Školné v škôlke do 3 rokov

zuzkamly
17. júl 2022

Prečo je poplatok za škôlku pre dieťa do 3 rokov vyšší? Lebo je s takým dieťaťom viac práce? Štát neprispieva škôlke? Oplatí sa vôbec MŠ brať také deti?

klarissa25
17. júl 2022

@zuzkamly aký je vyšší poplatok pre menšie deti? V statnej škôlke? S tým som sa teda ešte nestretla

zuzkamly
autor
17. júl 2022

@klarissa25 opravím... dcérka je v sukromnej

klarissa25
17. júl 2022

@zuzkamly tak ale to je samozrejme...to je súkromná školka, tam si musíte všetko hradiť, lebo tie peniaze idú aj na plat učiteľkam, keďže to neplatí stat...

mooonika1975
17. júl 2022

je vyšši, aj v štátnej, nikdy som sa nezamýšľala prečo ....

klarissa25
17. júl 2022

@mooonika1975 tak u nás v škôlkach sa za menšie dieťa platí rovnako...na druhej strane do štátnej škôlky tak často deti do 3 rokov neberú, keďže nie sú poriadne kapacity ani pre 3 ročne nieto pre mladšie..

luliu
17. júl 2022

@klarissa25 v štátnej mladší ako 3r platia cca raz toľko ako starsi ako 3r

zuzkamly
autor
17. júl 2022

@klarissa25 to chápem. Ide o to, ze do 3 rokov je poplatok 280€, a od 3 rokov 100€. Chcela by som vedieť prečo a je mi blbé spýtať sa na to priamo v škôlke.

lenka2710
17. júl 2022

@zuzkamly u nas v štátnej, bolo tiež asi dva posledné roky vyššie školné pre deti do 3 rokov, ale teraz v júni už to vrátili a už sa zasa platí na všetky rovnako

mooonika1975
17. júl 2022

@zuzkamly asi je to tou starostlivosťou , a neviem, či do 2,5 roka do 3 rokokv dostava skôlka nejaké peniaze, bolo by to treba pozrieť

xsuzannex
17. júl 2022

Aj u nas tak.. cim mensie dieta vyssie naklady.. deti do troch rokov maju najdrahsie.. vacsie behacky okolo nich

klarissa25
17. júl 2022

@luliu vážne? Tak u nás co chodilo dieťa mladšie do škôlky platilo toľko co ostane dieti

klarissa25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mata1001
17. júl 2022

A preco ti to je blbe sa opýtat? Keby to bolo 1-2€ chapem ,ze sa nespytas ,ale rozdiel 180€ tak to za opytanie stoji.

diamond007
17. júl 2022

@zuzkamly pretože do 3rokov dostávas peniaze od štátu, pretože do škôlky štátnej ti také dieťa nevezmú a od 3r si možno chcú udržať nejaké deti, ale rodičia nie sú ochotný platiť 280€ škôlke ak je štátna skoro zadarmo.
Do 3r sa to berie ako jasle a tým pádom musí byť aj bezpečnejšie zariadenie a striktnejšie požiadavky sú na takú škôlku od štátu.

diamond007
17. júl 2022

@zuzkamly menšie deti potrebujú viac učiteliek, je to náročnejšie pre učiteľku a potrebuje k nim dve ruky pomoci ( prezliekanie/ kŕmenie/ prebaľovanie/ vychádzky).... Zo zákona je tuším do 3r môže mať učiteľka 6deti na starostlivosť ( takto bolo pár rokov dozadu, možno sa to menilo). Nad 3r je v škôlke v triede cc 15-20deti.
Je to pochopiteľny rozdiel.
Podľa mňa si chcú udržať aj staršie deti, aby nemali len malé bábätká a preto cenu museli prispôsobiť rodičom.

