Ahojte, rada by som sa s vami pokecala o tychto zalezitostiach, ako to mate vy? To je v tom, ze by som velmi rada nakupovala kvalitne oblečenie pre moje 2 deti, viem, ze sinsay,pepco, h&m, a ostatne oblecenie je napustane roznymi chemikaliami, co neni prave zdraviu prospesne. Vzdy,ked kupujem tieto veci mam zly pocit, ze davam na deti tieto lacne sr.acky, avsak ak im kupim napr. slovenske kvalitne, tak cisto nove oblecko mi zababre v skolke za jeden den, bud mi pride domov s cervenymi flakmi z obedu, co sa neda vyprat, alebo zo zelenymi kolenami, tiez doma, maluju, su od farby az po usi, a je mi potom luto tych veci,zaplatila som dost peniazi, a mozu ist hned do kosa. Mate nejake overene znacky, nie moc drahe, ale kvalitne? Dalsia moja dilema: neviem,ci je nakupovanie v zlavach vyhodnejsie, alebo mam nakupovat veci, len ak ich potrebujeme? Napr. teraz v podstate moje deti nepotrebovali nic,lebo vsetko mali, ale ja som nakupila bundy na dalsiu zimu, uz aj prechodne bundy, tricka na leto, svetre na jesen atd.. ked sa na to pozriem, takto som minula stovky €, avsak este realne tieto oblecenia nepotrebuju, a peniazky odisli... Je to takto dobre,ze sa pripravim dopredu, alebo mam radsej nakupovat vtedy, ak nieco naozaj potrebujeme,ale v plnej cene? Chcela by som prejst na minimalizmus a usporit co najviac peniazkov, preto sa pytam, co je lepsie rozhodnutie? Dakujem vam, ak mi prispejete 🙂
Mne synovia nosia abercrombie,hollister, jordan, reserved (nohavice kapsacove) ,niečo vingino a boss.. dcéry nosia next abercrombie hollister gap, mala ešte newbie a vertbaudet a tap o leil rifle jej brava.. pol skrine ma asi pompdelux.. ale tak ja nie som minimalista😅 Zimné maju reima,pompdelux,enfant,didrikson,občas aj lindex...
@mercy13 ahoj ja kupujem niečo kvalitné a niečo menej kvalitné 🙈 kvalitné sa im vždy snažím kúpiť topánky,(väčšinou sú kožené aj v lete sandálky,) v zime a na jeseň dobré bundy aby im nebola zima 😁🙈 a nepremokavé otepľovčky jednoducho aby boli s suchu a v teple 😁 a potom tielka,gaturky,a pyžamo majú vždy bavlnené (väčšinou Slovenska) ostatné je tak pol na pol v lete majú kopec tričiek s bežných obchodoch (HM, Takko, Tesco a podobne)ale keď natrafím na veci v dobrej cene od LTA ale o Happy fashion tak sa poteším 😊ja sa skôr pozerám na to,z čoho to je zložené aj keď to nieje vždy 100 percent bavlna ale nech to nieje len samý polyester...a veci kupjum podľa potreby
@anjelicek26 ďakujem ti za prispevok 🙂 mne prave ide aj o to,aby nemali kopec veci, lebo mi to uz ide na nervy 😁
@mercy13 ja mam rada výber + deti aktívne športujú rôzne športy a proste po tréningu na ďalší deň potrebujú ine typovo,tak je toho proste viac...každopádne čakať,kým to akútne dieta potrebuje,, to nerobím... ak vidím v zľave beriem.. jasne nie bezhlavo😅Ale obľúbené značky viem veľmi dobre,ako ss hýbu ceny...
@anjelicek26 ja som nakupila posledne 2dni v coccodrillo, reserved, happy fashion a f&f, vsetko len vypredaje, a teraz ma zacalo trapit, ze ci to ma proste zmysel, ak som minula dost vela peniazkov, a realne ich ani "nepouzijem" teraz 🤔
@mercy13 ja som spokojná s Newbie, Lindex, Next a FF. Nie úplne s každou kolekciou, nájdu sa aj také že tenké kusy, ale všeobecne mi tieto najviac vyhovujú.
