Móda mamičiek

11. apr 2024

Môže sa podla vás mladá mamička obliekať ako pred tehotenstvom? Alebo ste konzervatívnejšieho názoru, že už je matka, takže by nemala nosiť výstrihy, obtiahnuté veci a pod.? Čisto len zo zvedavosti. Zaujíma ma, čo na také ženy hovoríte. Keď vidíte napr. mladučkú 25 ročnú mamičku s malým dieťatkom, dobrou postavou, dokonalým makeupom.. a nejakým vyššie spomenutým oblečením? Či je to na vás moc alebo neriešite. A tak isto opačne, pekná mladá mamička, ale celá zahalená, velké oversize veci..?

angeli121212
11. apr 2024

Neriešim ale že vôbec. Nech sa každá oblieka ako uzná za vhodné a ako sa cíti dobre. Od toho, že sa žena stane matkou stále zostáva hlavne sama sebou. Jasné, menia sa priority a pod. ale to neznamená, že teraz musí vymeniť šatník

wishes
11. apr 2024

ja nevidim dovod, preco by sa zeny nemali obliekat a upravit sa ako pred tehotenstvom 🙂 toho sa neviem dockat ani ja, uz len cakam, kym sa zbavim zopar kg, kedze som rodila pred necelym mesiacom 😃 hlavne aby sme sa citili pohodlne 🙂

januska12323
11. apr 2024

Je len matka, nestala sa členom nejakej sekty. Každý nech nosí čo chce a čo sa k aktuálnej udalosti práve hodí.

lili1313
11. apr 2024

Nevidim rozdiel, ja som skôr vekom presla na nadcasovejsie a kvalitnejšie veci, ale rodičovstvo ma v tomto nezmenilo. Ani neviem preco by malo, nadalej som aj žena.

mclissa
11. apr 2024

Neriesim ine. Ja mam postavu ako pred tehotenstvom, tak isto sa aj obliekam. Stala som sa matkou, ale neprestala som byt zenou.

lucia13022023
11. apr 2024

Ja sa obliekam rovnako ako pred tehotenstvom a počas tehotenstva a je mi úplne jedno kto si čo myslí. Pre peknú postavu makám, čiže prečo ju skrývať 😁 prsia sa mi nezmenili tehotenstvom tiež čiže nevidím dôvod prečo nie.

barbora0308
11. apr 2024

Osobne si myslim, ze zena, ktora nosila mini saty, topy s vystrihom po pupok, kratasy s polkou rite vonku, sa tak bude obliekat cely zivot a to, ci je matkou alebo nie je jej zial uplne jedno 😁
Priliehave nohavice a napr. bluzka s vacsim vystrihom, su uplne bezne veci pre zenu (matku, ci nematku) na nosenie v kazdom veku, hlavne ak ma na to postavu a citi sa tak pohodlne.

diewcatqoo
11. apr 2024

Uz davno neplati, ze ked sa stane zena matkou, musi si ostrihat vlasy, dat trvalu a zacat sa obliekat babkovsky.
Obliekam sa viacmenej tak, ako som sa obliekala aj pred tehotenstvom. Akurat podpatky uz nosim pomenej a pred kabelkou uprednostnim batoh, aby som mala volne ruky. Ale ja som sa aj predtym obliekala viacmenej konzervativnejsie, ziadne vystrihy, z ktorych mi padaju prsia a mega kratke sukne - toto mi prislo vulgarne aj predtym a aj teraz.

nika23t
11. apr 2024

Mne sa veľmi páci, keď vidím upravenu a pekne oblečenú maminu. Jasne, ze žiadna makeupmaska na tvári, ale tak prirodzene upravenú a oblecenu. Osobne som nemenila šatník kvôli deťom, ale skôr vekom to prislo. Vystrihy a krátke sukne nenosím, ale mam rada lodičky aj úzke šaty a sukne (samozrejme, nie na kocikovanie).

solange7
11. apr 2024

A este by mala aj seknut so sexom a uz pomaly cakat na vnucata. Zatial si moze kratit cas varenim a upratovanim.

