Synovi na zapise pani špeciálna pedagogička odporučila odklad... Lepšie povedane mam ho dat pre testovať na školskú zrelosť (ideme v Maji) ale je mi jasne ze ho nevezmu. Sústredí sa len na chvilu...Reč hoci logopedicka povedala ze nevidi problém tam videli (nevie poriadne L a R..), ja ako rodič si myslim ze je šikovný a múdry len ho nebaví kresliť a obsedi len chvíľu....ja viem ze nič nestrati ked pojde o rok ale ako to vysvetlit jemu? Plače či mu daju ešte šancu lebo jeho kamoši do školy idú a on nie... Bojim sa čo to s ním urobi... Dufam že sa s tým zmieri a neublíži mu to
Čo hovoria učiteľky v MS? Oni ho poznajú, vidia ako pracuje a v com je dobrý.
je to ODPORUČENIE, rozhoduješ ty. ale asi by som nedala a synovi vymyslela niečo na štýl aké je to super, že sa bude ešte hrať, alebo proste niečo čo naňho zaberie aby nezávidel ostatným, že oni už budú veľkí školáci
Este by som sa porozpravala s ucitelkami. Tie vedia viac ako testovanie.
rozhodnutie je na tebe. Každopádne by som počkala co povedia na pretestovaní. Potom sa možte rozhodnúť čo a ako. A do septembra môžte ešte popracovať na veciach čo mu nejdú. A z vlastnej skúsenosti to že neobsedí sa u nás za ten rok vôbec nezmenillo tak asi tak.
S dieťaťom, ktoré sa "sústredí len chvíľu" by som o škole ani neuvažovala. Fakt...prechod do školy je riadna fuška aj pre deti aj pre rodičov...ver mi 😉
Teš sa, že mu predĺžiš detstvo. Je to najlepšie, čo môžeš urobiť. Bez debaty. Zajtra mu kúp tortu, aby pochopil, že je to dôvod na radosť.
Tiež si myslím, že, keď to je chlapec len mu to prospeje.Moze byť šikovný, múdry, ale musí sa vedieť sústrediť, absorbovať to kvantum informacii ...ale určite, že to berie ako krivdu, že ostatní pôjdu.
Výsledky vyhľadávania pre slovo “Mam už doma druhačku ale ta bola uplne ina stale sedela pisala u nej som absolutne nepochybovala.. Maly nie je hlúpy, on vie a je šikovný ale v povahe ma to že je salamista... Ja si myslím ze v tomto sa on moc nezmeni... V škôlke trosku bojujeme s komunikáciou (rodič - učiteľ) tam sa ani moc nevyjadrovali lem mi odporučili dat mu spraviť školskú zrelosť.... Do zápisu som to citila ze nevidím dôvod prečo by nešiel teraz počkám co mi povedia v Maji nechcem aby sme sa potom v septembri trápili obaja.... Bola som aj ja uz nastavená na to ze pojde tak nemôžem povedať žeby to aj mna nezamrzelo ale najviac ma trápi to ako sa trápi koli tomu on....
Daj na skolsku zrelost ale odklad podla toho co poses zvytocna....cim starsi v skole tym je to zle pre neho, potom pozeraju ci nahodou neprepadol....je to ine ked chodi wste kvazi do speci skolky ci skoly ale ak je sikovny a je to len sustredenostou, skus nad tym zapracovat....nauci sa aspon sustredit teochu....tym nic nestratis....ale odklad podla mna nie a myslim ze ani ty si s tym nebi stotoznena....
