Ahojte drobec je narodený začiatkom októbra. Budúci rok bude mať 3 roky. Bývame na dedine, jd nejaká šanca ze ho zoberú o rok do školky? Ak nie, ako to riešite finančné?
Zoberu ak maju miesto. Musis to riesit v skolke
Moja je 5.10 a nevzali ju
Tiež sme z dediny
Moj je 15.10. A nevzali. Ale nesplnili sme podmienku TP. Vzali ale aj mladsie. Tusim od susedy je vnuk narodeny vo februari a je v skolke 😉
Bojím sa toho, že peniažky budú chýbať.. alebo ste si predĺžili rodicak ?
Tak ratali sme aj s touto moznostou ze to moze dopadnut aj takto.
Ja som tehotna takze uz som potom ani odvolavanie neriesila. A teraz som si dala na cca mesiac-starostlivost dietata do 6rokov.
Moja je decembrová riadne šla od septembra na celí deň
Zobrali mi novembrovu i decembroveho. Od zaciatku na cely den.
Mne zobrali aj septembrovú aj decembrovú. Tiež sme na dedine. Normálne ju daj zapísať a uvidíš aké bude rozhodnutie.
Dcéra je aprílová a zobrali ju do ms keď mala 2r 5m.Normalne na celý deň.Aj syna ktorý je narodený v novembri
Mne zobrali decembrové dieťa 🙂
Musis sa informovat v skolke, aj ked tam ti asi tiez budu vediet povedat az po prijati vsetkych prihlasok...mne na dedine vzali tento rok na odvolanie maleho a 3 roky bude mat az v juni 2024. Podala som prihlasku, neprijali ho a odvolanie som bola odovzdat riaditelke do ruk, kde som jej vysvetlila aj nasu situaciu.
Niekde zoberú, niekde nie. U nas na dedine mi ho nezobrali a vo vedľajšej áno, lebo urobili triedu s par takýmito malickymi deťmi, ktoré majú 3 roky väčšinou po septembri.
Prinajhoršom ho na cas môžeš dať do súkromnej škôlky, ak by vám to nejako vychádzalo
No mne ani septembrového nezobrali.
Moje deti sú január a marec, obe nastúpili do MŠ v septembri ako 2,5-ročné. Sme z mesta. Zavážilo aj to, že obaja pracujeme.
Nezalezi, ci ste z dediny, ale ci maju miesto.... u nas beru aj 2r deti. Mame miesto.
Dcera je aprilova a nezobrali ....ale to mala 2,5 ....takze isla do skolky az ako 3,5 rocna...riesili sme tak ze som isla na polovicny uvazok a chodila do prace ked mal muz volno. 🤷♀️
Mne oktobroveho nezobrali (dedina), nebrali ani septembrove a to sme skusali este 2-3 okolite skolky. Obaja zamestnani, nikoho to nezaujimalo 🤷
Na dedine veľmi dobre vedia prírastok, koľko 3 ročných bude k 31.8.2024 + je premenna pristahovani/odstahovani. Takisto vedia koľko majú momentálne predškolákov, cca koľko bude odkladov a tým pádom aj voľných miest a máš výsledok. Ako to pomôže informácia z rôznych škôlok? U nás brali aj 2 ročné deti keď bolo miesto.
V akých okresoch nezobrali ?
Keď nemajú miesto tak máte proste smolu. Najprv sa berú predškoláci, deti s odkladom, trvalý pobyt, súrodenci a podobne. Potom spravia zoznam podľa veku, menej ako 3 ročné sú na konci.
Autorka, okres Senec.
U nás berú iba tie, ktoré majú k 1.9. dovŕšené 3 roky.
Mne nezobrali starsiu dceru novembrovu. Zobrali ju az ked mala 3r a 10m, BA II. Je to individualne, znamym z inych mestskych casti napr. zobrali rovnako stare deti do skolky uz vtedy, ked moju nie. Bolo miesto.
Nezáleží na okrese. U nás starosta po tlaku ľudí drží 2 triedy. Deti je pritom len málo nad 30. Ale je to priorita obce a hotovo. U nás by ti vzali. O 2 dediny ďalej majú 1 triedu a plno. Nevezmú nič navyše. Ty len musíš obehat škôlky v okolí a informovať sa. Naša riaditeľka vie, cca koľko detí nastúpi, sme dedina s 1000 ľuďmi, tak vie.
my sme z Ba a zobrali mi decembrove aj januarove dieta 🙂
Záleží od škôlky, najskôr sa berú deti čo dovŕšili 3roky až potom ostatné....takže ak má stále volnú kapacitu tak ho zoberú, v opačnom prípade nie....mamičky kt.deti v septebri nevezmú dieťa do škôlky a majú 3roky dostanú naďalej RP ale teba sa to netýka keďže v septembri nemal 3roky, takže súkromná škôlka alebo opatrovateľka alebo ako osoba staajúca sa o dieťa do 6rokov
každá škôlka má určitú kapacitu miest a nemôže vziať viac detí ako je jej kapacita
Zalezi od poctu deti ktore sa v konkretnom roku hlasia a kolko im odislo do skoly.jeden rok u nas brali aj januarovych a marcovych a na dalsi nevzali ani oktobrovych je to strasne tazko odhadnut vsetko zalezi od skolky.nemate skolku aj v susednej dedine?skus poslat prihlasky aj tam pre istotu.
u nás brali aj novembrové, ale sme v meste