miamaria
11. apr 2024

Napríklad mne na mladých mamickach skôr vadí cigareta v paprci ako oblečený crop top

evelynmozagalega
11. apr 2024

Ja nikdy neriešim nikoho, ani čo má oblečené, učesané, namaľované. Vôbec ma to netrápi, maximálne sa inšpirujem ak sa mi niečo veľmi páči. Starám sa o seba, nie o druhých a tak by to podľa mňa malo byť. Každý nech chodí ako uzná za vhodné a ako sa mu páči. Kto som ja, aby som niekoho komentovala a súdila.

terezka2911
11. apr 2024

@solange7 áno. Nikde nevychádzať, len sa starať o deti, minimálne do 18tky a môže akurat tak zabudnúť na pohár vina s kamoškami, lebo sa jej dostane, že je predsa matka.

lenka2710
11. apr 2024

Ja som matka dvoch detí a obliekam sa podľa nálady 😉 nemám problém si dat koženú sukňu alebo kožené nohavice a takisto legíny a oversize mikinu, tenisky! Obliekam sa podľa toho, kam idem, s kým! Na ihrisko si nedám lodičky a k lekárke rozgajdane tepláky! Nemám pocit, že by som sa kvôli tomu, že už mám deti mala obliekať ako stará babka

kristinka92
11. apr 2024

a to s príchodom deti sa aj život konci či len ten satnik?? prepáč, ale príde mi to uletene takým stylom aj rozmyslat…

belle_vie
11. apr 2024

Ja som zmenila styl, ale z praktickeho dovodu. Moj normalny satnik je velmi elegantny a same sukne a podpatky. Pocas materskej sa ale nebudem brodit strkom na ihrisku v minisukni a lodickach. Ale uz sa neviem dockat, ze ked nastupim do prace, opat budem elegantna zena.
A cudzie zeny? Ked je nejaka echt upravena tak si pomyslim ze zavidim, lebo musi mat dieta ako med ked stiha kompletny make up a styling :D

blackcat8885
11. apr 2024

Obliekam sa tak ako pred deťmi len brucho už nemám na crop top 🤣 mne sa páčia sukne, šaty ale nosím aj rifle a tenisky proste podľa nálady počasia a toho kam a s kým idem. Do prace aj sukne a šaty alebo na prechádzku do cukrárne a na ihrisko alebo do obchodu s deťmi rifle.

viestta
11. apr 2024

Nazory ako z 19. storocia...
Kazdy nech sa oblieka tak ako sa jemu paci a v com sa dobre citi.

anna_anicka83
11. apr 2024

Tak ja som nikdy nebola na obtiahnuté veci, ani na výstrihy. Nenosila som to ani predtým, kým som sa stala mamou. Ale obliekam sa, tak ako sa mi páči a ako mi moja postava dovolí😉Ja mám rada šaty a nosím k nim tenisky, lebo ani na opätky nie som. Mám rada aj oversize mikiny, aj svetre (to už si aj s dcérou medzi sebou nosíme😀). Ale inak vôbec neriešim, čo majú iné mamky oblečené. Hlavne nech sa v tom cítia dobre. Jedna sa cíti dobre, keď je pekná, namaľovaná, iná v rifliach a jednoduchom tričku. A viem, že niekedy sú aj dni, že treba vlasy skryť pod čiapku😀 A ešte, že je jedno aká čistá sa z domu vyberiete, keď idete s deťmi, tak sa často stane, že taká krásna čistá sa do cieľovej stanice nedostanete (a deti už vôbec nie). Starať sa má o seba každá žena predsa. A obliekať sa tak, aby sa ona cítila fajn a nie aby sa páčila alebo vyhovela nejakým požiadavkám okolia.

anketkarka
11. apr 2024

Tu extra upravenú extra obdivujem, lebo isto má pomoc pri dieťati a čas na seba. Tu oversize neodsudzujem. Každý nech si chodí oblečený v čom chce a v čom sa cíti dobre. Však aj oversize môže byť upravená. To sú také škatulkovania a hodnotenia ľudí. Neviem na čo je to dobré porovnávať, hodnotiť a škatulkovať.

