Gavalier – slovko, s ktorého významom sa dnes už často nestretávame je podľa výkladového slovníka „muž ušľachtilých vlastností a uhladeného správania najmä k ženám“. Aj vodičov služby Tesco Potraviny domov vyberáme a školíme tak, aby z nich boli skutoční „gavalieri“ - aby vám nákup nielen priniesli až k dverám, aby ste sa cítili príjemne počas celého nákupu.
Najlepšiu odpoveď odmeníme 20 € poukážkou na nákup cez Tesco Potraviny domov s dovozom zadarmo a balíčkom kozmetiky Tesco Loves baby. Okrem toho, tri z vás dostanú vlhčené detské obrúsky Tesco Loves baby 🙂 Súťažiť môžete do zajtra 21.11.2014 do 9.00 hod. 🙂
No ja naposledy včera, keď mi váš pracovník doniesol nákup. Bola som fakt milo prekvapená aký zlatý, vysoký a pekný chlap prišiel. Bol veľmi milý, celý nákup skontroloval. Všetko povykladal. Upozornil ma na krehké potraviny. Medzitým prišiel môj syn a vliezol mu do prázdnej prepravky. Tak sme sa ešte narehotali, že ide s ním robiť rozvozy. Bol k nemu veľmi milý. Z prepravky ho vybral, pohladkal. Tomuto hovorím milý a ľudský prístup. Vážne vám tlieskam za to ako dobre svojich zamestnancov školíte. Je to obrovský rozdiel oproti tým ofučaným predavačkám za pokladňou 🙂
jedneho mam hned doma, moj syn. ten v obchode vzdy chce pomahat predavackam, minuly rok v jednej predajni zacalo zatekat, tak iniciativne pomahal predavacke premiestnovat krabice s topankami. uplne automaticky otvara zenam dvere, nosi mi kvetiny a sprava sa tak aj k cudzim zenam. ma 11 rokov. Dalsi gavalier je klient, ktoreho opatrujem a je to skutocne stara skola. podrzi dvere, pomaha mi, niekedy mam pocit, ze skor on opatruje mna. ma 91 rokov a vzdy, ked ideme z nakupu, trva na tom, aby niesol tasku on, ako povedal, on je muz, ja som zena 😀 vzdy sice vyhram ja, lebo ja sa mam starat o neho a nie opacne. nosi mi kvety a v nedelu sa vzdy nahodi do sviatocneho a po obede mi chce pomoct umyvat a utierat riad. velmi je zlaty. a teda este moj otec, on to tiez ma v sebe, je neskutocne galantny nielen doma, ale aj vonku, ak treba. u syna trvam na tom, aby bol v tomto duchu vychovavany.
asi mám šťastie - ja s jedným žijem - môj muž 😀
podla mna už vymreli 😀 😀 😀
stretávam ich naozaj zriedkavo,ale včera sa jeden vyskytol 🙂 niesla som karton mlieka a ešte zamnou cupkala dcerka s pečivom,na pleci kabelka a zatvorené dvere na vchode bytovky......zrazu sa dvierka otvorili silnou rukou mladého "gavaliera" hned mi z ruk zobral škatulu a aj som sa zlakla,že zlodej,lebo som ho nepoznala,ale zamieril k vítahu,zavolal mi ho a pomohol naložit.......a ešte mi zaželal prijemný den....no akoby som facku dostala,,,stačí tak málo a den je naozaj krajší,,,,,takže verím,že ich ešte na svete pár ostalo 😉
Pridavam sa - moj muz. Je ku mne pozorny, mily, niekedy len tak prinesie kyticku ruzi... 🙂 naposledy, kym som ja unavena pocas dna zaspala s nasim syncekom, umyl kopu riadov. Napriek tomu, ze mal velmi vela prace, a ze ho vobec nebavia domace prace.