nikaeli
17. júl 2022

môj drobec chodil do štátnej škôlky od 2,5roka a platila som mesačne 60€ školné, od troch rokov 20€

hipuska
17. júl 2022

No, súkromné si určujú ceny samé. A pokiaľ je dopyt, neje dôvod ísť s cenou dole. Rodičia detí do 3 rokov majú RD príspevok, preto si tieto škôlky môžu dovoliť platiť. A v podstate škôlky vedia, že rodičia nemajú na výber..........(Samozrejme, aj okrem vyššie spomenutych nákladov na personál a iné)

saxana000
17. júl 2022

Ano dieta mladsie ako 3roky sa rata akoby za dve deti nad 3roky preto ak ma trieda kapacitu 20 deti a 4 su mladsie ako 3roky moze riaditelka vziat len 12 starsich ako 3 roky a preto rodic dietata mladsieho ako 3 roky plati dvojite skolne..takto mi to bolo vysvetlene pred cca 3 rokmi v statnej skolke..
V sukromnych tiez platia kamaratky za mladsie deti viac a potom po 3 roku uz menej.

zuzkamly
autor
17. júl 2022

@mata1001 ani neviem, uz sa spýtam najbližšie

sense
17. júl 2022

Napr u nás, sa dieťa mladšie ako 3 r rátalo za dve, cize mali kapacitu 12 deti, tak ak boli 2 do 3 rokov, tak mohlo byt už len 8 nad 3 roky. Ale na presný dôvod sa môžeš spýtať priamo v danej skolke

mogaa
17. júl 2022

@zuzkamly pokiaľ s tým nie si stotožnená, tak ho tam nedávaj.....je samozrejmé že čím mladšie dieťa, tým potrebuje väčší dohľad a starostlivosť....kým mladšie potrebuje pomoc pri jedle, pri obliekaní, vyzliekaní, u staršieho sa očakáva že tieto úkony zvládne samo, prípadne len s dopomocou....ceny v súkromnej škôlke si určuje škôlka, takže je jedno či za dieťa dostane nejaký príspevok alebo nie....

palicka
17. júl 2022

@zuzkamly áno je. Pokial dieťa do 15.8. nedovŕši 3 roky, Skolka na nho nedostáva peniaze.

zuzkamly
autor
17. júl 2022

@mogaa ja som s tym stotoznena, len som chcela vedieť, či existuje na to nejaky "oficiálny " dôvod

zuzkamly
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkamly
autor
17. júl 2022

@palicka akože celý rok už potom nedostanú peniaze? Ci len kým nedovŕší 3 roky?

mogaa
17. júl 2022

@zuzkamly aj štátne škôlky majú iný cenník pri deťoch do 3rokov, len nie je tam taký priepastný rozdiel keďže ide o štátne škôly....súkromné škôlky sú niekde uplne inde s cenami ako štátne...a ten dôvod je jednoduchý - dieťa vyžaduje väčšiu starostlivosť a oficiálne je škôlka od 3rokov veku dieťaťa....ak škôlka aj poberá nejaký príspevok na dieťa, tak za staršie ako 3roky....

mogaa
17. júl 2022

@zuzkamly čo sa týka štátnych škôlok, naša v štátnej platila tú vyššiu sumu len do dovŕšenia 3rokov, ale škôlka to môže mať stanovené rôzne, neexistuje nariadenie ako to musí byť, hlavne čo sa týka tých skromných...pri štátnych to asi upravuje samospráva alebo zriaďovateľ, ale pri súkromných si cenu určuje majiteľka

zuzinka888
17. júl 2022

@zuzkamly lebo do troch rokoch ma matka rodicak od troch uz nie.

hipuska
17. júl 2022

@palicka aké peniaze dostáva škôlka na dieťa?

petulda333
17. júl 2022

Bolo to tak kedysi. Za syna som platila za jeden mesiac 160 poplatok. V mesiac ked dovrsil 3r uz nie. Uz len 10. Od minuleho roka sa to menilo,sestra dala mladsich do skolky a platila uz iba 10e