Aké účinky má pitie 3 - 4 litrov vody za deň?

3. okt 2020

Je tu niekto kto pije 3-4 litre cistej vody za den?
Ja uz tyzden a chcem vediet od tych co to dodrziavaju minimalne 3 tyzdne a viac ze ake ucinky to na vas malo. Dakujem

tamaee
3. okt 2020

No všeobecne voda pomáha na zlepšenie nálady , metabolizmu a je veľmi dôležitá človek ktorý malo pije môže mat zhoršenú pleť ,horšie sa mu učí , sústredenosť ,nálada a tak ďalej takze ak už nejaké účinky tak len a len pozitívne ☺️

evamea
3. okt 2020

@tamaee Veľké množstvo vody ale taktiež zaťažuje obličky.

sense
3. okt 2020

Ziadne pijem bezbe tolko, ked vypijem mebej ako 3 sa mi toci hlava a mam nizjy tlak

tamaee
3. okt 2020

@evamea Ano akurát má napadlo no dospelý človek by mal vypiť niečo najviac 2 litre myslím niesom si istá ale viem že najviac by sa malo pit od nejakej 11AM do nejakej 4 Pm potom na večer keď človek začne vela pit už zaťažuje obličky

tamaee
3. okt 2020

Ja som malo pila a skončila som v nemocnici 🙏🏼

evamea
3. okt 2020

@tamaee ideálne je sa riadiť pocitom smädu. Niekto vypije liter, niekto dva, iné je to v lete... Nedá sa presne určiť presné potrebné množstvo tekutín pre všetkých ľudí. 🙂 ak niekto však pocit smädu nemá, vtedy je potrebné si podľa mňa určiť množstvo, ktoré vypije. Inak je to zbytočné sledovať.

zuzanaam
3. okt 2020

Zničenie obličiek. Nenadarmo sa hovorí, všetko s mierou. Podľa Ajurvédy má človek piť iba vtedy, keď je smädný.

asia83
3. okt 2020

Mne to akurát spôsobovalo zavodnenie organizmu. Teraz sa riadim tým, že pijem keď som smädná, čo nikdy nie je. Pijem iba okolo 500-700 ml denne.

asia83
3. okt 2020

@zuzanaam 👍

tamaee
3. okt 2020

Práveže pocit smädu organizmus tým dáva najavo že je dehydrovaný

majamat
3. okt 2020

dospely clovek ma vypit 30-40ml na 1kg hmotnosti za den, v zavislosti od fyzickej namahy a teploty ovzdusia. cize v klude, ked poriadne nic nerobime, staci 30ml a ak je teplo,a lebo sa namahame, tak 35ml, pripadne ak oboje, tak 40ml. a z toho by sa mal odcitat podiel tekutin v strave. niekde som citala, ze az 800-900ml,a le zda sami to vela, asi zavisi aj od toho co jeme. mohli bysme odratat minimlane 500ml.

ak pijes viac, zbytocne zatazujes oblicky. je fakt, ze ked vela pijes, nastartujes si velmi ryhcly metabolizmus vody, ze vsetko odchadza von a mozes byt opat smadna. cize sa ti zda, ze to potrebujes,a le to je len dosledok namerneho pitia.
uplne najlepsi ukazovatel toho, kolko ti treba tekutin, je farba mocu. ak je tmavy, pijes malo, ale pozor, rano tmavysi byva prirodzene, elbo v noci nepijeme. cize tyka sa to farby mocu cez den. ak je velmi svetly, az skoro biely, pijes vela.

sara07
3. okt 2020

velmi jednoduché učinky to má hlavne, očista tela nie je lebo obličku chudata vkuse makaju bez oddychu, čiže to len preletí telom lebo musi v podstate
a týmto štýlom za chvilu obličky si človek odpali

alienkami
3. okt 2020

Všetkého veľa škodí. Aj vody. Môžu sa vyplavovať dôležité minerály, preťažujú sa obličky. Najlepšie je sledovať farbu moču ako písala @majamat aby nebol tmavý, ale zase ani bezfarebný. Závisí to od hmotnosti, fyzickej záťaže, teploty vzduchu, vlhkosti vzduchu... Ovplyvňuje to viacero faktorov.

evkamotka
3. okt 2020

Ziadne, bezne pijem 3l nie ako kura ale ako obycajny pitny rezim

matapo
4. okt 2020

...nic netreba prehanat, ani sa nalievat stale vodou. Poskodenie tela sa u mladych ludi neprejavi hned ale po mnohych rokoch... Tie 2-3 litre budu pre priemernu osobu tak akurat...