Nakupujem vo výpredajoch dopredu - mám krabičky na oblečenie a deťom tak stále vopred hľadám čo sa mi páči a potom vyberám 🙂 podľa mňa sa tak dá pekne ušetriť aj polovica výdavkov na oblečenie. Už len topánky miesto 60€ dáš po zime na zač leta 20€ a máš super kvalitnú obuv. V sezóne by som za 20€ kúpila dosť mizernú kvalitu obuvi.
@mercy13 ja som už pre môjho 2mesačného nakúpila 80 a 86. Teraz sú v zľave, tak prečo nie? Aj tak by som to kúpila, ale az pred zimou a za plnu sumu. V lete, ked bol este v brusku, som mu nakupila zimne a vianocne vecicky za par drobnych. Teraz by som za niektore naozaj dala aj 2x tolko. Ja osobne na znacku nepozeram, ale na zlozenie. Nakupujem v coccodrillo, lindex, reserved, f&f, next. No vzdy je to o zlozeni
@lenkakravcova ano, bohuzial topanky uz nekupujem dopredu,zvykla som, ale ked prisla sezona, tie topanky uz im neboli dobre 😓 tak napr.nakupis v zime na leto, a v lete im nekupujes uz nic ine? Lebo ja aj nakupim dopredu, ale nakupujem aj v sezone, tak neviem,ci tym nasporim nieco, asi idem len do minusu😁
@emmulienocka dakujem ti, tak zatial ako vidim, kazda nakupuje dopredu. Ked som kukala videa o minimalizme, odporucali nakupovat len vtedy, ak nieco potrebujes, nikdy nie dopredu 🤔
@mercy13 ja v tom vidím fakt veľký rozdiel, oblečenie pre deti sa v priateľovej rodine dedí už roky, občas sa niečo rozpadne, zničí, niekto čosi dokúpi,...čiže my vlastne nepotrebujeme nič kupovať, našťastie, ale dostali sme teraz HM body a už po pár praniach prosto vidno, aký je to zlý tenký, riedky materiál. Naproti tomu taký lindex vyzerá stále super a to už je po jednom dieťati. Čiže ja keď potrebujem, kupujem na bazári, kvalitnejšie značky, nekúpim 10 lacných ale dvojo drahších a v konečnom dôsledku aj tak obliekam dieťaťu väčšinou pár vecí, kt.sa mi páčia a dobre sedia. Tiež by som rada minimalizovala, ale ešte sa mi to nedarí. Nakupovanie v zľavách kvalitnejších vecí podľa mňa má význam,len vtedy, ak opäť kúpiš len to čo treba a nie bundy tri, lebo boli v zľave. Ale stále mi príde zmysluplnejší bazár. Fakt aj tu vieš nájsť skoro nové, nezničené veci za bagateľ, o tom, že to je eko ani nehovorím.
Vsetko oblecenie je napustane chemiou, aby sa zastabilizovala farba. Aj kvoli tomu sa doporucuje vsetko nove vyprat pred prvym nosenim. To, ci je nieco kvalitne, nezavisi od ceny, ani od znacky. Vacsina oblecenia, aj znackoveho, sa sije v azii alebo odtial pochadzaju latky. Vyrobne naklady su tam nizsie, zial aj podmienky zamestnancov vacsinou katastrofalne.
Plus si veci posúvame medzi kamoškami. Neviem, či mám iba šťastie, ale teda ja som v "normálnom" obchode s oblečením nebola, ani cez net, nenakupovala už roky rokúce.(ak tak len spodnú bielizeň, ponožky) Pred pár rokmi som na Vianoce neteri nejaké šaty zo sinsay kúpila, cez net, však, že vyskúšam a to čo prišlo má len utvrdilo o tom, aké je to v niektorých obchodoch zúfalé s kvalitou. Fakt pár krát operieš a je z toho handrička.
Pokial vies odhadnut velkost, tak podla mna je nakup dopredu super. Usetris peniaze aj cas a vyhnes sa tomu (ako sa mne obcas stava), ze nieco surne potrebujes a nevies to zohnat.
Co sa tyka lepsich znaciek, tam neviem poradit, moje dieta vyrasta na tescu, h&m, c&a, aj pepco som parkrat kupila (teraz to lutujem), zdedeny lindex. Mne sa zda lindex drahy, jedny teplaciky za 25euro, kolko mamiciek na sk si to moze dovolit? O drahsich veciach ako bundy ani nehovorim.