ja som si jedneho vychovala 😀 moj 7 rocny syn mi vzdy otvara dvere, pomaha s taskami a ked mi sam pribehne na pomoc ked vidi ze mi nieco pada alebo tak niekedy mam az slzicku stastia v ocku 😀
podľa mňa najväčší galalier je určite môj manžel a prečo ? proste preto že je 🙂 bolo by to na dlho miluje nás a mi milujeme jeho 😉
@tichanska1 Ahoj, radi by sme pochvalu doručili priamo vodičovi, ktorého tvoje slová určite potešia 🙂 ako to potešilo nás 🙂 Ak súhlasíš,stačí, ak nám pošleš do IP/správy číslo nákupného zoznamu, ktorý ti priniesol. 🙂
@ludka140281 😀D mne sa stalo niečo podobné v našom vchode 🙂 Tiež som sa zľakla, že mi chce pomôcť s nákupom 🙂 ale bol to naozaj iba gavalier...už sme si od nich odvykli ☹
Ja našťastie každý deň. Môj manžel je jednoducho tak vychovaný 🙂
Zo začiatku som to brala ako samozrejmosť, lebo aj môj otec a ujovia sú hlavne voči ženám a malým deťom veľmi ohľaduplní, za čo patrí chvála mojej babičke, ktorá ako vdova vychovala síce prísne ale s veľkou láskou 3 synov a 1 dcéru ako slušných ľudí. Je to môj vzor pri výchove detí. Škoda, že už takmer rok môžem na ňu iba spomínať ☹
@daska_tesco to je Číslo nákupného zoznamu:
13218 - 14373
Budem rada, že ho pochválite 🙂
zmoknutu ako mys s dvomi detmi ma zobral na svetlach pod dazdnik cudzi pan - mne to uz moc nepomohlo, ale on mal dobry pocit, ze ma cez priechod previedol v "suchu" 😀 😀 😀
naposledy minuly tyzden. v obchode.... predo mnou pri pokladni chlap (jeden z tych socialne slabsich, z ktoreho tahal alkohol), ktory sa otocil za mojou 9rocnou dcerou, usmial sa na nu, potom na mna a pyta sa/konstatuje: "vnucka?!" 😀 😀 😀 spytala som sa asi 3x, ci som dobre pocula.... a bohuzial, ano
podotykam, ze dceru som mala ako cerstvo 32 rocna a objektivne vyzeram mladsie na svoj vek 😉 😎
to cloveka potesi 🙂
Poznám troch...môjho syna,môjho drahého a jedného 9 ročného chlapca z ulice.Podľa mňa byť gavalierom neznamená iba podržať dvere,podať kabát,zobrat tašku.....podľa mňa je to o tom pocite že keď ten chlap odíde a vy si poviete....Áno,tak takehoto vychovaneho muža som už dávno nestretla.
@tichanska Dakujem, urcite odovzdam 🙂
@lyzzy Ono niekedy aj dobry pocit dokáže pomôcť a umožní ten pocit , že niekomu na vás záleží. 😉
"Školíte ich". Hmmm, odteraz vždy, keď príde nejaký milý kuriér tak budem myslieť iba na to, že je to pretvárka, lebo musí - pracovná náplň. Zdá sa mi to falošné.
Chápem dôvody Tesca, že chcú mať príjemných zamestnancov, ale nepáči sa mi, ak je niekto ku mne milý a neviem či úprimne alebo je to len maska a za chrbtom si myslí iné.
A teraz si myslim, ze uprimna ta milost asi nebude, ak je jej tak malo dobrovolne...
