V akom veku najskôr vam vzali vase (alebo co poznate) deticky do škôlky (nie jasliciek!)? Otazka vhodnejsia skor pre tych co su v dedinach/mensich mestach lebo vo velkych je problem umiestnit i vyse 3rocne dieta do skolky co mi je jasne..
u nas beru tak od dva a pol, skor nie. samozrejme to zalezi aj od volnych miest.
@katuskamala1 ako 2,5 ročnú ale podmienka bola bez plienky
2 tyzdne pred 3.rokmi
Mladší syn mal vtedy 2r a 5mesiacov, bola to ale náhoda, akurát sa im uvoľnilo vtedy miesto. Ale v tom veku bol úplne bez plienky a vedel sa celkom schopne sám obliecť.
2 r.4 mes. bez plienky, bola najmladšia. Ale my máme špeci triedu pre 2 a 3 r. deti a bola uprednostnená, lebo mala v škôlke staršieho súrodenca a išla som do práce.
Hm aj som si myslela ze 2.5.. Dakujem. Moja ma 2r a 3m. Tak neviem či to vobec riešiť od 2.5 roka davat, v podstate na 2-3mesiace a zasa koniec lebo prázdniny..
2 roky a 5 mesiacov. Bola rok odplienkovaná. To bola podmienka.
@shee11 no ked ste mali taku triedu, tak to je ozaj super. Prosim ta a bola samostatna uz napr v obliekani, jedeni, a hlavne rozpravala uz?
ja viem o prípade 2 roky...ale to bolo dieťa zubára....😉
to decko prerevalo v mš celú večnosť... keby to bolo dieťa bežného občana tak už ho dávno poriešia...
@katuskamala1 kamoške 2r a 2 mesiace
Moja je dlhsie odplienkovana, obliekanie sme popravde este ani netrenovali, nemyslim, ze by tazko znasala nebyt so mnou ale problem je, ze eate nerozprava
@katuskamala1 obidve keď mali 2,5 roka
@katuskamala1 ani môj nepovie v škôlke ani slovo, hanbí sa,ale učiteľky ho chvália
Mozes si pripadne zistit moznost prijat dieta od januara alebo pocas roka, co by bolo blizsie k 3tim narodeninam. U nas kedysi tak brali bez problemov. Dokonca otvarali novu triedu v januari kvoli detom narodenym januar-september. Teraz uz je to skor vynimka pocas roka, ale da sa.
@katuskamala1 Starší mal presne 2 roky a mladší 2,5.
2r. (skor to ani legislativne nie je možné), obaja synovia sli presne v 2.r.
@sorciera24 V dobrom závidím. To na SVK a v štátnej?
@katuskamala1 2 roky. V obci. Na 4 hodiny. Od januára má nastúpiť má 2r4 mesiace. Dovtedy bol pár krát na adaptačný
@accountant2022 na SK a v sukromnej, ale ta sukromna je u nas v meste dost lacna, mna stala 50E/mesiac (vtedy), teraz je tusim 70-80E + strava....tak ale stale sa oplatilo, potom sme presli do státnej...u nas v meste bezne prijimaju deti do statnych od 2,5r. (ked je miesto), ale ja som problem nemala
Rakúsko: 3 dni pred 1. narodeninami do skupiny 1-6 rokov
Vsetko zavisi od toho, kolko deti sa hlasi do skolky a prednost maju, samozrejme, starsie deti. V meste, kde na jednu skolku pripada 50 miest a hlasi sa 100, dvojrocne urcite nevezmu. V dedine, kde maju 20 miest a hlasi sa 10 deti, vezmu vsetko, co dokaze samostatne chodit (prehanam).
U nas v meste maju problem dostat sa 3 rocne deti. Napr. v synovej triede su tento rok len dve deti mladsie, zvysok su predskolaci. V bydlisku mojich rodicov, kde mam stale nahlaseny trvaly pobyt, brali vsetko, co ma ruky a nohy, aby naplnili kapacity a mohli otvorit skolku.
Dedina v polovičke septembra mala moja 2 roky a 5 mesiacov
@diewcatqoo U nás v meste berú aj malé deti 2-2,5 roka. Celá najmenšia trieda je v takomto veku do 3 rokov.
@zuzanockamt no u vas to moze byt tak, v dalsom meste inak. Vsade je to rozne, vsade je rozny pocet skolok a rozny pocet deti.
Co z toho, ze my autorke napiseme, ze u nas je to tak, ked u nich to moze byt inak 🙂
@diewcatqoo Áno, preto to netreba zovšeobecňovať, že v meste sa určite mini dieťa do MŠ nedostane. U nás doma na dedine napr. mladšie ako 3 roky nezoberú, musí byť samostatné a musí mať 3 roky a počas roka neberú. A v meste pohoda, od 2,5 roka, ak sa dá, tak aj od 2 rokov, samostatné byť nemusí.
Dva roky a tri mesiace ale to bola súkromná škôlka
@katuskamala1 rozpravala máličko, v škôlke skoro nic. S jedením pomáhali p. učiteľky, dokŕmili, boli tam až tri a boli úplne úžasné. Cez spánok sa sem tam pocikala, žiadny problém. Obliekanie si už nepamätám, ale nadľidské výkony od detí nečakali. Zvykla si pekne, teraz je uz predskolacka a ústa sa jej nezavrú. Viem, mala som šťastie v tomto, je to štátna škôlka.
Dcera mala 2 roky a cca 2 tyzdne, este mala plienku ale kvoli tomu ze mali miesto mi ju vzali.
2.5 roka