Zamerne nepíšem malé deti. Zaujima koľko ste ochotný dať na seba, dieťa, manžela za mikinu či sveter. Dcéra si vypýtala mikinu pod stromček (ako ten drahší, väčší darček) za 150 eur (teraz v akcií). Čo si o tom myslite? V akých cenových reláciách sa pohybuje vy za takýto vrchny kus oblečenia?
Za sveter ci mikinu by som bola ochotna dat tak max do 30-40 eur, ale to by uz musel byt ozaj pekny kusok, po ktorom mi “srdce pisti”. Nezvyknem minat vela na oblecenie, radsej zmysluplnejsie veci. Netvrdim, ze nemam, ale nedam 😁
Do 50€ a to netriem žiadnu biedu. Výchovu smerujem k tomu aby si uvedomil hodnotu vecí a že peniaze nepadajú z neba. Pokiaľ chce drahšiu vychytávku, môže na to obetovať peniaze čo má našetrené...vtedy si samozrejme veľmi dobre rozmyslí či to naozaj chce 😁
Nikdy by som nedala 150 eur za mikinu, a to ani pre seba. Predpokladám ze nejaka "dizajnovka", kde za hovno v alobale so znackou si priplatis 800 %
Co mame "lepsie" mikiny, ako tomy h. tak cena okolo 35-45 eur - vsetko kupovane v akciach, vypredajoch
Toto nie je temou tvojej otazky, ale realne tie vysoke ceny "su pre chudobnych". Bohati ludia sa neraz zucastnuju specialnych eventov, kde si kupuju polozku v povodnej hodnote 200 eur za 30 eur ... a tí chudobní potom len čumia a chcu sa im rovnat, tak to kupia za 200 eur
PS: 150 eur by mi nerobilo problem dat - z principu to vsak nespravim
Dobrý deň. 150€ za mikinu je naozaj veľa, vy sama to dobre chápete ako aj väčšina dospelúch ľudí. Na toto používam jeden trik. Napíšte na papier číslo 150€ a pod to skúste vypísať všetky veci, čo by si za to vaša dcéra mohla kúpiť. Vedľa toho napíšte opäť 150€ a pod to napíšte "mikina". Netvrdím, že je isté, že si to niekto v teen veku hneď uvedomí ale minimálne ho to donúti premýšľať. Ako si myslíte, že bude narábať so svojimi peniazmi keď bude staršia ? Určite je nutné viesť ju k správnej ceste už teraz. Ak si chce mikinu kúpiť sama prosím. Viem, že svoju dcéru milujete. To je super, teším sa. Oveľa viac jej však pomôže ak jej aspoň skúsite vysvetliť ako to vo svete funguje.
Nemám problém raz za čas dať za mikinu 150 eur. A keď je to darček na Vianoce,tak úplne v pohode.
Teraz sme objednavali synovi mikinu za 30€ zo 100%bavlny, cize ziadna umelina. Bola v akcii, ale viac mi pride uz cez kedze rastie a tu mikinu bude mat mozno 10x na sebe, lebo ich ma viac.
150€ by som dala max sebe, alebo muzovi na zimnu bundu, ktoru vynosime roky a nie dietatu co kazdu sezonu meni cely satnik.
150 je za mikinu dosť. Osobne mi žiadna handra za toľko nestojí.....
Vved nech si zarobi. Brigada, alebo nech si spori peniaze za vsetky sviatky. Nech sa nauci, aku hodnotu ma 150 E.
A odpoved na Tvoju otazku, kupujem jednoduche a lacne veci z Lidlu, z Tesca, z bazara. Viac penazi som ochotna dat za topanky, ale urcite nie 150 E.
to co je za znacku mikiny, za 150€?? ja si kupujem mikiny v h&m alebo c&a a dam tak max. do 30€, viac nie, je to spotrebny tovar, a mikinu nosim vlastne na vsetkom skoro celorocne, bud samostatne v lete, alebo pod bundy zvysok roka a teda sa dost rychlo nici.
dovolit by som si mohla aj mikinu za 200, ale naco tolko penazi za “handru”?
ani za topanky tolko nedam
*ine su potom este samozrejme tzv. “funkcne” mikiny, tricka, termopradlo,.. ano take mozu stat 150 aj 200€, ale opat - ja to napr. nevyuzijem, nelyzujeme, nechodime do hor pravidelne kazdu zimu, teda take nieco si nekupim.
pochopim, ked si podobny kusok oblecenia kupi niekto, kto kazdu zimu lyzuje, alebo chodi do hor,.. v pohode, nech si kupi aj 200€ veci 🙂 lebo to potrebuje a vyuzije.
150 € mám taký limit pre väčšie dieta na kabát, bundu, ale za mikinu, sveter by som toľko nedala. Možno keby to bola nejaká vyrobená v Európe (preto drahšia, ale etickejsia), tmavšia (nebudú hneď fľaky z pera) a celý rok bola pomerne skromná a tu mikinu chce už dlho - asi by som pouvazovala a stále by som bola tak na 50/50 ano/nie
Za mikinu dam max 15eur..za sveter kvalitny aj viac...jedne drahsie mikiny co ma dcerka su pomp flisky ale to ozaj nosi celu zimu. Aj chladnu jar jesen.