majlo1234
11. apr 2024

@anketkarka ta extra upravena ani nemusi mat pomoc, len to ma ako prioritu😀 ja si radsej vypijem teplu kavu a precitam par stran z knihy, kym syn pozera rozpravku, a potom si natiahnem teplaky, tricko, umyjem zuby, zopnem vlasy a som ready😂

titla
11. apr 2024

Nepozeram sa na to takto. Ja preferujem elegantnu modu, sukne, saty... Ale ked som bola na MD, tak moda ustupila prakticnosti. Predsa len mlakami sa lepsie cvachta v gumakoch, ako semisovych mokasinach. A chcem, aby si syn pamatal, ako sa s nim mamka hrala a nie sa bala zaspinit.
Ako som nastupila do prace znova doslo na kostimceky ale dnes som si napr. kupila crop top a to mi taha na 40. Nebudem v nom chodit do kancelarie, ale v lete na zmrzku, preco nie?
Nemyslim si, ze ked sa zena raz stane matkou, malo by sa to odrazit na jej obliekani. Co si vsak vsimam a "posudzujem" ak sa niekto oblecie nevhodne k urcitej prilezitosti. Rifle a teplaky nepatria do divadla a mozu byt posite hoc i flitrami. Su urcite prilezitosti, ktore si vyzaduju dress code a i ked sa jeho nedodrzanie nepokutuje, tak si o sudnosti danej osoby pomyslim svoje.

julia_romeo
11. apr 2024

obliekas sa v prvom rade pre seba. takze ak sa ti paci to co pred tehotenstvom, nos to. ine nazory su uplne irelevantne. oni to nebudu nosit ale ty..

heln
11. apr 2024

niektore zeny vyzeraju rovnako dobre ako pred tehotenstvom, tak nevidim dovod na nejaku velku zmenu v satniku.
poznala som jednu zienku, ktora robila profi mamu, mala aj babatka, chodila vzdy v satach, opatkoch a s klobucikom.

lavender94
15. apr 2024

A najlepšie by bolo, keby sa po pôrode rovno ostrihš na brikolicu s červeným melírom… Mne sa až nožík vo vrecku otvára, keď niekde začujem, že sa na matku niečo nepatrí. Akože matka už nie je žena, nemá sa cítiť žensky, sexy? Práveže po tom pôrode, keď naše telo nevyzerá najlepšie, sme unavene, by sme sa mali najviac snažiť vyzerať sexy. Nie pre niekoho na ulici, ale pre seba. Aby sme sa znova cítili ako niečo viac, než len vankúš a napadajdlo pre svoje dieťa. A nie že sa idú ešte matere navzájom pohoršovať nad tým čo si aká matka oblečie na kočíkovanie. Existuje oblečenie, ktoré nelichotí veku, postave. Ale neexistuje status, ktorý by nás mal obmedzovať.

svokrinjazykmonika
15. apr 2024

Ja iba závidím keď vidím tip top mamičku. Akože snažím sa ale mám aj kilá navyše... Obliekam si kľudne aj krátke všetko samozrejme, len vzhľadom na brucho moc obtiahnuté nie. Ale keby som štíhla tak neriešim. Len teda najviac chodíme po tráve na ihriská, pieskoviská, takže naviac toto leto pôjdu kraťase a tielka, tričká

zuzubb007
15. apr 2024

Neriešim druhých a tento názor z 15 teho storočia, že žena sa ma ináč obliekať s dieťaťom či bez raz nepochopím, jasné, že sa obliekam ešte lepšie ako pred dvomi deťmi a pred 15timi rokmi logika, pokým má žena postavu a ksicht tak sa ma paradit

beahavala
18. apr 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

jasne ze môze, ved preco by nemohla :D ja o seba dbam aj ked mam male dieta

minenkak
18. apr 2024

Teda ja som po pôrode začala nosiť tričká aby mi bolo brucho vidno a kratučké kraťasy,neskutočnú postavu som mala a jediné čo ma na mamickach zarazi, sú vysoké stokle,aj to len preto, že ako uteká po tráve za dieťaťom .

ena1903
20. apr 2024

U mna je to skor vekom a zmenou postavy rokmi a detmi. Este po 1.dietati som si dala aj kratucke kratasky a suknicku, no prsia uz vo vystrihoch nevyzerali dostatocne dobre. Casom som uz nemala ani take vystavne nozky, co by dobre vyzerali v mini, aj vekom nejak viac inklinujem k takemu jemnemu retro vzhladu s midi dlzkou. Obleciem si obtiahnute, ked mam prave obdobie, ze si to mozem dovolit. Ale zmeny nesuvisia priamo s detmi, ale skor zmenenou postavou.