Ahojte.
Môj 5 ročný chlapček sa hrá na dievča.
Vždy som si to vysvetľovala tým, že celý čas bol so mnou doma sám, keď bol manžel v robote... Tak videl, že sa maľujem, že mám šaty a tak...
Vždy si vzal nejakú pomadu na ústa, a dával si ju, alebo si akože lakoval nechty, tváril sa, že je nevesta...
No posledná doba je horšia. Máme aj ročnú dcéru. Začal si obliekať jej sukne, začal si dávať uterák na hlavu a tvári sa že má vlasy. Alebo aj šnúrky z topánok vyberie a dá si ich na hlavu, len aby mal "dlhé vlasy"...
No ako predvčerom to bol totálny hrot. Bol sa hrať u kamarátky a prišiel domov s nalakovanymi nechtami. Hneď som mu to chcela odlakovat, ale to bol u nás boj...
Dokonca hovorí o sebe v ženskom rode. Môj manžel z toho je úplne sklamaný. Ja ho milujem a buďme ho milovať takého akým bude...
Prosím, že niesom samá a má niekto takú skúsenosť. Ďakujem ❤️
Ty si tu uz raz pisala... kazdopadne nalakovane nechty mali moji synovia snad sto krat, proste maju sestry, tak to ide ruka v ruke s tym 😂 Fakt si s toho doma spravila scenu, ze si to ma okamzite odlakovat??
Myslím ze mu treba kúpiť viac chlapčenských hraciek, púšťať chlapčenské rozprávky a hlavne ho dávať do kolektívu s chlapcami. Robil to isté aj jeden môj známy, dokonca keď mal asi 6 rokov keď prišiel do nas začal mi kradnúť šaty zo skriniek a bral si ich domov keď som ho nevidela. Každému hovoril aby ho volali Martinka.. Všetky deti sa mu smiali za to. Myslím ze to treba riešiť čím skor
syn je v pohode, rieš manžela aby nebol "sklamaný" zo syna lebo potom môže byť syn sklamaný z otca 🙊
Náš syn má 4,5 roka a už je to lepsie,predtým sa chcel malovat,spekuloval s tým akonáhle som sa sla malovat ja. Stále sa mi chce hrat s vlasmi,chce sa hrat na doktora alebo maséra a teda len chlapov masíruje a vyšetruje,väčšinou dedov,mna ani iné baby nechce🤷♀️V skolke má kamosky,síce aj kamaratov,ale jeho nebavia strieľačky a auta,hra sa aj doma s farmou a zvieratami 🤷♀️Je nekonfliktný a prispôsobivý takze aj v skolke viacej zapadá medzi baby ale keď sa jedna o naháňačky tak je tam vždy prvý… akoze nerobila by som si z toho ťažkú hlavu,bude ako bude a nezmeníš to.čo je u nás vyhoda,tvari sa že jedna kamoska je jeho zena a majú spolu dieta už😃tak princíp rodiny chápe a baby má rad😃🙏
a otec s nim travi cas? taky chlapsky cas...
@hviera81 áno. Manžel ho berie von, hrať futbal, bicykel, florbal. Keď doma niečo manžel robí, tak mu dá cement, kelnu a pracujú spolu. Vŕtačku... No ako to nemôžem povedať, syn sa do toho zapája, ale aj ako žena sa správa.
@zuzanka.zuzu jasné s manželom sme sa už o Tom bavili. Prvý krát sme sa pohádali... No potom on povedal, že ho bude od toho strániť, ale ak bude z neho niekto iný, tak bude ho ľúbiť takého aký je....
dala by som tomu cas, ak je s otcom rad, a robi rad vsetky tieto veci co pises, podla mna to je ok.
Doba sa zmenila. Ludia sa uz nemusia skryvat, ako to po starocia bolo, ale mozu, ak sa rozhodnu, vyjst s pravdou von. Akokolvek to vypali, tak je to vas syn. 🤷🏻♀️
Moja dcera ma rada aj vrtanie s ocom, aj pecenie so mnou. Alebo oco s nou pecie a ja s nou montujem policky. Ved je to uplne jedno. Hra sa aj s autickami, aj babiky ma. A dokonca, ma 4 velmi dobrych kamaratov a len jednu kamosku.
Ja si myslím, ze je iba zvedavý. On nerozlisuje ze toto nema robit, lebo je chlapec. On je dieťa, tak mu dovol spoznávať.
