V akom najnižšom veku vám vzali dieťa do škôlky?

katuskamala1
3. jan 2023

V akom veku najskôr vam vzali vase (alebo co poznate) deticky do škôlky (nie jasliciek!)? Otazka vhodnejsia skor pre tych co su v dedinach/mensich mestach lebo vo velkych je problem umiestnit i vyse 3rocne dieta do skolky co mi je jasne..

zuzi0911
3. jan 2023

2.5 roka

lealikk
3. jan 2023

u nas beru tak od dva a pol, skor nie. samozrejme to zalezi aj od volnych miest.

moniikka
3. jan 2023

@katuskamala1 ako 2,5 ročnú ale podmienka bola bez plienky

saxana000
3. jan 2023

2 tyzdne pred 3.rokmi

skeblicka77
3. jan 2023

Mladší syn mal vtedy 2r a 5mesiacov, bola to ale náhoda, akurát sa im uvoľnilo vtedy miesto. Ale v tom veku bol úplne bez plienky a vedel sa celkom schopne sám obliecť.

shee11
3. jan 2023

2 r.4 mes. bez plienky, bola najmladšia. Ale my máme špeci triedu pre 2 a 3 r. deti a bola uprednostnená, lebo mala v škôlke staršieho súrodenca a išla som do práce.

katuskamala1
autor
3. jan 2023

Hm aj som si myslela ze 2.5.. Dakujem. Moja ma 2r a 3m. Tak neviem či to vobec riešiť od 2.5 roka davat, v podstate na 2-3mesiace a zasa koniec lebo prázdniny..

fineta
3. jan 2023

2 roky a 5 mesiacov. Bola rok odplienkovaná. To bola podmienka.

katuskamala1
autor
3. jan 2023

@shee11 no ked ste mali taku triedu, tak to je ozaj super. Prosim ta a bola samostatna uz napr v obliekani, jedeni, a hlavne rozpravala uz?

deti95060810
3. jan 2023

ja viem o prípade 2 roky...ale to bolo dieťa zubára....😉
to decko prerevalo v mš celú večnosť... keby to bolo dieťa bežného občana tak už ho dávno poriešia...

floren
3. jan 2023

@katuskamala1 kamoške 2r a 2 mesiace

katuskamala1
autor
3. jan 2023

Moja je dlhsie odplienkovana, obliekanie sme popravde este ani netrenovali, nemyslim, ze by tazko znasala nebyt so mnou ale problem je, ze eate nerozprava

mravenek
AMBASÁDORKA
3. jan 2023

@katuskamala1 obidve keď mali 2,5 roka

floren
3. jan 2023

@katuskamala1 ani môj nepovie v škôlke ani slovo, hanbí sa,ale učiteľky ho chvália

zuzanaete
3. jan 2023

Mozes si pripadne zistit moznost prijat dieta od januara alebo pocas roka, co by bolo blizsie k 3tim narodeninam. U nas kedysi tak brali bez problemov. Dokonca otvarali novu triedu v januari kvoli detom narodenym januar-september. Teraz uz je to skor vynimka pocas roka, ale da sa.

zuzanockamt
3. jan 2023

@katuskamala1 Starší mal presne 2 roky a mladší 2,5.

sorciera24
3. jan 2023

2r. (skor to ani legislativne nie je možné), obaja synovia sli presne v 2.r.

accountant2022
3. jan 2023

@sorciera24 V dobrom závidím. To na SVK a v štátnej?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poslednepogo
3. jan 2023

@katuskamala1 2 roky. V obci. Na 4 hodiny. Od januára má nastúpiť má 2r4 mesiace. Dovtedy bol pár krát na adaptačný

sorciera24
3. jan 2023

@accountant2022 na SK a v sukromnej, ale ta sukromna je u nas v meste dost lacna, mna stala 50E/mesiac (vtedy), teraz je tusim 70-80E + strava....tak ale stale sa oplatilo, potom sme presli do státnej...u nas v meste bezne prijimaju deti do statnych od 2,5r. (ked je miesto), ale ja som problem nemala

bluka2
3. jan 2023

Rakúsko: 3 dni pred 1. narodeninami do skupiny 1-6 rokov

diewcatqoo
3. jan 2023

Vsetko zavisi od toho, kolko deti sa hlasi do skolky a prednost maju, samozrejme, starsie deti. V meste, kde na jednu skolku pripada 50 miest a hlasi sa 100, dvojrocne urcite nevezmu. V dedine, kde maju 20 miest a hlasi sa 10 deti, vezmu vsetko, co dokaze samostatne chodit (prehanam).

U nas v meste maju problem dostat sa 3 rocne deti. Napr. v synovej triede su tento rok len dve deti mladsie, zvysok su predskolaci. V bydlisku mojich rodicov, kde mam stale nahlaseny trvaly pobyt, brali vsetko, co ma ruky a nohy, aby naplnili kapacity a mohli otvorit skolku.

mariska1989
3. jan 2023

Dedina v polovičke septembra mala moja 2 roky a 5 mesiacov

zuzanockamt
3. jan 2023

@diewcatqoo U nás v meste berú aj malé deti 2-2,5 roka. Celá najmenšia trieda je v takomto veku do 3 rokov.

diewcatqoo
3. jan 2023

@zuzanockamt no u vas to moze byt tak, v dalsom meste inak. Vsade je to rozne, vsade je rozny pocet skolok a rozny pocet deti.
Co z toho, ze my autorke napiseme, ze u nas je to tak, ked u nich to moze byt inak 🙂

zuzanockamt
3. jan 2023

@diewcatqoo Áno, preto to netreba zovšeobecňovať, že v meste sa určite mini dieťa do MŠ nedostane. U nás doma na dedine napr. mladšie ako 3 roky nezoberú, musí byť samostatné a musí mať 3 roky a počas roka neberú. A v meste pohoda, od 2,5 roka, ak sa dá, tak aj od 2 rokov, samostatné byť nemusí.

kristinapetronela
3. jan 2023

Dva roky a tri mesiace ale to bola súkromná škôlka

shee11
3. jan 2023

@katuskamala1 rozpravala máličko, v škôlke skoro nic. S jedením pomáhali p. učiteľky, dokŕmili, boli tam až tri a boli úplne úžasné. Cez spánok sa sem tam pocikala, žiadny problém. Obliekanie si už nepamätám, ale nadľidské výkony od detí nečakali. Zvykla si pekne, teraz je uz predskolacka a ústa sa jej nezavrú. Viem, mala som šťastie v tomto, je to štátna škôlka.

katkaseiner
3. jan 2023

Dcera mala 2 roky a cca 2 tyzdne, este mala plienku ale kvoli tomu ze mali miesto mi ju vzali.