Uplne chapem. Ja mam asi 90% mojho satnika siteho na Slovensku. Ale pri detoch to vazne nedokazem, lebo 1 tricko za 20 eur, potrebuje aspon 10. A polku samozrejme zaspini tak, ze aj na doma je hnusne.
Par veci im dam sit/ kupim dizajnerske. A zvysok sa snazim kupovat Lindex alebo Next, lebo tie viem dalej predat, pripadne aspon posuniem kamoskam. A kvalita je tam celkom ok. V Sinsay, Kiku a Pepcu by som detom ale oblecko nekupovala.
Topanky kupujem v pripade nutnej potreby. Na zimnu sezonu mal teraz svoje nove priamarne a potom snehule z bazara, kvalitne goracove zateplene vlnou za 15 euro. Vsetky sportove veci uz kupujem z bazaru za zlomkove ceny, decka to maju jednu sezonu a nestihnu to znicit, potom posuvam dalej. Bezne oblecenie ma tuto velkost vylucne lindex, objednala som to naraz cez net, ma zo 5 legin, dvoje teplaky, zopar triciek s kratkym a dlhym rukavom a nejake svetre. Viac mu netreba, mame doma susicku, takze to tocim.
@mercy13
Mne možno jedny topánky nesadla veľkosť, inak vždy sadne lebk vždy kupujem tak o 3 veľkosti väčšiu a potom vyberám čo potrebujem 😀
A vzhľadom na to že máme zatiaľ tri deti, tak už pri nich sa použijú všetky veľkosti nejakým spôsobom myslím vždy.
Kupujem náhodne. Čo sa mi z výpredajov páči. Potom si to triedim 🙂 ale vždy teda kupujem väčšie. Nakupujem také že jednu veľkosť vopred na leto, ale napr dcéra nosí 98 tak kupujem 110-116-122. Keď dorastie, vyťahujem zo skrine.
A keď mi niečo chybné tak tých pár ks dokúpiť sezónne, ale väčšinou sa mi to nestáva.
@mercy13 neviem odkiaľ máš tieto informácie ale za mňa H&M je dobra kvalita, nehadzala by som do jedného kosa s pepco. Treba kupovať bavlnu. A áno chemikálie nájdeš v každom, aj na Slovensku usitom oblečení. Ak je tvoja priorita mat oblečenie bez chemikálií tak najlepšia voľba je kupovať bavlnené veci zo second handu, tie boli už toľko krát vyprate, že sa väčšina tých neželaných látok vyplavila. A samozrejme kupovať skôr svetle farby než tmavé atď...
@stannkal tak H&M nema nic spolocne s kvalitou, su to take iste handry ako pepco, len stoja 2-3x tolko, viem,lebo dcera ma saty aj tricka odtial, a ked porovnam 2 oblecenia pepcoxh&m, nevidim ziadny rozdiel.. su to take iste tenke nanic latky... Neviem, ci si niekedy kupila mayoral, tak ked porovnas h&m s mayoral, tak tam uvidis ten rozdiel, materialom, kvalitou,spracovanim, je to uplne iny level...kupujem len bavlnene veci, ziadny polyester..
@stannkal ja si tiez nemyslim ze hm je kvalitne. Polka veci sa mi bud zozmolkovala, pripadne roztahala, pripadne povytrcali nitky. Este niekolko rokov dozadu sa dalo, ale teraz je to uz tiez oblecko na par vyprani.
Oproti HM nie je Lindex a next nejak dramaticky drahsi, no tie veci mozes este predat/ rozdat kamoskam a su pomerne pekne.
Zo slovenskych znaciek skus pozriet Nosime kiwi, Japitex alebo Moe…len teda cenovka bude trochu vyssia nez h&m a pod.
Nakupujem vzdy v zľavách popredu - zimné kvalitné... pri 4roch deťoch taka 50-60 percentná zľava proste argument JE. A povala a space bag na pol roka to znesie...letné kupujem v júni keď začne byt teplo.. tie veci nestoja skoro nič oproti overaly a bundam a zimným topánkam...