Toho prejde,môj krstný syn mal také obdobie. Nosil Elzovske vrkoče,babka mu musela šiť sukne,maľoval si nechty.ale,keď začal chodiť do školy mu vysvetlili,že to môže nosiť len doma,že by sa mu deti smiali a naozaj za chvíľku ho to aj prešlo. tiež sme mali z toho zvlástne pocity,ale bolo to len obdobie,ma mladšiu sestru,proste sa mi páčili dievčenské veci.
myslím, že u väčšiny detí je to len objavovanie niečoho nového, záujem o to, ako funguje to opačné pohlavie. Tiež poznám chlapca, čo sa v detstve rád maľoval a nosil sponky, ja som zasa bola taký chalanisko, ešte v 15-tich som nosila bratove košele - no páčili sa mi, tak čo. Vôbec nič to nemusí znamenať, proste nekdo je takový, nekdo je makový.
pri 5 rocnom by som povedala, ze je to len obdobie, nehladala by som v tomto veku za tym nejak viac, pri dievcatach nikto neriesi ked sa hraju s autami, hraju futbal alebo na piratov. mozno ho len zaujimaju ine veci ako typickych chlapcov, mozno z neho bude kadernik alebo vizazista, ci navrhar. ked pojde do puberty a budu s nim plieskat hormony, potom sa ukaze.
Nemam ziadne skusenosti s takymito vecami,tym zacnem.Ja si vsak az tak uplne nemyslim,ze sa len hra.Ma prilis malo rokov,na to aby experimentoval,skusal a objavoval.Zaroven prilis vela rokov na to,aby si vzal puder z maminej kapsicky a zvedavo napodobnoval to co videlrobit mamu bez toho,aby si uvedomoval co vlastne robi a ze to robia len zeny.Ja si myslim,ze robi to,k comu ho jeho prirodzenost taha.Je to pre rodicov narocna situacia,lebo ty ako mama podla mna citis ako to s nim vlastne je.Podla mna je uplna hlupost ako tu niektore pisali ze to reba riesit co najskor.Ako co treba riesit co najskor?Co sa da na tom nariesit?Zakazoval a riskovat ze mu narusite vyvoj,psychiku.Asi len stat pri nom a dat mu pochopenie a pocit istoty ze ho za kazdych okolnosti lubite.To je najviac a najlepsie co mozete urobit.Klobuk dole pred tvpjim misom ze nasiel v sebe taku rodicovsku lasku,vdaka ktorej povedal ze by ho lubil za kazdych okolnosti.Nerozdychal by to kazdy muz takto.
upokojim ta, mam starsiu dceru a mladsieho syna...
ked mala dcera kamosky u nas, suknu nosil aj syn (a to mal cca 3 -4 roky)
a velmi dlho hovoril v zenskom rode.... sedela som, pila som, atd, pretoze to dieta to tak pocuje od teba (resp. u nas odo mna aj od mojej dcery). Nepanikar, vsetko je v najlepsom poriadku.
Podľa mňa videl od svojej sestry aj od teba že sa maľujete , češete si dlhé vlasy tak ju napodobňuje. Nemyslím si že neskôr by bol nejaký gay ked na 5 rokov sa správa podľa mňa iba sa chce vyrovnať sestre tak opakuje. Keby mal 15 rokov nepoviem ale 5 hra sa a videl to od sestry a jej kamarátky . A čo môže sa stať že bude a čo manžel bude sklamaný och bože. Toto nepochopím.
cim viac na to budete upozornovat, tym viac mu budete ublizovat. ved ho nechajte, je maly, skusa vselico. moj 4r si tiez minule fixkami nalakoval nechty (a to ja si nelakujem). no a co? vobec som to nekomentovala.
a keby aj bol nejakym sposobom iny, no a co? aj tak to nijako nezmenis, ani akoze nenapadnym travenim casu "chlapskymi vecami", ani nejakym krikom a cirkusmi. proste ho nechaj zit.
, miluj ho takého,aký je. Prežili sme to, žijeme to. Do 10 rokov sa to dá korigovať,hoci u chlapcov je to zložitejšie (ja som mala "babu", čo odjakživa preferovala chlapcov ako kamarátov, loptu, skate, parkour., športové oblečenie.. Šaty asi v 4 rokoch dobrovoľne naposledy, ale nesvieti to tak,ako chlapec s nalakovanymi nechtami,či v sukni. Okolo tých 10-11 rokov to ale už vedel . Dnes už piaty rok žije ako chlapec a je spokojný . Manžela chápem, neodsudzuj ho za tie myšlienky, on to spracuje. Ľahko sa hovorí tomu, kto to nezažil. Máte čas tento fakt prijať a prijať svoje dieťa. Keď príde do školy, vtedy vás bude veľmi potrebovať, v puberte ani nehovorím. Nikde nie je napísané, že musí byť transrodovy, ale treba rátať s toto možnosťou.
