Ako sa nechať vyšetriť, keď nemám hradenú zdravotnú?

terezia001
22. nov 2023

Ahojte viete mi niekdo poradiť ohľadom vysetrenia keď som chorá alw som zamestnaná v Čechách ale ešte nemám hradené zdravotné ? Žijem na Slovensku momentálne som chorá a volnopredajne lieky mi nepomáhajú…uvažujem že pôjdem na pohotovost aby vyšetrili a dali antibiotiká :/. Neviete náhodou koľko si samoplatca platí za návštevu pohotovosti ?

januska12323
22. nov 2023

Ak si zamestnaná máš aj platené zdravotné poistenie v ČR.

kacena4
22. nov 2023

ak platis poistenie v cechach ako zamestnanec, tak ti staci medzinarodny preukaz EU a pohotovost (ak tu nemas svojho dr.)

tiezjedna
22. nov 2023

Ako mozes byť zamestnaná, ale nemať este hradené zdravotné poistenie?? Pracuješ tam na čierno? Alebo na IČO a neplatíš odvody??

tiezjedna
22. nov 2023

Inak tu nájdeš orientačne ceny … https://www.praktickaambulancia.sk/zdravotna-st...

terezia001
autor
22. nov 2023

@januska12323 nebudem tu vypisovať toto okolo toho skratka nemám ešte hradené poistné preto sa pýtam n cenu samoplatca

terezia001
autor
22. nov 2023

@tiezjedna jezis Mária nebudem to tu vypisovať a rozpisovať krátka zdravotné budem mat platené až na konci mesiaca za cely mesiac pracujem vo firme kde to takto funguje s tým že mna prihlásia na všeobecnú zdravotnú v CZ a budem musieť chodiť k lekárom len tam len som momentálne teraz chorá a ešte zdravotné hradené nemám nechápem čo je ťažké odpovedať na čo sa pýtam a pýtať sa na niečo o com sa nechcem baviť

terezia001
autor
22. nov 2023

@tiezjedna ďakujem

viestta
22. nov 2023

@terezia001 nemusis ist na pohotovost, ako samoplatcu ta vysetri a osetri kazdy vseobecny lekar.

amelie2017
22. nov 2023

No ak tam uz pracujes, tak prihlasena musis byt od prveho dna. Ak nie, pracujes nacierno. Ziadne take, ze na konci mesiaca neexistuje. Ak si do slovenskej poistovne nedala ziadny papier, aktualne si samoplatca a mala by si si tie dni uhradit, lebo ti bude narastat dlh.

yanni
22. nov 2023

@terezia001 to je hlupost, co pises. Zamestnavatel je povinny nahlasit zamestnanca na zdravotke, socialke atd. hned dnom nastupu do rpace. Cize ak pracujes od 01.111. mala by si byt nahlasena od 1.11. Jasne, ze odvody uvidis az na konci mesiaca/zaciatkom dalsieho mesiaca na vyplatnej paske. Ale nahlasena musis byt. Do 30.10. si mala byt nahlasena na SK aj si tam robila/studovala/bola nezamestnana.

januska12323
22. nov 2023

@terezia001 keď normálne legálne pracuješ si prihlásená v zdravotnej poisťovni v Česku, je to fakt nemusíš ma o tom nijako presviedčať. Ak nelegálne tak si prihlásená ešte tu neplatíš navyše.

terezia001
autor
22. nov 2023

@yanni áno to je hlúposť čo píšem vy tam pracujete vi viete Ah bože…

terezia001
autor
22. nov 2023

@januska12323 🤡🤡🤡🤡 nikoho nepotrebujem presvedčovať čo si myslite je vaša vec…ja som sa pýtala koľko si samoplatca platí vyšetrenie na pohotovosti vy tady odbocujete od témy a keď neviete odpovedať na čo sa v diskusii pýtam tak zbytočne niečo písať

terezia001
autor
22. nov 2023

@amelie2017 🤦🏻‍♀️😂🤡

yanni
23. nov 2023

@terezia001 ano je to hlupost. Ak si riadny zamestnanec tak bud si poistena zo zakona v jednej krajine alebo v druhej. Pravdu nam nepovies, tak sa nehadaj. Ak robis na cierno, tak sa ani necudujem. A ci zaplatis? No jasne. A kolko, to ti nikto nebude viediet povedat. Zalezi ci vsetko ti budu robit. Ake vysetrenie, ake lieky atd. Ale prichystaj si niekolko stovak Eur.