Nie som pretože čakala som ak odklad tak riadne dôvody... Ale nase boli : tlači na ceruzku, pri ulohach si oblizuje pery ( to fakt robi od mala ked sa sústredí a ešte som nikde nepočula ze je to problem, je to ako ked si niekto okusuje nechty - zlozvyk), nekresli adekvatne k veku jeho kresby su detské, nevie poriadne L a R ale chodíme na logopediu každé 2tyzdne a tam nam povedali ze v škole nevidia problém... Čakala som ze mi povedia ze na tomto s nim ešte zapracujte je to ešte 5 mesiacov nez pojde ale nie ze ho vylifruku s ceruzkou a čokoládou von ahoj vidime sa o rok 🤦🏼♀️
To su hlupe dovody. Kolko deti si olizije pery pri pisani a to l a r sa do septembra nauci a ked aj nie,raz sa nauci. Kolko deti rackuje a su predsa v skole. A ze kresli ako male dieta? Nie kazdy ma nadanie na kreslenie. Pockaj pekne,co ti povedia v maji a aj to este mozes zvazit. Ja osobne nie som za odklad,pokial su v tomto taketo dovody. Poznam dieta,ktore denne doslova revalo za mamou,prestalo az v duhom rocniku. Tak ked uz taketo dieta zoberu,tak tvoje musia vziat. Podla toho,co pises,to nevyzera na nutny odklad. To,ze ti ho odporucili neznamena,ze tak mas aj urobit.
Kedy bude mať syn 7 rokov?
Syn ma v Juni 6.. Takže 7 ma - 2023
Dcerka sa narodila 1.9., takze musela ist na pretestovanie. Lenze oni to posudzovali, ako predcasne zaskolenie, takze jej dali robit testy pre nadpriemerne inteligentne deti. Nepresla. Velmi chcela ist do skoly. Plakala.
No nakoniec sme nasli sposob. Mala v skolke kamosku, tiez septembrovu, tak sme jej vysvetlili, ze septembrove deti idu do skoly neskor a bude v skolke s touto kamaratkou a potom neskor pojdu spolu aj do skoly. Nema takehoto nejakeho kamarata? Snad nie je sam, co by mohol ostat v MS... Nieco, nejak sa to snazit mu ulahcit. Neklamali sme dcerke, ale povedali sme, ze psychologicke sa este niektore veci zdali, ze by mohli v skole pre nu zlozite, ze ked podrastie, pojde jej to lavou zadnou. Za tyzden uz rozpravala, ze este pojde do skolky s tou a tou kamoskou a hodila to za hlavu. Bolo to lahsie, ako som sa bala.
Ak len teraz bude mať 6, je jasné, že neobsedí, že nevie poriadne L a R, že kreslí ako malé dieťa atď. Ja by som dala odklad. Kde sa ponáhľaš? Skús s ním robiť denne nejaké úlohy, kde bude musieť obsedieť aspoň 20 minút, sústrediť sa a úlohu vypracovať, dať si niečo vysvetliť a uvidíš, či to "dá" a Ty tiež. Lebo ak sa máte obaja trápiť, tak to nie dobrá voľba. Kúp knihu Čo mám vedieť, kým pôjdem do školy a pracujte. Uvidíš, ako mu to pôjde, či ho to bude baviť. Sama budeš cítiť, či ho dať do školy alebo nie.
Ako už baby písali, je to len odporúčanie. Konečné slovo je na rodičoch. Ak sa syn do školy teší a ty si myslíš, že by to zvládol, tak ho daj. Tí špeciálni pedagógovia na tých testoch často odporúčajú odklad letným deťom viac-menej pre istotu, aby im nikto nemohol nič vyčítať, keby dieťa od školy odporučili a ono by malo problémy.
Ja som syna do školy dala, je augustový. Je najmladší v triede. Nemá najmenší problém, skôr naopak, je jeden z najlepších žiakov.
Ináč, všimla som si tu slovné spojenie "predĺžiť detstvo". Často sa to objavuje v podobných témach. K tomu len toľko: nástupom do školy detstvo rozhodne nekončí!
Raz za 2 týždne na logopédiu u tak veľkého dieťaťa je riedko. Naši dvaja chodili každý týždeň tiež v prípravke "na poslednú chvíľu". Dali to do začiatku šk. roka. Ale chodili k súkromnej na priamu platbu.
Ja by som dala odklad. Nič tým nestrati, pôjde do školy zrelši. Držím palce!
Ako ze nevie L a R nie je dovod, ani moji nevedeli este R, naucili sa pocas 1.rocnika. oblizovanie...tak sa sustredi, nic hrozne. A niektore deti tlacia pri pisabi, niektire slabo, to sa da naucit. A kresba...moji 8 a 10r len panacikov, vojny, hrady, auta...nie su v tomto nadani, ale matika im ide lavou zadnou.