Tiež si myslím, že keď to robí teraz, určite to ešte nič neznamená.
Tiež mám syna 5.5 a niekedy zahlási, že si chce obliecť šaty, lebo vidí vyfintenu sestru 3 r. Minule som mu aj sponky kúpila, lebo dinosaury na nich boli 🤣🤣🤣🤣, ale na hlavu si ich už nechcel dať.
Je to len obdobie, skúšajú, je to pre nich iné, ako nové. Takéto veci sa podľa mňa ukážu keď nastúpi puberta.
Je to iba obdobie. Aj môj 5r mal nalakované nechty,do škôlky chodí pravidelne s parfémom a spával s bábikou.
Tretieho mam syna, starsie su dcery. Syn chodi bezne s nalakovanymi nechtami, ked si idu dcery vybrat do drogerky lak, prihodi si i on svoj odtien do kosika. V skolke bol za frajera s nalakovanymi nechtami. Ruzova je jeho oblubena farba, lebo sa paci aj starsej sestre. Ja som bola cele detstvo "chlapcensky typ", aj teraz sa najlepsie citim v nohaviciach, vlasy mam nakratko, kamarati ma oslovovali muzskou verziou mojho mena. Som "normalna" - muz, tri deti.
Moj bratranec sa tak spraval poobliekal si šaty segriny a šiel von. Dnes ma 35r a neprešlo ho to ma priatela.
@lulupulu hmm..ako na chlapcenske spravanie je to extrem..ale asi potrebuje silnejsi a castejsi muzsky vzor...niektory chlapci su citlivejsi a viac sa pozenstia ..ktovie..nas syn si chcel vyskusat dcerine dievcenske laky,,dovolila som mu to, lebo vieme my aj on,ze je to len detska zvedavost, inak je chalansky az moc
@zildo a v ktorom veku to asi tak prešlo?
Dobrý deň ja mám presne ten istý problém a syn má 6 rokov máte prosím vás mesengeer?chodíte tu často ? Chcela by som si sami popísať som rada že som našla nejakú osobu ktorá má vlastné to isté čo ja
Podľa mňa je to len také obdobie. Je zvedavý. Je to pre neho nieco nové, niečo iné, niečo z iného sveta. Tobôž, ak si Ty parádnica, veľa veci odkuka. Ešte aj sestru má.
A manžel nech je sklamaný sám zo seba, že takto uvažuje. 🤦 Nech každý deň ďakuje Bohu, že ma zdravé deti, lebo to je dôležité. ❤️
Držím palce!
@maminkadeticiek ja si myslím presne to isté čo vy máte dáku skúsenosť s kamoškami alebo nejakú inú? Aj môj syn sa správa tak dievčenský a má 6 rokov
Neviem to posúdiť z tejto stránky, každopádne, ja som bola ako decko (do puberty) chalanisko. Potom som stratila kamošov (postupne na vyčlenili, lebo som bola baba a už to bolo trápne kamarátiť sa s babou 🤷). Teraz mám muža a 3 deti. Na druhú stranu, nie som vôbec romantický typ, veľmi racionálna, neverím na intuíciu a podobné blbiny, neznášam debaty typu čo si varila a čo budeš variť (ale to môže byť aj tým, že nerada varím) a takisto čo hentá povedala a ako to myslela a prečo to povedala a určite to myslela takto, atď. Asi je toho "chlapského" vo mne dosť. Napriek tomu, som v svojom ženskom tele spokojná a s manželom tvorím snáď normálny heterosexuálny pár 😁. Teraz najstaršia dcéra je tiež taký chalanisko, ale nič si z toho nerobím, asi to máme v génoch 😉.
@lulupulu a môžem sa opýtať ten chlapcek má teraz koľko rokov prešlo to ? Či to vnom ostalo ?
@jankaconkova to žiaľ povedať neviem keď mal 8 rokov nešťastne spadol a zomrel 😔
@jankaconkova nepamätám si presne,ale asi ako predskolak sa začal hanbiť,tak pomaly to ustupovalo a keď začal chodiť do školy už ho to prešlo.
Moja kádernička má syna má 8 rokov. Od mala im robil presne toto isté...a mám pocit, že ona ho v tom ešte podporovala, mal vlasy po zadok, občas mu urobila melír..nosil ružové dievčenské veci..no v škole sa z neho spolužiaci vysmievali, má len kamarátky... ona hovorí, že bude určite na chlapcov, ale ona si z toho nič nerobí má sestru tá žije so ženou a druhý brat žije tiež s mužom.