Aká je príčina tvorby zapálených vyrážok?

bilotti
25. okt 2022

Ahojte,
Už dlhšie sem postujem problémy s mojou tvárou čo sa týka tvorby vyrážok. Ozyvam sa zas, už po kompletných krvných a hormónalnych testoch. Všetky mám v poriadku, dokonca som absolvovala aj test na helikobaktera, takisto je to negatívne. Ale vyrážky sa mi naďalej tvoria. Navyše mám asi všetky tipy akné.. Už som skúsila naozaj všetko. Nejesť mliečne výrobky, nejesť múku. Na pleť som vyskúšala hádam naozaj všetko od biodermy, LA roche posay, kórejskej kozmetiky až po antibioticku liečby od dermatológa (zineryt, skinoren...) Som naozaj zúfalá.

76california
25. okt 2022

Antibiotickú ale orálnu liečbu si absolvovala?

bilotti
autor
25. okt 2022

@76california lokálnu antibioticku liečbu- zineryt, skinoren, akneroxid

nerya
25. okt 2022

Čokoláda, cukor

j93375
25. okt 2022

.

76california
25. okt 2022

@bilotti mne to tak laicky príde, akoby to bol nejaký vnútorný stály zápal...poraď sa s lekárom, možno tie antibiotiká - nejaké širokospektrálne - by urobili "službu"...

bilotti
autor
25. okt 2022

@76california áno je to možné, mám malinko zvýšenú sedimentaciu, ale že vraj nič hrozné.. To mi povedala všeobecná lekárka

alexnina777
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elenka74
25. okt 2022

@bilotti Ja som brala tablety Entizol a používam krém Soolantra a veľmi sa pleť zlepšila

bilotti
autor
25. okt 2022

@alexnina777 ďakujem, určite sa mu ozvem.

tanyan
25. okt 2022

Detox? Probiotiká? Ako sa píše hore - žalúdok a črevá zvyknú byť hlavnou príčinou. Možno to nie je alergia / intolerancia na konkrétnu potravinu, ale na kombináciu, ktorú telo ťažko spracúva.
Pitný režim vyzerá ako? Obličky sú dostatočne priebežne zaťažované?
Možno by pomohla aj dojčenská voda namiesto tej z kohútika...

bublinka1426
25. okt 2022

@bilotti CREVO. treba pozriet,( nanosy, usadeniny, parazity, crevne bakterie zle, hniloba) taketo zapaly suvisia povacsine s Travacim systemom. drzim palce..zaludok, pecenove testy, ...

bilotti
autor
25. okt 2022

@bublinka1426 ako to myslíš? Gastroskopiu? Tú hadicu do hrdla?

bilotti
autor
25. okt 2022

@tanyan uvažovala som nad detoxom. Ale vôbec neviem aký, respektíve čo použiť. A probiotiká neberiem.
Takisto neviem ktoré patria k tým kvalitnym.. beriem len vitamíny- C,D+zinok, B vitamíny a A+E... Pitný režim mám pravidelný 1,5l každý deň.

bublinka1426
25. okt 2022

@bilotti tak najrpv sa poradit so svojou lekarkou popriade koznou. pri detoxe vsetko svisntvo ide cez kozu, takze mozes mat este vacsi zapal ked sa telo zacne cistit. este ma napada hormonalne zmeny, vykyv.

matkahelka
25. okt 2022

@bilotti moj svagor mal toto z helicobaktera. ked ho preliecil, vyrazky zmizli

bilotti
autor
25. okt 2022

@matkahelka áno viem, že to takto býva.. Ale ja ho nemám a fakt si neviem rady

janasim
25. okt 2022

@bilotti zuby rtg ,možno skrytý zapal

matkahelka
25. okt 2022

@bilotti ako vies, ze ho nemas? bola si na endoskopiu? svagrovi ho tiez zistili az biopsiou.

bilotti
autor
25. okt 2022

@janasim a to by som nepociťovala aj tak bežne? Hoci malinku nepatrnu bolesť?

bilotti
autor
25. okt 2022

@matkahelka nie nie, na to som nebola..len mi brali krv a zo stolice vzorku zobrali.

matkahelka
25. okt 2022

@bilotti zavolaj na gastro alebo precitaj par clankov na nete, len male percento helico sa zisti zo stolice a este mensie z krvi. my sme mali helico cela rodina, krv a stolica negat opakovane, biopsia pozitivna hned

bejustek
25. okt 2022

@ bilotti https://www.aestheholic.com/aestheblog/mykotick...
a odporúčala by som ešte iProbio-Mikrobiom+.

matenka
25. okt 2022

Celiakia, crohnova choroba, alergia na mlieko- hladaj problem s travenim, bola som na tom rovnako

tanyan
25. okt 2022

@matkahelka Helicobaktera má skoro každý, problém však je iba pri premnožení. Ja som mala v krvi 40-násobok hornej hranice a prejavilo sa mi to suchými šupinatými fľakmi na bruchu, chrbte a pažiach... Bola som potom aj na gastro a iba mi intenzívne poubližoval s tou hadicou, predpísal lieky a povedal, že už nemám k nemu chodiť, lebo to aj tak budem mať do konca života...

tanyan
25. okt 2022

@bilotti Neviem koľko vážiš, ale človek s váhou 50 kg by mal vypiť 2 litre za deň.
Kvalita prijímaných tekutín tiež rozhoduje.
Probiotiká nemusia byť značkové, stačilo by aj Hylak forte - podporuje rast vhodných črevných baktérií prirodzenou cestou, pomáha pri úprave pH prostredia, a tým prispieva k normálnej činnosti tráviacej sústavy. https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/hyl...

Neskúšala si napríklad ráno na lačno pohár teplej (nie studenej, nie horúcej) vody?

lucka_ke
25. okt 2022

kamoška to mala z helicobactera, 3x jej tvrdili, že nemá až po endoskopii sa potvrdilo že áno, po preliečení jej vyrážky zmizli, je to nepríjemné vyšetrenie ale najpresnejšie

surama
25. okt 2022

@bilotti Kedysi som s tym mala problem a zlepsilo sa to az ked som zmenila pracu a mala menej stresu a prestala jest tmavu cokoladu (biela mi nerobi nic :D).

bilotti
autor
25. okt 2022

@tanyan vážim cca 52 kg. Pohár teplej vody s citrónom pijem každé ráno po prebudení 🙂 a ten detox? Nepoznáš niečo dobré? Ja sa v tom vôbec nevyznám

tanyan
25. okt 2022

@bilotti Ak máš každé ráno pohár teplej vody s citrónom a dopĺňaš vitamíny, tak ešte prichádza do úvahy ako príčina zloženie stravy. Možno by vedel poradiť nejaký výživový poradca, aby bola strava ľahká a zároveň dostatočná.
Osobné skúsenosti s detoxom nemám. Treba si nájsť formu, ktorá ti bude vyhovovať.
Avšak, nie je zhoršenie stavu pleti aj následkom toho detoxu, ktorý vlastne už robíš s tou teplou vodou a citrónom?

surama
26. okt 2022

@bilotti Pohar teplej vody s citronom kazde rano je uz davno vyluceny mytus, ze je to zdrave. Nikto to uz neodporuca. Svokra, ked toto povedala na gastre, tak ju lekarku zvozila pod ciernu zem, ze nechape, co s tym ludia maju a potom k nej chodia s problemami, ze maju problemy so zaludkom, pankreasom... Fakt nie.