ja mam v okoli samych gavalierov 🙂 v prvom rade mojho draheho, ktory mi je vzdy ochotny so vsetkym pomoct, ci uz zniest/vyniest vysavac do pivnice 😀 (o to som sa vzdy hadavala s mamou 😀) alebo v takych malickostiach, ze mi pripravi daco pod zub, ked sa ucim a nemam cas, vtedy aj upratuje. no a potom je to moj dedusko 🙂 vsimam si ,ako sa sprava k mojej babke, k mojej mame, ku mne. ked mame sviatok vzdy nas potesi kvietkom 🙂 taktiez aj moj brat ma nenecha natahovat sa s tazkymi vecami, a ked vidi, ze nieco nesiem ide a pomoze mi 🙂 no a aj moji spoluziaci su super-pustia ma sadnut si v elektricke, pustaju ma prvu do dveri, nosia mi kufre, a aj vo vlaku hocikedy narazim na dobreho muza, co mi vie vylozit kufor nad hlavu, aby nezavadzal. ja si myslim ze gavalierov je okolo kazdej zeny habadej ;)
@daska_tesco... Presne tak som to myslela.Nie je problém naučiť sa otvárať dvere,nosiť kvety a pomáhať babkam cez cestu....ale sama pracujem s ľuďmi a mnohokrát príde akože gavalier až kým neotvorí ústa...potom sme radi keď odchádza.
No velmi malo, dokonca nie je pomaly toho, aby mi niekto pomohl s kocikom do autobusu, alebo podrzal dvere, ked sa trepem s kocikom.
Ale sem tam sa nejaka vynimka najde. Naposledy to vsak bola zena, ktora ma s mensi nakupom a kocikom pustila pred seba. To sa mi stalo asi prvy krat.
Stretla som ho pred rokom a pol a odvtedy som ho nepustila preč.... 😵 už spolu žijeme a chystáme svadbu.... 😎
Ak by som mala dať medzi slovo gavalier a nejaké slovo rovná sa, tak by to vyzeralo takto :
gavalier=môj snúbenec...... Je pozorný najmä ku mne, ale aj ku všetkým iným a vždy pomôže..... 😵
@izabelkas A ako by si to riešila ty?
No určite je ním môj mužíček, aj keď asi už beriem jeho "drobné" pomocné práce ako samozrejmosť. Avšak minule keď som išla na prechádzku, keď musím zdolať zopár schodov a pritom ešte otvárať bráničku a to s plne naloženým dvojkočíkom🙂, mi jeden školák, ktorý išiel okolo otvoril bráničku a potom aj zatvoril, až mi sánka spadla, pretože, dá sa povedať, že cudzí ľudia nepomáhajú a to už vôbec nie mladý, akože ma to ozaj prekvapilo aký bol pozorný🙂
@daska_tesco Byť Tesco, asi tak isto, ale odteraz si uz nebudem naivne mysliet, ze su mili, lebo chcu, ale za peniaze. 🙂
takeho filmoveho gavaliera som nestretla a zrejme asi ani nestretnem. manzel bol v tomto smere snazivy, no v poslednych par rokoch ho to gavalierstvo opusta. myslim ze na chybe sme si aj my- zeny. snazime sa byt silu mocu nezavisle, samostatne a potom muzi ani nemaju potrebu starat sa o nas a byt k nam pozornejsi. cim viac je zena pohodlna a zavisla od muza, tym viac si ju rozmaznava. smutne je hlavne to, ze niekedy rozmaznava ine zeny z okolia a pre tu, ktoru ma doma urobi najmenej lebo ta sa vie o vsetko postarat sama...
@daska_tesco A teraz mi to pride uz aj take hnusne, ako keby ich ja za to platim, ze su na mna mili. Fuj, nech mi uz nic nenosia. 😀
bola to gavalierka, male dievcatko romskeho povodu, bola som "v soku" ked mi otvorila dvere do obchodu, aby som mohla vojst s kocikom a ked som jej podakovala povedala mi, "nemate za co". hned na druhy den sa mi stalo to iste, chlapec rom mi otvoril dvere, a este sa na mna aj usmial, odvtedy sa mi uz nic take nestalo..ale stale na to rada spominam
Gavaliera stretam kazdy den v praci, ked mi nebodaj podrzi dvere ak idem nalozena ako marocky somar tak mi to nezabudne pripomenut. "Vidite pani , aky som ja gavalier" 😠 😠 😠 ( nic to ze mi ide ruky odtrhnut...)