marvin1234
4. okt 2020

Ja som si tak spustila migrénu, ktorú som nikdy pred tým nemala a odvtedy pravidelne

janetinka27
4. okt 2020

prilisne prelievanie vodou odplavuje z tela aj potrebne latky.praveze som natrafila na clanky,kde upozornuju pred prilisnym nadajanim. aj neustale upijanie z flasky narusa citlivy prirodzeny pocit smadu. znama chudla a tiez jej naordinovali 30ml vody na kilo vahy,tak pri 116kg sa musela prelievat vodou ako potrubie.

majamat
4. okt 2020

@janetinka27 ja som mala uz skoro 95kg, ked som zacala chudnt a teda to as tiez skoro 3l. no uz je to menej.

andreatytler
4. okt 2020

@evamea Prave ze pocit smadu nie je dobry indikator. Vela ludi to ma posunute alebo dokonca nie su smadny vobec aj ked su uz dehydrovany. Ako vravi @majamat, najlesi indikator je farba mocu. Ma byt ako slama... velmi slabo zlty.

andreatytler
4. okt 2020

Ja si pitim vody drzim pod kontrolou pelovu alergiu a od maja do jula kazdy den vypijem 12-15 poharov vody kazdy den.
Treba mat zdrave oblicky. Ak su zdrave, tak ich nezatazujes, len pracuju ako maju. Oblickam skodi ked sa pije malo. Sleduj si clenky, ak ti zacu puchnut po tom ako zacnes pit vela vody, znamena to ze ti oblicky nepracuju dobre a voda sa ti zadrziava v tele. Vtedy jednoducho uber z mnozstva vody.
Ale pri viac ako 2 litroch denne sa z tela viac vyplavuju vo vode rozpustne latky ako vitamin B, C, H. Preto je dobre brat tieto vo vyzsich mnostvach.

bluka2
4. okt 2020

Ja pijem toľko aj viac. Inak sa cítim na kompletku vysušená, celkovo horšie, moc žltý a aj pokozku mám hneď suchsiu. Cukor mám v top poriadku. Inak záleží aj podľa toho, akú stravu človek je, lebo ide o balance voda-cukor v organizme. Ja jem veľa ovocia, tak možno aj preto potrebujem dosť vody. Na deťoch vidím úplne inak tiež blahodárne účinky vody. Vtedy lepšie jedia hneď...

bluka2
4. okt 2020

@andreatytler zaujímave, to s tými vitamínmi je logicke, ale nikdy som to nevzala do úvahy. Ďakujem za túto info

andreatytler
4. okt 2020

@bluka2 Zaujimave ze pijes tolko vela a stale si vysusena. Ako dlho uz pijes tak vela.
Mozno ti treb sol. Ta zadrziava vodu v organizme... lebo ak sa len pije vela a je velmi malo soli, oblicky to hned vylucia a v tele ostane malo. Ak si das 2-3 pohare vody, o 1 hodinu mas plny mechur ale ak si das za 2-3 poharmi stipku soli, nemusis na zachod aj niekolko hodin. Ale zalezi od toho kolko soli jes celkove v strave. Sol nie je len zla... ona je v skutocnosti velmi dolezita.

marca12
4. okt 2020

To je vela vody. Zvaz,ci potrebujes tolko vody. To su nezmyselne clanky kolko vody by sme mali vypit. 2 litre stacia,pokial nemas extra fyzicku zataz a vela nevypotis.

bluka2
4. okt 2020

@andreatytler To som zle napisala asi. Vysusena sa citim, ked sa mi stane, ze tolko nahodou nepijem. Raz za cas su take situacie, ako ked clovek ide v autobuse bez WC 12 hodin s jednou prestavkou a take situacie z 3. sveta :D inak vzdy pijem tolko. To je pravda, soli konzumujem absolutne minimum. Som si tak odvykla, ze niekedy v restauracii sa mi jedlo zda prilis slane. Aspon 15 rokov uz a som uplne zdrava, t.j. aspon 6 rokov ziadne lieky,ale uz to ani nepocitam. Kvoli robote chodim pravidelne na velmi kompletne zdravotne prehliadky.

bluka2
4. okt 2020

@andreatytler To je super tip s tou solou. Fajn na situacie, ked nie je WC

bluka2
4. okt 2020

@andreatytler je pravda, ze pijem dost kokosovej vody, asi sa mi to ziada kvoli tym mineralom. Tak 5 kokosov denne (niekedy menej, niekedy viac)

marlent
4. okt 2020

@bluka2 boze cerstva kokosova voda je uplnaa ale ze uplna zavislost...
Ked aom bola vv afrike tak domaci sup na palmu osekali otvorili a davaj...hned by som si dala

bluka2
4. okt 2020

@marlent ale mi hovor. Ja som taky dobry zakaznik, ze mi domov donesu kazdy den cerstve. Europa v tomto uplne utrpenie, najvacsie vylohy na kokosovu vodu, ktora sa chutou vyrovna tej cerstvej