huginko
23. nov 2023

@terezia001 a ako to maju vedieť, kolko platí samoplatca...chod a uvidís.

sense
23. nov 2023

Pred cca 5 rokmi som platila 25e plus 16 e odber a následne v lekárni lieky ale to si už nepamatam

1ryba
23. nov 2023

@terezia001 veď tam zavolaj. Záležitosť 1 minúty.

smajlik1469
23. nov 2023

@terezia001 darmo sa rozčulujete,však pokiaľ tu vypisujete,mohla ste napísať lekárovi,resp.mu zavolať.
A čo píšu príspevky majú pravdu,buď za Vás platí zamestnávateľ,alebo si zdravotnú platíte sama,pokiaľ ste to neplatila a chcete vybabrať so systém,časom systém vybabre s vami.Ciciať to áno,ale dávať nie.Nevidím dôsov prečo to jeden môže platiť a další nie,a potom sa rozčuľujú a vypisujú aký je to štát čo nedá materskú,čo nedá dávku v nezamestnanosti atď.

terezia001
autor
23. nov 2023

@sense ďakujem veľmi pekne 🙂

terezia001
autor
23. nov 2023

@huginko neviem možno tu niekdo bol raz niekto v takej situáci preto sa pýtam

terezia001
autor
23. nov 2023

@smajlik1469 ja by som sa možno nedarmo rozčuľovala keby tu nebol taký hlúpy národ ktorý nevie nič a melie si svoje 🙂 vy nieste zamestnancom tam kde ja takze neviete a vysvetľovať vám to fakt nebudem keďže to nieje absolútne vôbec dôležité a nesúvisí to s tým čo som sa pýtala keď sa nudite a chcete rýpať a neviete čo zo sebou tak mi vás je ľúto ďalej vás ignorujem

monikkatt
23. nov 2023

@terezia001 tak ked je tu taky sprosty narod ktory nic nevie tak naco sa pytas? Hybaj k doktorovi a tam uvidis kolko budes platit

terezia001
autor
23. nov 2023

@monikkatt tak nepýtala som sa zrovna tých sprostých viete ale čo narobím inteligentný mi už odpovedali takze som o niečo múdrejšia pekný večer 🙂

luccija
23. nov 2023

A načo chces ísť na pohotovosť s nejakou virózou?
Pozri sa normálne choď k obvodnej a daj sa vyšetriť a nikomu nič nehovor ...keď tak príde Ti potom vyúčtovanie od poisťovne.U nás nemáš nič ukončené predpokladám...ale drzá si ako opica😝
Za vyšetrenie crp zaplatíš pár eur, keby daco

mondolina
23. nov 2023

@terezia001
lebo ty si výkvet inteligencie ako čítam.

zara0201
23. nov 2023

U nás na APPS zaplatíš ako samoplátca 50 eur za otvorenie dverí, ďalej k tomu výkony podľa cenníka- cena bodu x počet bodov (podľa toho čo budú robiť). Lieky na predpis v lekárni v plnej výške.

terezia001
autor
23. nov 2023

@luccija chovám sa len tak ako sa druhý chovajú ku mne a na čo chcem ísť na pohotovost ? Ďalšia hlúpa otázka na ktorú mám hlúpu odpoved ale hádať sa tu nebudem na to nemám čas 🙂 lekári nieste ale hlavne že viete či mám nejakú “hlúpu vyrozu” aj cez klávesnicu do prdele máte nadľudske schopnosti asi 😀 ako hovorím hlúpy kúsok národu sa tuna ozval

terezia001
autor
23. nov 2023

@zara0201 som si toho samozrejme všetkého vedomá ale momentálne nemám na vyber 🙂 len dúfam že sa doplatím

terezia001
autor
23. nov 2023

@zara0201 a ďakujem