Never mudrym radam ze ucitelky vedia viac ako specialny pegagog. Ucitelky v skolke nemaju pojem o uceni v 1 rocniku zakladnej skoly. Uz som tu pisala minuly tyzden. MS aj logopedka odporucili dat syna do skoly, specialna pedag., povedala, ze neexistuje. Dala som syna do pripravky a dobre som spravila. Mal problemy s recou - tym padom aj so sluchom. Trochu mu sluch dozrel v pripravke - nie uplne, a aj tak ma vynimku z diktatov este v 2 rocniku. ALe inak exceluje. Ma v triede chlapcov ktorych tam dali rodicia do 1 rocnika aj napriek odkladu a su problemy. Chlapci nepocuvaju, nedokazu sa sustredit, maju problem sa ucit. Samozrejme sa to odraza na zhorsenych znamkach.
A inak to, ze dieta nevie L alebo R nie je dovod aby do 1 rocnika nesiel. U nas bolo takych deti 5-6? ktori nevedeli. A boli v 1 rocniku. Doucili sa. Pokial by mal len tento problem, tak ti syna do skolky vezmu. Dostat papier s odkladom je celkom tazke. Ak nebude nutne nechavat syna v pripravke - tak ho tam nikto neposle. Ten test trva skoro hodinu a pol a testuje sa tam celkom dost veci.
@evamarek77 tak to je dobra, ze to vobec zvlada. U nas ten najmladsi chlapcek pravdepodobne v 3-4 rocniku prestupi na inu skolu, pretoze to vobec nezvlada. Je to tazka skola a napriek tomu, ze to do neho mama neustale husti, tak to vobec nedava. Matika mu nejde - nedokaze sa sustredit. Uciva je samozrejme kvantum. Teraz su v polovici druhaku a on sa od zaciatku len trapi. Mama hovorila, ze je z toho nestastna. Nic ine nerobia len sa ucia.
Ojoj....neboj určite mu to neublíži.....jednoducho mu treba vysvetliť že pôjde až o rok a bude mať nových spolužiakov a aj nových kamošov....takýchto "neúspechov"ešte budééé.....sama vieš, že v škole je prednejšie aby školu zvládal a nie kamaráti....a to že neobsedí je v škole dosť veľký problém....
Myslim si , ze by si mala skor maleho pripravit na to , ze nepojde do skoly. U dcerky v triede, sa nerobili testy lebo zacal covid a isli vsetci do skoly, aj tí slabsi aj tí hraví, nesustredeni. Uc ma co robit, pri 25tich detoch . Videla som na online vyucovaniach ake to bolo ťažké pre nu a tie decká mali zo vsetkeho zabavu. L a R nie je problem, aj moj isiel a nevedel. Muzova sesternica napr ma majovu a je velmi ale velmi mudre dievcatko, na testoch vysla ze zvlada v pohode druhacke ucivo, ale do skoly ju neodporucili lebo nebola emočne dozreta .
Maly place, lebo ani ty ten odklad nevies stravit a prenas to na neho. Z mojho pohladu o nic nepride, kamosov si najde. Je to vzdy lepsie ako sa potom trapit v skole, ze neobsedi, ze nevie l/r … syn ma v triede dievcatko, ktore preliezalo so 3,4 na prvom stupni. Ucitel vzdy vravel, ze nie hlupa, len proste nema tu zrelost, nevydrzi sediet, nesustredi sa, je hrava, vyrusuje… dokonca im podporucal hned na zaciatku, nech ju vratit do skolky. Ale rodicia, ze nieee, co by ludia povedali 🤦🏻♀️ Tak sa mozno sikovne dieta bude celu skolu trapit, lebo co by ludia povedali….
Tak ho uisti, že určite mu dajú šancu, lebo všetci .musia chodiť do školy🙂ešte uvidíš čo povedia v máji.Ty vieš čo naňho platí vystiskaj ho a povedz, že pôjde do školy lepšie pripraveny