Ako fungujú so svojimi bábätkami mamičky, ktoré majú zdravotné obmedzenia?

30. okt 2022

Ako fungujú so svojimi bábätkami mamičky, ktoré majú zdravotné obmedzenia - musia v noci spať. Napríklad nemôžu vykonávať ani prácu v noci. Ako potom počas materstva vstávajú v noci k dieťatku x krát za noc? Veď musia byt nevyspaté. Pomáha im partner, niekto z rodiny? Sú niektoré diagnózy, pri ktorých sa musí dbať na pravidelný ničím nerušený spánok.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
30. okt 2022

Mam známu, čo má epilepsiu a o bábätko sa v noci staral otec alebo babka.

marianarem
30. okt 2022

Ja mam dlhorocne problemy so spankom a k tomu dalsie problemy s nervovou sustavou - uzkostne/panicke stavy a ine. Ked zle spim, tak sa tieto problemy velmi zhorsuju. U nas vstaval k malemu manzel, maly nebol.kojeny. Nastastie nam od 2 mesiacov prespal noc, takze bolo po probleme.
Moj muz velmi chcel.dieta, takze bol ochotny sa do toho velmi vlozit a je mi velka opora. Ak by to tak nebolo, tak by som sa pravdepodobne radsej rozhodla nemat dieta, hoci jedno by mi to nebolo.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
30. okt 2022

ak mas zdrav. obmedzenie tak kym prides k dietatu, tak musis vyriesit kto s dietatom bude v noci alebo pocas dna kym ty nemozes. Ak nemas partnera alebo rodinu tak treba nasetrit peniaze a zabezpecit si platene strazenie dietata. Ale predpokladat, ze ty si chora a vsetci sa postavia na hlavu je naivne. Pravda je taka, ze dieta sa narodi a kazdy od teba pojde na mile daleko - pretoze starostlivost o dieta moze byt velmi narocna a dostanes skor ci neskor odpoved, ze ked si dieta chcela, tak sa mas starat. Ale nie je problem len s novorodencom - ale dieta ked mu idu zuby, ked je chore preplace, premrnci cele noci.

Inak ak sa budes starat o dieta a vies, ze ti potom bude blbo, aby si ho nezacala neznasat. Pretoze nespat cele noci a potom sa usmievat je velmi tazke aj pre zdrave matky, nie to pre take, ktore budu mat este zdrav. obmedzenia.

tosomja
30. okt 2022

Prepáč, ale keby som mala zdravotné problémy, ktoré mi nedovoľujú sa o dieťa postarať, tak ho nechcem. Radšej. Iné je to, keď matka ochorie po pôrode, vtedy na výber nemá a je odkázaná na pomoc druhých.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
30. okt 2022

A preco chces zit bez sexu. Ked v noci musis spat, mozte sexovat cez den.

pribinak
30. okt 2022

Nerozumiem…..prečo si myslíš že sexovat môžeš len o polnoci? Veď to sa dá hocikedy.
Trosku prehodnot svoj pohľad na tuto aktivitu

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
30. okt 2022

Máš na výber aj nehormonalne možnosti ochrany, nie je to len abstinecia. A naozaj sex sa dá skĺbiť aj s pravidelným spánkom a pracovnými povinnosťami.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
30. okt 2022

Mozes sa nechat aj sterilizovat, to je 100%. Ale kombinovat HAK s prerusovanou by malo stacit.

viestta
30. okt 2022

Musíš sa poradiť so svojím lekarom

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
30. okt 2022

No myslím, že po mozgovej ti HAK nikto nepredpise

viestta
30. okt 2022

Sterizacii so zdravotných dôvodov ti spravia. Ale tie dôvody musia byť objektívne, nie tvoj subjektívny pocit.

ivangeline
30. okt 2022

Tazko. :D Ja tiez potrebujem spanok,aby som bola ok. Prve mesiace som proste podrazdena a nervozna a naladova a spomalena.. :D Potom (aspon u mna) sa tie deti menej budia. ;) 2 az 3x je ok.

jaskolka
30. okt 2022

Tak jedine u teba sterilizácia, to nemá nijaké iné zdravotné problémy, ale keď nechceš dieťa kvôli spánku, tak nic iné ako 100%ochranu nevymyslis. To by si sa musela poradiť s gynekológom
Existujú muži, čo nechcú deti, ale bez sexu veru ani jeden byt nechce.
Samozrejme, dá sa s partnerom dohodnúť, že on pôjde na vazektomiu, ale to už by musel byť ozaj stabilný partner, manžel.
Inak sa nedá to v podstate poradiť, HAK užívať určite nemôžeš po mozgovej príhode, jedine iné metódy(kondómy, pesar, krémy) a podobne