Ma 4farby a strieda to su vhodne aj ku satam sukni aj k leginam..
@zuzuliennka1 neviem, termopradlo (odskúšané, normálne drží v teple) som kúpila na lyžovanie omnoho lacnejšie. Keď si zoberieš, sú to plasty a tie sú práve lacné
Ja tolko v pohode dam.. ci uz ide o sveter,bundu,topanky aj viac..a ked ide o darcek na vianoce tak preco nie,ked to ma dcere urobit radost 🙂
Tak 30 eur by som dala bezne, vynimocne do 50
50€ je pre mna max za sveter/mikinu
@bluka2 tak popravde to som v podstate len strelila sumu 🙂 nemam termopradlo a ani neplanujem kupovat (ako som pisala, nevyuzila by som) ale pri takomto funkcnom type oblecenia by som taku cenu pochopila, ale obyc. mikina veru nie
Keďže je to teenegerka,postupovala by som ako pri mojich synoch majú 12 a 9rokov chceli mobil tak sa im vysvetlilo mobil sme kúpili na pošte kus 99eu + obal v orenge 17eu,a bolo im vysvetlené že už nič nedostanú na Vianoce už len od starých rodičov a ak majú rozum budú si pítať peniažky a nie blbosti. Vianoce sú raz za rok a pokiaľ chceme aby naše deti ktoré ľubime mali iskru a radosť v očiach tak 1x za rok im zvyknem dať tú 1vec po ktorom im srdce piští aby neboli sklamaný a nebolelo ich srdce,že iný majú a oni sú za lúzera,len preto,že trčia z davu.
Ja som ako 10ročná chcela mikinu Kelly family a keď som ju dostala bola som prešťastná cenu neviem koľko stála ale tá radosť sa nedá opísať.
Raz doprajte svojej dcére skutočnú radosť z niečoho po čom tútži,nezabudne na tú radosť nikdy,ale ak jej ju odopriete bude sklamaná...
ja by som dala. ak to vam financne vychádza a nie je to len chvilkovy osial, ale túži po nej už dlhšie. ak je starsia že ju vynosi viac ako rok tak prečo nie. ak to ma byt drahší darcek a už dostane len nejakú drobnosť a je s tým uzrozumená tak ok. predsa každému spraví radosť niečo iné. ja si tiež túžim kúpiť drahy fén na vlasy. niekto by toľko zaňho vzivote nedal, ale ja nad ním rozmýšľam už asi 3roky…niekto by toľko zaň nedal a niekto si ho praje zo srdca…..ty musíš vedieť ako mama najlepšie. keď ti tu napíše 20 žien že si taku drahu mikinu nekúpi, lebo pre nich to je veľa za mikinu, ale ony si zas kúpia niečo iné drahé? pre dcéru je možno ta mikina taka dôležitá ako pre mna ten fén…
Tak zalezi aký máte doma limit na cenu darčeka. Ak je v limite, tak kup čo si zela. Ak je mimo limit tak smola. Vy viete aky mate rozpocet.
mojim teenagerom kupujem mikiny tak okolo 60 eur v zľave ako je calvin klein, hugo a pod. značky. 150 eur mi príde už veľa. Nie kvôli financiám v domácnosti, ale už len z princípu. Že fakt pekné a značkové sa dnes dajú kúpiť aj okolo 50 eur
kupujem pre celu rodinu len v Bonprixe, Tesco, Lidl a max. za 25 eur.
Kúpim si aj drahšie od SK dizanjerky Kura collection. Ale viem ze tie kúsky sú kvalitné a po čase ich môžem predať za takmer rovnakú cenu
Majú s logom školy či športového klubu kde pôsobia. Sú na ne hrdé a vyhovujú im. Jednej som kúpila hm harry potter keď mala to obdobie v top stave tu na bazáre. Radosť prevelka bola.
Pokiaľ to nie je vyslovene speci kúsok na šport, čo fakt potrebuje a využije, dala by som príspevok a zvyšok nech si doplatí zo svojich zdrojov😉
@zmrzlinka2021
@sasa1310 prosím vás a tie drahé značkové mikiny fakt vydržia? Že sú dlho v stave ako nové,bez zmoliek atď?
Kriste za to mám minimálne 5 ozaj kvalitných mikin, ale väčšinou aj ďaleko viac.. aktuálne mám na sebe mikinu za 8€, je super.. moji rodičia kúpili najstaršiemu synovi teraz na Vianoce mikinu, 29€ a to teda sa mi už zdalo dosť veľa, ale prial si ju a chceli ho potešiť.
Záleží od toho koľko má rokov, ci je to niečo co. Ponosi viac ako 2x, od mojej finančnej situacie
@tianna daj prosím tip na tie kvalitné mikiny,ale značky? Dakujem
Dnes som chcela kúpiť synovi 18r.sako za 200 eur,povedal,že zaň toľko nedáme,že mi to nedovolí a že ho nechce.Bola by som ho kúpilabolo jedine,co mu sedelo na jeho dlhé ruky.Za mikinu dám max.50 eur,na mikinu za 150 eur do školy by mohol zabudnúť a nie je to tak,že by sme na ňu nemali Našťastie si on myslí to isté.