Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed

miska7754
2. dec 2022

Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor

liloastitch
2. dec 2022

Keď neruší tak nerieš . Iné by bolo keby vymýšľal, ale takto nevidím dôvod. A nervy na to mať netreba, veď sa len slušne opýtala, nenakázala ti to .

deti95060810
2. dec 2022

však povedz že nechceš a vybavené...
pani učiteľka skúša či sa nechytíš...

zuzana76
2. dec 2022

Syna by som si bravala, žiadne z mojich deti nebývali v škôlke popoludní

miska7754
autor
2. dec 2022

@zuzana76 a prevo nebyvali?

xsimon147b
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
2. dec 2022

@miska7754 No urcite by som ho nebrala. Minimalne z dovdu, ze ked porodis tak ho tam znovu budes davat na cely den? Neskutocne jak si ide ucitelka robotu ulahcovat.

basul1k
2. dec 2022

@miska7754 som učiteľka v MŠ, aktuálne na MD a akoze nechápem, prečo sa ťa na to pýtala a nevidím dôvod bravať ho naobed, pokiaľ vyslovene ty nechceš. Kopu deti nespáva v tomto veku. Neruší, teličko si oddychne aj keď poleží. Neverím tomu, že keby ho zoberies domov a nespí ti, ze si takto poleží pooddychuje v posteli.

larinka17
2. dec 2022

@miska7754 neriešila by som učiteľku.. aj na mňa to skúšali,ale nepovolila som a deti tam normálne správali a boli do 3. A bola som doma tehotná pripadne s malým dieťaťom. Je to o hubu ak som vozila napr o 12 a syn,dcera somnou nechceli ísť nikam. Nie nepovol máš na to nárok a neboj keď porodia budeš ďakovať že si nepovolila

mata1001
2. dec 2022

Ani moj nespaval poobede od 2,5r., tak som ho po obede hned vyzdvihla a isiel domov...nechapem na co by tam mal lezat a pozerat do plafona 2 hodiny...

miska7754
autor
2. dec 2022

@basul1k ja tiez ako nechapem preco sa ma to vobec spytala lezi pod perinkou a oddychuje zato ze oni piju kavicku a aby ich nahodou nepocuval co sa rozprawaju alebo nechapem

euie
2. dec 2022

Ahoj, otazkou len ukazala, je aj taka moznost, ktora nemusi byt hned zrejma.. Mozno niektorym maminam by to vyhovovalo viac. Nechapem preco sa hned rozculovat, sak sa len spytala..

radkaradix
2. dec 2022

@mata1001 takyto oddych je pre tie deti fajn, ved su cely den v hluku, medzi cudzimi, riesia nove veci, konflikty, ucia sa nove veci.. dobre im padne v strede dna spomalit, pretriedit si myslienky, trosku sa utisit.

aurorastone2
2. dec 2022

@mata1001 aby sa tam napríklad ešte po spánku mohol hrať s ostatnými deťmi?

Známej krpec od roka nespaval poobede a zo škôlky ho bravala okolo 16tej, aspoň si polezal, oddýchol, pokiaľ nevyvadza a neruší ostatné deti nie je dôvod aby ho brala domov

dskjhfdlkdjhl
2. dec 2022

@miska7754 Ved si mala povedat, ze nemozes/nechces a bolo by vybavene.

drakaria
2. dec 2022

@miska7754 unás toto navrhujeme len keď dieťa oddychom vyslovene trpí ..nuda nevadí ale sú také ktoré to fakt nedávajú takže netuším ako reaguje vaše dieťa ale aj toto treba zistiť ak sa len nudí a pekne leží v poriadku stačí odmietnuť a vybavené

anjelicek26
2. dec 2022

Deti som vzdy bravala a bravam hned, ako to je mozne... v druzine neboli vlastne nikdy, ani v skolke ked netrebalo...boli tam, len ked bolo treba - bola som v praci... .robim 30h uvazok a idem po deti... a to tak byvalo, aj ked boli v jasliach... za doobedie sa pohrali, mali rezim, najedli a slo sa domov... hlavne ked ti nespi!!! Za mna je to tyranie celkovo nechat nespiace deti lezat bez ohladu na to, ci "rusia"... skus si ty lahnut zobudena bez mobilu 1,5h na lehatko, ako sa budes citit a to 5x do tyzdna... ty mas obrovsku vyhodu, ze on NEMUSI.

sunyrose
2. dec 2022

Tu nejde o to, aby si učiteľka uľahčovala svoju prácu..., sama som učiteľka a viem, ako to v škôlke poobede chodí...Moje deti sú už dávno odrastené, dospelé a mne sa napríklad naozaj ťažko chápe, prečo matky nechávajú svoje deti poobede v škôlke, ktoré naozaj ani raz nezaspia, keď sú doma...čas detstva je veľmi krátky a ja by som ho svoju dieťaťu určite venovala, pokiaľ by som mala na to možnosť...Smutné je, že verbálne schopnosti detí dnes sú na žalostnej úrovni...venovala by som sa svojmu dieťaťu čo najviac. Ja sa túto otázku tiež s kolegyňou občas rodičov opýtam, ale naším cieľom nie je svoju prácu si uľahčiť, ale dieťaťu pomôcť...

