia Astrou Zenecou oveľa lepší počet protilátok po polroku po ockovani ako po Pfizeri alebo Moderne. Ale zase po Astre sú väčšie nežiadúce účinky ako po Pfizeri. U mna to boli teploty asi 48 hodín a bolesť kĺbov.

galioska
19. nov 2021

@pribinak možno na sk, ja žijem v UK som ňou očkovana a aj sa ňou preockujem ako aj ostatní ...

mamina0078
19. nov 2021

Ja som Modernou. Kvoli mojmu osobnemu presvedceniu a dokladnemu studovaniu najma zahranicnych zdrojov a sledovaniu ucinnosti vakcin z viacerych zdrojov (Media nepocitam ako zdroj) Pfizer, Astru ani Jhonsona by som si nedala.

marca12
19. nov 2021

@ibrunova mne zase lekarka v rodine odporucala Johnson a naopak pfizeru sa vyhnut. Ja som pfizerom a na tretiu davku pojdem asi tiez na pfizer,aj ked zvazujem aj Johnson na zaklade jej odporucani. Ale v podstate je to jedno cim. Vsetky su registrovane

michalka78
19. nov 2021

ja mám autoimunitné ochorenie,reumu a vysoký tlak...mne hned pri prvej pridelili pfizera ,lebo ho dávali tým rizikovejším..moja mama a staršia dcera (ktorá má zlú krv) má modernu..manžel má pfizera -bol 10 dní dozadu a od včera je pozitívny....mladšia dcerka má choré srdiečko a čaká nás operácia-nesmie byť očkovaná..tak teraz len trpnem či od tatinka nenakazila...ja si nemyslím že sa dá povedať daj si tú alebo tú..každý organizmus to príjme inak...

pribinak
19. nov 2021

@galioska možno na Sk? Tato debata je o SK

galioska
19. nov 2021

@pribinak Táto debata je o sk? Tak áno očkuje sa aj na sk astrou, ľudia sa chcú aj preockovat, nie každý chce mixovať vakcíny. .

pribinak
19. nov 2021

@galioska neockuje. Ti ktorí mali prvé 2 dávky asteu, 3. dávku už dostanú pfizer alebo modernú, NIE astru

galioska
19. nov 2021

@pribinak a tí čo majú prvú dávku tiež? To som teda nevedela, moja teta má prvú astru ide aj na druhú, tak neviem teraz🤷