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
30. okt 2022

Tak sterilizácie 🤔

kittykat22
30. okt 2022

hmm ale adoptovat dieta si single zena ktore je po mozgovej prihode - to si nemyslim ze splnujes zakladne pravidla na adopciu. Pozri tu do skupiny. Viem, ze adopcia dietata je velmi komplikovany proces a niesom si ista, ci par nie je poziadavka pri osvojeni dietata.

Ako najst partnera ti neporadim. Ale to nebude tym, ze si po mozgovej prihode. Poznam baby ktore maju horsi zdrav. stav ako ty a partnera maju. nechces skusit nejaku terapiu? Zlyhanie antikoncepcie je casto "vyhovorka" ako prist k dietatu. Stava sa to veeeelmi vynimocne a ty na to vsadzas ako keby to tak mala kazda druha. Napadlo ma, ci si nechces takto nechat spravit dieta. Pocitaj s tym, ze bejby pojde do striedavej strarostlivosti ked sa otec prihlasi. A to uvidis este ten cirkus na sudoch.

Neviem ti poradit ako s tym. Ja som v zahranici s muzom sama a musela som sa dlhodobo vzdat spanku, potom prace a zostat doma s dietatom pretoze boli problemy. Nikto sa mi o dieta nepostara a platili sme chuvy. Mat dieta je velmi draha a fyzicky narocna disciplina. Najlepsie spravis, ked si najdes muza so zazemim a rodinou - napriklad ze mozes byvat u nich v dome a mama je na dochodku a vstane k dietatu. ALe pocitat, ze niekto k nemu bude vstavat 2-3 roky aby si sa ty mohla vyspat je nerealne.

Inak pises, ako to robia ostatne mamicky - pravda je taka, ze vela mamiciek dieta nezvlada, partnera nezvlada, je to cele tazke a matky casto nespia, nemaju peniaze, uvazuju z coho uvaria jedlo, za co nakupia oblecenie. V skratke - vela zien to nezvlada alebo sa vzdavaju jednej, dvoch, troch veci v prospech rodiny (citaj dietata). Nie je to tak, ze ked chces, tak o ide. Ano ide, ale za aku cenu

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
30. okt 2022

pretoze pises, ako zlyhava antikoncepcia horom dolom. To nie je pravda. To su kecy ktore si baby vymyslaju ked chcu dieta a neberu prasky - preto som ti to napisala. Inak ako pises o dietati a nemas ani partnera, ani vztah a manzelstvo uz vobec a riesis dieta? A to ti pride normalne? Tak najskor si najdi muza a potom ries ten zvysok. Ak chces muza, vztah, zasnuby a svadbu tak to ta caka peknych 4-5 rokov nez k tomu prides. Muzi neskacu pred oltar lebo je nedela. Vynimocne sa hrnu do svadby. Do dietata detto. Takze na dieta mas celkom cas.

sense
30. okt 2022

Ak môžeš Hak tak ty Hak alebo teliesko nehormonalne à chlap prezervatív. A tam je už šanca ozaj takmer nulová žeby zlyhali obe. A dajte k tomu etse rátanie plodných a neplodnych dní a ak by sa napriek trom spôsobom ochrany za darilo tak začnem ozaj veriť na božiu vôlu.

thoughtfulweirdo
30. okt 2022

Keď sa bojíš tehotenstva, dbaj na poctivú kombináciu minimálne dvoch druhov ochrany, existujú rôzne barierove a chemické.

panda21
30. okt 2022

Ak sa bojíš tak kľudne aj 3 ochrany. Ženský kondom, mužský kondom a hak. A môžeš to doplniť aj krémom to máš rovno 4 druhý ochrany naraz.

tosomja
30. okt 2022

Bez deti možno. Ale bez sexu asi ťažko. Jedine s takými istými problémami ako máš ty.

tosomja
30. okt 2022

Prečo nemôžeš sterilizáciu? Aký je na to dôvod? A muž môže používať kondóm a sexovať cez deň, keď v noci chces spať. Podľa mňa si to vymyslela, len aby tu bola "zaujímavá téma" lebo kto chce hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody 😉