lianka123
2. dec 2022

@anjelicek26 ahoj. Ja to mam uplne podobne. Mam 24hod uvazok ale deti si beriem nad ramec. A hlavne podla mna pre skolkara je 5dni v tyzdni byt v skolke vela... u nas ked je jedno dieta chore, automaticky ostava aj to druhe. Proste teraz chcu byt doma a mozu, su skolkari, nemusim ich ospravedlnovat

katka1389
2. dec 2022

@miska7754 ani moja tam nespala ležkala len potom sa hrala ....

syslik81
2. dec 2022

@miska7754 oni kavicku nepiju .. ked deti spia robia si papierovackyy etc .. ale kazdopadne sa len spytala .. pre dieta je dost dlho len tak lezat a pozerat do blba .. a isto sem tam vyrusuje kedze sa nudi .. spytala sa a ty si snad dospela svojpravna osoba co vie odpovedat ano alebo nie ...

nikpa
2. dec 2022

@miska7754 trošku drzá, nie?! 🤦😄 Keď nie sú s ním problémi tak neviem o čo jej ide. Asi aby mala o 1 dieťa mínus na starosti alebo fakt neviem. Moja odpoveď by bola veľmi stručná a jasná, nie nechcem, dovidenia.

1gabriela13
2. dec 2022

@miska7754 podľa mňa sa len normálne opýtala nič za tým nehľadaj. Inak ja kebyže som doma tak dcéru bravam na obed domov. Zbytočne leží 2,5h v škôlke a večer nechce spať. Celé zbytočne.

miska7754
autor
2. dec 2022

@nikpa ona mi povedala ze sa mam rozhodnut ale som sa rozhodla ze nie..

syslik81
2. dec 2022

@miska7754 tak ked si sa rozhodla tak co akoze este riesis? omg zenske .. to fakt bez kona ani na zachod zadek si utret?

stevvvka
2. dec 2022

@miska7754 preco sa ta to tak dotklo? Ved si normalne odpovedala NIE a hotovo...
Mozno jej nejde o "kavicku" ale ma uprimny záujem o tvoje dieta, aby bolo s mamou, ked ma tu moznost...

1gabriela13
2. dec 2022

@drakaria presne tak. Moja dcéra si cez poobedny spánok v škôlke okuse všetky nechty lebo ona jednoducho už cez deň nespí a ten spánok je pre ňu úplne zbytočny. Lenže pracujeme obaja s mužom tak nemáme možnosť ju bravat na obed domov. Ale aspoň každý piatok ju zoberiem na obed keď skončím skôr aj to sa vypytam pol hodinu predtým nech tam netrpí zbytočne. Ja by som bola rada ak by som bola doma a vedela by som ju na obed vybrať a hrať sa s ňou. Cez 2 mesačne prázdniny jej konečne narástli nechty,to mi bola radosť . A nástupom do škôlky počas ležania zas dokusane nechty na rukách aj nohách. Katastrofa pre to dieťa ležať 2,5 h

anjelicek26
2. dec 2022

Maly ti poobed doma nejako vadi? Ja nechapem, ze pre teba je ok, ze tam lezi a pozera 1,5h do blba miesto toho, aby cas travil zmysluplnne s mamou, ktora je doma... male su tie deti len raz, v puberte rozhodne s nami cas uz travit nebudu chciet. Nie si v praci, si doma, nema tri roky - ale pät, aby ta nejako strasne v tehotenstve pretazoval ci si ho musela nosit alebo boh vie co... viete si spolu sadnut, pohrat sa, pozriet rozpravku, precitat knizky... Cele doobedie mas stale sama pre seba... ale tak rozhodnuta si, len mne to hlava neberie, ze preco.

miska7754
autor
2. dec 2022

@anjelicek26 je to tym ze nechcel chodit do skolky a teraz si uz zvykol... A teraz keby ho betavam domou na obed tak uz by vedel ze som doma a zevy mi nechcel ani rano ist do skolky o to tu ide vies

queen_mary
2. dec 2022

Mne by prislo mojho syna luto, keby tam chudak musel 2 hodiny lezat a pozerat do stropu. Hlavne ked si da potom akurat chlebik a do hodky ide domov.

sunyrose
2. dec 2022

@anjelicek26 Súhlasím ako učiteľka mš so všetkým, čo ste napísala...Myslím, že ten vzácny čas sa už nikdy nevráti a žijeme dobu, kedy nás tie dieti veľmi skoro už nepotrebujú....Nenechala by som v škôle trápiť svoje dieťa poobedným oddychom ani 1 minútu....